Vinterkyla...

2010-11-30, 20:19:35 / Kategori: Vardagar med Katrina
Nu är det minsann vinter och riktigt bitande kyla i hela landet. Vi har nu åtta minusgrader och redan mycket snö. I Gävle där min älskade unge bor med fästmö och fyrbeningarna Amos och Bell är det väl ännu kallare och betydligt mera snö dessutom. Gävlegänget kommer snart hem. Nu kan jag börja nedräkningen på mitt datumljus som jag traditionsenligