Gott Nytt År...!

2010-12-31, 11:11:00 / Kategori: Vardagar med Katrina
Sista dagen på 2010! Det har varit ett händelserikt år på ett personligt plan. Både och kan man säga...Joel har flyttat hemifrån och Amos följde med, Katrina kom till mig den 12:e juli och pappa blev sjuk. Detta är viktiga händelser i livet som har påverkat min vardag, mina känslor och tankarna om livet.

Bloggeriet började jag med när Katrina kom den 12:e juli. Att blogga är en trevlig syssla och det är fantastiskt roligt att Ni tittar in här. I detta nu passerar bloggen 3302 besök och 5652 sidvisningar. Det är så kul att så många återkommer och följer mitt liv med Katrina. 

Joel och jag har varit ute en morgonpromenad med Katrina och Amos. Vi har hittat ett nytt ställe där Katrina kan vara lös. Det var första gången som Joel fick se Katrina "out of lead". Nu blev han ännu mera kär i henne då han fick se hennes glädje i full fart. Amos tyckte inte att det var lika roligt då hon är mycket, mycket snabbare än honom. Han försökte genskjuta henne den lille räven men det gick inte så bra det heller. Nu har det fått lufta sig och i morgon kan vi gå dit igen. Då ska jag ta kameran med mig. Nu ska jag börja förbereda aftonens meny...

Jag vill nu önska er alla ett gott slut på 2010 och ett  riktigt GOTT NYTT ÅR 2011!

Stor kram till alla bloggläsare från

Margaretha med lilla fina Katrina

Gott Nytt År...!

Lilleman är rädd...

2010-12-30, 21:26:27 / Kategori: Vardagar med Katrina
Kommer precis in från en sista kvällrunda. Vi gick ut tillsammans med Joel och Amos. De fick vända in igen så fort Amos hade kissat. Krutlukten ligger redan tät på vår gata. Flera kraftiga smällar och raketvisslingar har redan hörts på gatan och här omkring. Amos hade snurrat ihop sig i kojan när vi kom tillbaka in. Lilleman är rädd och har hittat sin trygga plats. Katrina tycker att det är obehagligt men hon hanterar situationen bra om det inte är för nära som det smäller. Nu ligger hon på sin bädd och vilar efter promenaden. Jag känner mig helt maktlös just nu och dessutom förbannad. Det är en otrolig flathet och nonchalans från politiker och myndigheter när det gäller att ta ansvar för det regelverk som faktiskt finns kring detta med raketer och fyrverkerier. Men det är, som med det mesta, starka krafter och intressen som i grunden styr detta elände. 
Lilleman och Katrina får gå ut en mycket tidig promenad i morgon och sedan får det bli kortare vändor vid behov resten av dagen. Går man ut i gryningen så kan man väl hoppas att inga "rakethulliganer" har hunnit vakna.
Amos har varit på mitt jobb och hälsat på idag tillsammans med Joel. Amos är ju en riktig charmör och är glad mot alla men han blev särskilt förtjust i en av tjejerna. Han riktigt tjöt för att få hennes uppmärksamhet. Joel säger att han aldrig har sett Amos bli så förtjust i någon som han inte tidigare har träffat. Jag tänker att han är extra förtjust i blonda småländskor. Sedan tidigare vet jag att han också blev väldigt glad för min goda vän och kollega Christine som även hon är blond småländska.

Katrina vilar...



Lilleman i kojan...

2010-12-29, 18:41:31 / Kategori: Vardagar med Katrina
När jag kom hem här efter jobbet så var mormor här för att lämna Katrina. Amos var ensam hemma, när mormor och Katrina kom, för Joel hade gått för att träna. Jag möttes av två överlyckliga små figurer i hallen. Amos med Katrinas regnbågstäcke i munnen. Han tar det som ligger närmast. Och Katrina med strumppipisen i munnen. Hon galopperade fram och tillbaka här i full inomhuskarriär. Mormor har aldrig sett henne sådan. Mormor tycker lite synd om Amos. Katrina styr och ställer lite med honom tycker mormor. Det gör hon faktiskt den lilla näbbgäddan. Det får inte bli så att han blir som ett undanskuffat styvbarn tycker mormor. Det är ingen risk säger jag. Nu har båda fått mat. Amos har hittat till kojan. Han trivs där inne. Han ligger långt in i kojan och sover. Katrina ligger på kökssoffa och tittar på när Joel lagar mat.  Frid råder...

Lilleman Amos längst in i kojan...

Len tass...

2010-12-28, 20:58:39 / Kategori: Vardagar med Katrina
Vi har haft lite tassvård i kväll. Kloklippning och insmörjning av tassarna. Det senare är väldigt trevligt särskilt när vi använder försvarets hudsalva. Den är god den. Matte smörjer in och Katrina slickar bort. Tassarna tar sryk nu i kylan. Efter kvällspromenaden har Katrina och Amos legat en stund tillsammans på madrassen. Det är så gott att se dem tillsammans. Just nu ligger Amos inne i min säng. Han ligger hos mig på natten han. Amos som är så glad jämt. Hans livsmotto verkar vara; varför vara ledsen när man kan vara glad! Katrina står ute i köket hos Joel. De har fått så fin kontakt på bara några dagar. Katrina är också glad och hon verkar bli inspirerad av Amos ständiga glädje. Joel busar med Lilla K som parkerar sig på madrassen hos Joel när kvällen kommer.

Fina lilla Katrina och fine lille Amos...


Nu börjar det...

2010-12-27, 20:08:25 / Kategori: Vardagar med Katrina
Elände...Nu börjar det! Raketer och smällare. Det började smattra för en stund sedan här utanför fönstret. Amos ligger redan på helspänn inne i vardagsrummet på schäslongen. Han flyttade sig precis från sin plats i hallen och intog ett trygghetsavstånd till oljudet. Nu ska detta f..tyg hålla på till nyårsafton och minst tre dagar efter det. Amos blev rädd för smällare först förra året. Han hade inte brytt sig tidigare men i fjol var det något som hände som gjorde honom fruktansvärt rädd. Katrina blir helstirrig, åtminstone utomhus, för hon fick höra raketer för ett tag sedan. Det var väl någon som firade något, jag vet inte vad. Så att hon kommer att var rädd förstår jag. Flora var också rädd på sin tid. Hon kröp in under sängen och kom fram när det hade lugnat ner sig. Detta är ett gissel för alla fyrbenta och deras mattar och hussar. Man är helt maktlös i frågan känns det som. De regler som finns efterföljs inte. Här i kommunen får man inte skjuta inom detaljplanerat område utan tillstånd. Men vad hjälper det. Karlskrona har upplevt ett par mycket tragiska dödsfall på nyårsafton där raketer har varit direkt orsak till detta fruktansvärda. Dessa sorgliga händelser har inte gett upphov till någon direkt förändring av det allmänna förhållningssättet bland folk i denna kommunen. Minnet är kort och drivkrafterna starka för detta, enligt min uppfattning, helt meningslösa skjutande.

Lilleman Amos är rädd...

Lilla Bell...

2010-12-26, 20:24:29 / Kategori: Vardagar med Katrina
Bell är grandisflicka. Hon är ett år och lever tillsammans med Joel, Emelie och Amos förstås. Det har ju gått väldigt bra med Katrina och Amos tillsammans här under samma tak. Idag har Bell varit här för första gången. Katrina och Bell har träffats ute ett par gånger och hos mormor och morfar en stund på julafton. Bell är ju både liten och stor på en gång. Hon är också väldigt snäll och nyfiken liten tjej. Amos är väldigt glad för sin "lillasyster" och har koll på att inget händer henne. Katrina har nog aldrig träffat en så stor fyrbent kompis tidigare. Hon fick mycket att hålla reda på här och hon visade alla tänderna flera gånger för Bell. Det räckte att Bell tittade på henne så kände hon sig trängd och morrade. Det gick också bra långa stunder. Hon vänjer sig så småningom min lilla gädda. Katrina låg länge inne i huset och Bell under bordet. Amos hade koll på bordet kan man säga. Joel fyller år idag så vi har haft födelsedagsmiddag. Nu vilar lugnet. Katrina ligger på Amos filt i hallen. Joel och Emelie tog med sig Amos och Bell ut en runda. Snart kommer Lilleman tillbaka hem med sin husse. Då blir lilla K jätteglad för hon har blivit väldigt förtjust i Joel. Och vem är inte det...!

Söta flickorna Emelie och lilla Bell...

Lilleman Amos...

2010-12-25, 10:40:39 / Kategori: Vardagar med Katrina
Lilleman Amos är hemma! Mitt lilla hjärta som jag har levt med sedan han var en liten plutt på 10 veckor fram till han var nästan tre år. Jag saknar honom så fruktansvärt mycket här. Han är ju Gävlebo nu och är tillsammans med sin husse som han älskar över allt annat. Husse är bäst men han vet att han är hemma igen i sitt "barndomshem". Det råder inga tvivel om detta. Han flyter in här som om inget har hänt. Amos och Katrina går här som om de alltid har känt varandra. Det är bra att ha minst två hundar. Att tillhöra en fyrbent flock är toppen för alla. Första natten så låg Amos hos mig i min säng fastän han blir så varm. I natt har han legat på Katrinas bädd bredvid min säng. Soffbordet har vi skjutit upp nära soffan för att få plats med en stor madrass på golvet. Joel ligger där. Katrina ligger hos Joel eller på soffan. Någon hade gnagt lite på soffbordets ena hörn i morse innan alla hade vaknat ordentligt. Bordet står ju så nära när man ligger i soffan så någon kunde väl helt enkelt inte låta bli. Katrina låg på soffan, när jag steg upp, och såg oskyldig ut. Hon gjorde dock ett lite försök att gnaga lite till på bordet när jag såg det och hon fick då en liten tillrättavisning. Vi ska väl tro att detta är tillräckligt. Det kommer att krävas en åtgärd för att få det där skadade hörnet snyggt igen. Får fundera på hur jag ska lösa detta. Fast det är ju bara materiellt. Det är så mycket annat som är viktigare...

Mitt hjärta, Lilleman Amos...
 

God Jul - Buon Natale...!

2010-12-23, 12:44:16 / Kategori: Vardagar med Katrina
Från oss till Er...
En riktigt God och fridfull jul önskas alla bloggläsare!

Da noi a Voi...
Un Buon Natale auguro a tutti i lettori del blog!

/Margaretha och lilla Katrina


Hemma...

2010-12-22, 17:20:58 / Kategori: Vardagar med Katrina
Jag har mitt barn...
Joel och Amos är hemma! Jag är så glad! Bilresan gick bra från Gävle. Det är så oroligt att ha sin familj ute på vintervägen i dessa tider. Amos är ju flatte och hälsar alltid väldigt ordentligt. Han är ju liksom glad hela han. Han blev så lycklig av att se mig på gatan och han hittade hem direkt. Vi hämtade Katrina hos mormor och gick en promenad tillsammans. Det gick väldigt bra. Mötet mellan Amos och Katrina har varit väldigt odramatiskt. De har nu sprungit runt här inomhus med alla leksaker. De har ätit i varsin skål i köket. Nu ligger de och vilar lugnt och stilla. Katrina i det lilla huset och Amos, som han brukar, ute i hallen där det är som svalast. Han har blivit en stor kille sen sist. Han fyller ju fyra år till våren och han har utvecklats till en grövre stor hane. Min lilla Lilleman...

Hemma...

Soffliggare...

2010-12-21, 20:41:16 / Kategori: Vardagar med Katrina
Mötte morfar i porten när jag kom hem här. Han hade precis lämnat Katrina. Allt har varit bra idag på dagis fick jag klart för mig. Igår var det soffliggarna i Gävle på bild här. Idag är det Katrina på ännu en soff- och kuddbild. Förstår av hälsningen från Yougi, Jester och Gilly att Katrina inte är ensam om att gilla kuddar. För en stund sedan, när jag tog fotot, låg hon nerborrad med ansiktet ner mot kuddarna och nu har hon vänt på steken och ligger med huvudet på kudden och alla benen upp. Det varierar ska jag säga. Snart ska vi ut i vinterkylan som nu är nere på 14 minusgrader. Det blir lite lock och pock här när det är dags för kvällspromenaden. Misstänker att det blir en väldigt snabb tur. I morgon kommer mina älsklingar hem och firar jul...

Soffliggare...

Fler som vilar...

2010-12-20, 18:31:29 / Kategori: Vardagar med Katrina


Katrina har vilat mest hela dagen idag rapporterar dagis. Mormor har fått dra ut lilla piplisa idag. Det är kallare än det har varit någon dag tidigare i år. Tio minus säger termometern. Det känns i tassarna så det är väl därför hon inte direkt pockar på att få gå ut. Nu har vi legat på schäslongen och gosat en stund och Katrina har tuggat i sig ett ben. Snart blir det en promenad i vinterkylan vare sig hon vill eller inte. Från Gävle rapporteras det att det vilas en del där också. Fick en bild på Amos och Bell från sonen. Fast de där två älskar ju att leka i snön så jag tror att dagen även har bjudit på snöbus för dem.

Skön stund...


Kudde...

2010-12-19, 17:29:17 / Kategori: Vardagar med Katrina
Lilla K vill helst ha kudde. Hon är minsann mästare i bekvämlighet den lilla irländskan. Hon har kuddar i alla soffhörn, i sängen och nu har hon fått kudde i kojan också. Igår kväll låg hon "avigt" på schäslongen. Hon pep till, hoppade ner och hoppade upp igen på andra hållet. Sen snurrade hon ihop sig på kudden och somnade. Hon sov sedan sött där ända till morgonen.
Jag har en stor korg med lock och handtag. Den har tillsammans med en korgstol följt mig genom livet. Trots många flyttar och två valpar har den där korgen klarat sig oskadd. Ända till nu. Jag vaknade i morse av att någon knaprade på korgen. Någon hade också lagt lösa flisor från korgen snyggt i en hög bredvid sig. Vem någon är har ni säkert räknat ut. Ingen smaklig frukost tydligen men ganska trevligt att greja med så där på morgonkvisten. Det krävs inga högljudda tillrättavisningar i denna lilla familjen. Ett litet nej är allt som behövs. Det skadade hörnet vänder vi inåt väggen så syns det knappt.
Vi har mycket snö nu som alla andra i det här landet. En vinterpromenad har vi tagit idag. Tänk vad landskapet förändras. För inte så länge sedan var det grönt och nu har vi ett vinterland.

Sensommarkväll...



Vinterland...






Pip i snön...

2010-12-18, 19:50:04 / Kategori: Vardagar med Katrina
Piplisa och jag har varit ute idag på en hyfsat lång promenad. Hon gnäller varje gång som hon ska sätta sig lilla hjärtat. Vilken evig tur att det inte framgick av den lilla texten som fanns intill hennes bild på NNL:s hemsida, när jag började titta efter en liten fyrbent kompis, att hon är en gnällspik. Då vet man ju inte... För det är ju så att vi alla har våra tillkortakommanden och mindre bra egenskaper som vi kommer till insikt om efter hand. Men kärleken är större än så. Vi tar hand om de bekymmer som kommer och löser det mesta så att vi trivs med varandra. Vi hör ihop nu hon och jag. Det är till och med så att jag tycker att det är bra när hon piper och gnäller. Hon berättar helt enkelt för mig när hon ogillar läget och hon ger sig inte heller för den delen. Och min ändrade inställning till detta, mina vänner, är ett framsteg för mig för jag har allltid varit lite överkänslig för gnällspikar.

Inne i värmen piper vi inte minsann...

Snöstjärna...

2010-12-17, 20:09:52 / Kategori: Vardagar med Katrina
Min lilla snöstjärna fryser om tassarna och klagar när vi går ut. Mormor och morfar har inte lyckats få ut henne på någon längre promenad idag. När mormor väl har lockat upp Katrina från soffan och hon själv står färdigklädd och redo för att gå ut så har Katrina vips hunnit springa undan och lagt sig på ett nytt ställe. Annars följer hon mig i hasorna vad jag än gör, säger mormor. Vi har nu precis varit ute en kvällsrunda här.  Hon följer snällt med mig ut men det är inte populärt att sätta sig i snön. Då piper och klagar hon. Och kallare ska det bli sa de på vädret nyss. Hur ska detta gå... Den lilla snöstjärnan vilar nu på soffan i värmen. Tassarna är upptinade igen och nu ska vi titta på "på spåret".

Lilla snöstjärna...

Snöyra...

2010-12-17, 12:50:00 / Kategori: Vardagar med Katrina
Igår blev det inget inlägg på bloggen för det gick inte att logga in på blogg.se. Snön yrde på hemvägen från jobbet på kvällen. När jag kom hem låg lilla K inne i sitt lilla hus och väntade. Det är första gången som jag har sett att hon har lagt sig där när hon har varit ensam. Två ögon blänkte i mörkret där inne i hyddan när jag kikade in. Vi tog en snöig promenad och hon skuttade runt i snön. Med blandade känslor tror jag. Hon är jätteglad och viftar på svansen när hon skuttar fram och samtidigt piper hon för det är kallt om tassarna. När vi kom in igen rusade hon runt med alla leksakerna så hon blir väldigt upplivad av all snön verkar det som. Katrina vill gärna bli avtorkad om tassarna när vi har varit ute. Hon är noga med detta och kommer på en gång när jag tar fram handduken. En liten lur på kökssofan blev det sedan. Hon är så gullig när hon ligger med framdragna bakben så att alla fyra tassarna ligger vid huvudet som en liten tassbukett.

Fyra tassar...

Fordran...

2010-12-15, 20:04:46 / Kategori: Vardagar med Katrina
På lappen som låg på köksbordet idag när jag kom hem hade mormor bland annat skrivit. "Hon har 2 dl att fordra. Vår mat är slut. Allt är bra" Hon låg på minus alltså när det gäller dagligt matintag. Den som ändå kunde säga det. Jag har minsann inget att fordra. Hon har fått sin fordran, den lilla spinkiga damen, plus ett litet gott ben som hon har legat på kökssoffan och knaprat i sig. Hon missar inte en enda lite "pylla" i matskålen. Aptiten är det då inget fel på. Så i det fallet är vi lika hon och jag. En liten promenad har vi också hunnit med. Nu ligger hon i min säng i värmen och har det gott. Hon har fullt upp på dagis om dagarna så hon är inte så krävande precis. Hon märks knappt på kvällarna här hemma. För min del hade det varit helt OK att umgås lite. Får ta igen detta till helgen.

Litet ben - aldrig fel...



Ljus...

2010-12-14, 18:46:33 / Kategori: Vardagar med Katrina
När jag kom hem idag var Katrina redan lämnad här hemma. Hon hade varit ute precis och fått mat dessutom. Detta framgick av lappen på köksbordet som morfar hade skrivit. Skönt! Jag var inte ett dugg sugen på att gå ut igen i kylan efter en iskall promenad hem från jobbet. Nu har jag  tänt ljus och så myser vi inne. Kylan kommer ända in känns det som sådana här kalla dagar. Lilla gumman har fått en tuggring. En liten vit sak av en sort som hon gillar skarpt just nu. Det tar en stund för henne med en sådan ring. Hon ligger med öronen upp och ser fokuserad ut. Nu lägger jag mig under en filt och slår på TV:n. Tio dagar till jul och om en vecka kommer mina älsklingar hem... 

Mys...

Lucia...

2010-12-13, 19:53:42 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag sov Katrina ända till halv sju! Kors i taket...Detta har väl aldrig hänt tidigare. Vi hann precis in, efter morgonpromenaden, till Luciamorgonen på TV började. Mormor och Katrina har gått långpromenad idag och varit på besök hemma hos min faster Karin. Katrina sköter sig alltid även på bortaplan. Det är toppen att hon kan följa med överallt. Sedan har Mormor haft roligt och gjort lussedräkt till Katrina. Lilla K verkade nöjd över att bli utstyrd för hon får ju hur mycket uppmärksamhet som helst. Hon var jätteglad i sin utstyrsel, lilla Lucia, när jag kom och hämtade. Vi fikade hos mormor och morfar. Lussebullar såklart! Lilla Nils, en grannbebis, kom med sin mamma och hälsade på. Lilla Nils var pepparkaksgubbe idag! Katrina nosade på Nils men jag känner nog att jag är försiktig. Hon är inte van med barn Katrina. Ragnhild i Motala har sytt ett vintertäcke till Katrina. Svart bävernylon med rött fleecefoder. Reflex på bröstet. Det står Katrina över bröstkorgen i reflexband! Häftigt! Det kommer bättre bild på nya täcket en annan dag. Man kan säga att detta täcket helt enkelt är lysande!

Lucia...


Lysande helt enkelt...

Isig gata...

2010-12-12, 18:19:18 / Kategori: Vardagar med Katrina

Söndagar är sköna, det har jag alltid tyckt. Vi vilar, promenerar och pysslar lite. Tog en långpromend här innan medan solen fortfarande lyste från en blå himmel. Bitvis hade det varit smartare att ha skridskor på fötterna. Det var minst sagt halt. Blankis på vissa delar av gångbanorna. Det är ett lyckat köp med hundburen eller kojan som jag säger. Katrina kryper gärna in där. Fast hon gör bara det då jag också är i matrummet där kojan står. Det är roligt att hon tycker om den. För en stund sedan hörde jag hur det snarkade där inne. Hon bäddar och krafsar innan hon lägger sig. Det gör hon sällan på andra ställen som hon ligger på. Nu är det redan kolsvart ute. Det är tredje advent och i morgon är det Lucia som har namnsdag. Om en vecka kommer Gävlegänget hem...!!!

Mys i kojan...


Tomtekompis...

2010-12-11, 18:35:52 / Kategori: Vardagar med Katrina
Sovmorgonen varade länge idag kan jag säga. Inte för att det blev sent igår utan för att jag har sömnbrist efter alla tidiga morgonpromenader i veckorna. Somnade om ovanligt länge efter första rundan så det blev inte frukost förrän vid tolv idag. Det har varit trist mildväder idag. Blött och halt med andra ord. Vi tog en halkig promenad ut till Saltö. Det är bitvis svårt att ta sig fram på gångbanorna som också blir kombinerade cykelbanor. jag ogillar när det kommer cyklister bakifrån som inte plingar när de närmar sig. Som att jag skulle ha ögon i nacken! Idag kom det en tjej på en cykel och när hon närmade sig bakom oss ropade hon pling, pling! Hon hade väl ingen ringklocka så hon fick vara en själv. Sånt bara älskar jag! På Saltö har det bjudits på lammfärsbiffar fyllda med fetaost, potatisgratäng och en god sallad med soltorkade tomater bland annat. Fem stjärnor av fem möjliga. Katrina fick också lite fetaost i sin mat. Hon älskar ost i alla former. En liten tomtepipis väntade också på henne här och nu ligger hon och äter på en tjurmuskel. Den verkar helt godkänd. (Vi talar inte om för henne vad det egentligen är). Som ni märker finns det någon här ute på Saltö som skämmer bort henne ordentlgt...

Pipgamen har fått en tomtekompis...


Tomtekompis...


Lika som bär...



10:e december...

2010-12-10, 15:47:25 / Kategori: Vardagar med Katrina
I kväll blir det jobbets julfest på stadshotellets festvåning för mig. Katrina får vara hos mormor och morfar hela dagen och kvällen. Hon lider ju inte direkt. Tänker dessutom att det inte ska bli så sent för min del. Det är ett nytt ungt garde på jobbet som numera får stå för hålligånget. Tiderna förändras och det känns faktiskt skönt. Jag vill hem och titta lite på Nobelfesten. Så är det nu för tiden...
Pratade med mormor för en stund sedan. Hon hämtade Katrina i morse för tredje dagen nu. Hon ligger och sover när mormor kommer. Hon klarar bra av att vara ensam. Det är skönt. Hon är trygg och cool nu lilla gumman. Det syns i i blicken på henne. Idag var Katrina på bild i NNL:s julkalender på föreningens hemsida. www.neverneverland.se Den där bilden är min favoritbild. Den har varit och är med på flera ställen. En annan favorit är denna bild från i somras som nu får gå i repris här. Det är en rörelse i den bilden som jag tycker om och så har hon en sådan fast blick på mig. Det var Rolf som tog bilden på en promenad en vacker sommardag.

Med blicken på matte...

Ute är mörkt och halt...

2010-12-09, 19:12:11 / Kategori: Vardagar med Katrina

Hämtade Katrina hos morfar för ett par timmar sedan. Vi tog en promenad i mörkret och halkan. Det är "snorhalt" på gångvägarna här omkring så det gäller att hålla tungan rätt i munnen. Jag tjatar på mina föräldrar att de ska ha sina broddar när de går ut. Jag köpte de där broddarna till dem när de hade Amos om dagarna. Halka och yster flatte passar inte så bra ihop. Om de använde broddarna då har aldrig blivit riktigt uttalat. Men nu gör de tydligen det har jag förstått. Det är nog snart dags för mig också att skaffa egna broddar.
Katrina har blivit hämtad av mormor här hemma två dagar i rad nu. Hon får vara ensam ett par timmar på morgonen. Hon ligger i min säng och sover när jag går och gör definitivt inga anspråk på att få gå iväg med mig när jag säger hej då. Det är ju mörkt och kallt ute så jag förstår henne.
Nu ligger hon, på sin bädd, och tuggar intensivt på sitt ben. Det är lagom aktivitet så här på kvällskvisten innan vi ska halka ut i mörkret igen på sista kvällsrundan.

Ben är gott...


 


Missnöjd...

2010-12-08, 20:11:09 / Kategori: Vardagar med Katrina
Lilla fröken Pip ligger på soffan och ser missnöjd ut. Hon är sur för att jag har dammsugit. Det har jag ju tänkt att göra nu i flera dagar. Idag slog jag alltså till. Nu är det över så jag hoppas att hon tinar upp snart. Annars var hon glad som om en lärka när jag kom hem här. Hon hade då precis kommit hem här escorterad av mormor. De har gått långpromenad de där två idag också så vi kör bara en kvartersrunda lite senare här innan det är natten.
Idag har fina NNL-kalendern kommit med posten. En fin bild på härliga irländare varje månad. Januari börjar med lurchergrabbarna Jester och Yougi har jag sett. De följer jag på matte Camillas vardagsnära blogg så jag tycker att jag känner dem lite fastän vi aldrig har träffats.
I kväll blir det minsann lite glögg här. Det är nu, så här innan jul, den ska avnjutas tycker jag. I morgon väntar nya frågor att lösa på jobbet (som jag gillar). Jag är just nu en ganska trött matte. Det är mycket nu...

Fina NNL-kalendern...





Läggdags...

2010-12-07, 20:36:44 / Kategori: Vardagar med Katrina
Ikväll är vi trötta både Katrina och jag. En kvällsrunda måste vi dock hasa ut på. Hur det nu ska gå till...Hon har nämligen gått och lagt sig redan för natten verkar det som. Själv sitter jag vid TV:n och gäspar. Kollar på äntligen hemma. Det borde man väl bli lite pigg av tänker jag men jag blir bara ännu tröttare av dessa klämmiga inredningsentusiaster. Oj, där bar de in en sådan schäslong som jag sitter och lutar mig i nu. Där ser man. Katrina är nöjd med sitt uteliv idag. Hon och mormor har varit själva idag då morfar är på utflykt till kulturen i Lund hela dagen. De har gått en riktigt lång promenad tillsammans mormor och lilla K. De går och pratar om ditt och datt hela tiden säger mormor. Mormor och Katrina är ett team numera. Katrina märker att morfar är trött. Han går ju på behandling på sjukhuset. Så Katrina vänder sig till mormor på ett helt annat sätt nu. Innan var det ju nästan bara morfar som gällde.

Redan läggdags...

Tid för tomtar...

2010-12-06, 19:27:44 / Kategori: Vardagar med Katrina
Katrina sprang glatt och mötte mig i dörren när jag kom hem idag. Det är så härligt att bli så varmt välkomnad hem så här på måndagen. Det är tid för tomtar nu så vi har varit nere i källaren och hämtat kassen med tomtar och Katrina tog genast hand om en av dem. Den stackars tomten...Om en stund ska jag ta fram kloklipparen och salvan till tassarna. Kanske kan jag bjuda på en grisknorr också om andan faller på efter kloklippningen. Hade planerat ett varv med dammsugaren också men jag tror inte jag gör det i kväll. Det är tur för Katrina. Hon är av den uppfattningen att vi inte behöver dammsuga över huvud taget.

Tomtetider...


Tomtens näsa i fara...


Snöig 2:a advent...

2010-12-05, 14:13:27 / Kategori: Vardagar med Katrina

Riktig sovmorgon idag måste jag säga. Blev inte väckt förrän kvart över sex i morse. Det hade inte börjat snöa än för dagen när vi var ute första gången men sedan satte det fart. Efter frukost med tända ljus tog vi en långpromenad i snövädret. Det går jättebra att pulsa fram bara vi inte står stilla tycker Katrina. Alla sorteres spår i snön gör att det blir väldigt tydligt vad det är som är intressant att nosa på. Det är kul att se vilken fantastisk nos hon har. Det var inte helt lätt att själv ta bild på oss med mobilen. Men jag lyckdes få in båda i rutan. Nu är vi inne igen i värmen, tassarna är torkade och Katrina har intagit soffan. Lite pyssel här hemma men absolut inga måsten ska det bli i eftermiddag. Lite 2:a adventsfika blir det sen. Det är alldeles underbart med en  en slapp söndag. Fortsatt trevlig 2:advent önskar jag er alla...

Hej, det snöar ordenligt idag...


Lilla skatt...


Det är tydligt i snön vad det är som intresserar...



Pussfläck...

2010-12-04, 17:33:19 / Kategori: Vardagar med Katrina
Katrina är ju lite vit på bröstet och lite, lite på tassarna. En pussfläck helt enkelt. Hon brukar få pussar på det vita bröstet när vi ligger och myser. Många på en gång är bäst. Då njuter Katrina. När jag slutar säger hon ifrån genom att kråma sig och putta på mig. Mera matte! Hon är allt en riktig liten kelgris. Det är skönt med lördagar. Vi går ut tidigt, äter frukost, myser, tvättar och går ut igen. Katrina kryper in i kojan när jag äter frukost. Hon bäddar lite först innan hon snurrar ihop sig. Så nu har hon hittat dit ordentligt. För det är ju så att lilla K oftast ligger där jag är. Nu har hon ytterligare en plats att ligga på. En riktigt lång promenad blev det idag. Katrina går så fint i kopplet när vi passerar uppe på stan. Jag låter det hänga löst och hon går helt intill mig. Hon är så duktig och då får hon en levergodis. Det var mycket folk idag. Julhandlen har börjat. Nu väntar vi snart herrbesök. Maten står i ugnen och är snart klar. Katrina har redan ätit och ligger på soffan och sover.

Tupplur i kojan...
            

Fredagsben...

2010-12-03, 20:56:58 / Kategori: Vardagar med Katrina
Katrina ligger på soffan och firar fredag. Hon har precis flyttat sig från sängen där hon har legat och ätit på ett ben som hon fick när vi kom hem här. Hon blev jätteglad för benet för det var en ny variant. Innan har vi varit ute en kort sväng men det var så kallt så det var ingen större hit. Nu biter det ordentligt i tassarna och då piper lilla K. Hon låter som ett litet brandlarm när hon piper. Det gör att jag alltid skyndar mig iväg ut med henne på morgonen när hon drar igång morgonalarmet. Det har vräkt ner snö hela veckan men nu har det lugnat ner sig. Hoppas på en fin lördag så vi kan komma ut på en ordentlig promenad tillsammans lilla hon och jag. Jag bara gäspar hela tiden. Det är inte mycket med mig när fredagskvällen kommer...
Såg att jag har fått flera kommentarer här på bloggen. Håller med dig Annika. Det är verkligen bra med barngrind. Vi har en här hemma också som sattes upp när Lilleman Amos var liten och skulle lära sig att vara själv. Den finns kvar och jag har tänkt att den kan komma till användning nu i jul när de andra kommer. Kojan får vi se hur det blir med. Kanske är det så AKTP att lilla fröken väljer andra platser. Vi får se hur det blir. Återkommer i frågan. Men visst är det fint det lilla huset.
Trevlig helg till alla!

Nytt ben...

Egen koja...

2010-12-02, 20:06:49 / Kategori: Vardagar med Katrina
Katrina har fått en egen koja. Jag har länge haft span på detta lilla hus och slog till nu när det var 20 % rabatt. Katrina kan använda kojan här hemma som viloplats. Den är även perfekt att ta med så att hon kan känna sig trygg på bortaplan. I botten finns en mjuk lös dyna. Denna fina och praktiska hundbur kommer från Hansesgården, www.hansesgarden.se
Det är lätt att fälla ihop kojan och pula ner den i ett fodral med handtag när man ska bära den med sig. Man kan även sätta fast den i marken vid utomhusanvändning.
Katrina har nu testat att gå in och ut flera gånger i kojan. Den får stå framme hädanefter så får vi se hur hon väljer att använda den. Det är aldrig fel med flera alternativ att vila på. Det kommer ju snart storfrämmande från Gävle. Det kanske är fler som kommer att gilla att vara i kojan...

Katrina testar nya huset...

Klok...

2010-12-01, 20:06:30 / Kategori: Vardagar med Katrina
Att Katrina är klok har väl framgått. Detta kan inte nog understrykas av mormor som varje dag imponeras av lilla K och hennes förmågor. Vi bor ju nära varandra här på samma gata vilket innebär att vi passerar varandras hus på våra promenader kors och tvärs. Katrina har full koll på vilken port hon ska in i vid vilket tillfälle vilket inte alltid är självklart. Ibland hämtar jag och ibland lämnar mormor till exempel. Nu ska vi inte gå hem utan till oss säger mormor till Katrina när de travar förbi här hemma. Det vet lilla damen. Hon visar ingen som helst tvekan utan går bara förbi vår hemmaport och fortsätter till mormors och morfars hus. Ja ni förstår... Hon är helt otrolig den lilla fina Katrina. Stannade en stund och fikade lite idag när jag skulle hämta på dagis. Då byter lilla K soffa från vardagsrum till fikasoffa. Hon vill ju vara med. När jag säger att vi ska gå hem så reser hon sig direkt och följer med. På väg ut frågar morfar om han kan få en puss av Katrina. Hon går bums och delar ut en. Ja ni fattar...Mormor har rätt. Hon är inte bara klok. Hon är mycket klok!

Den lilla kloka letar levergodis...
 

Slut på det goda...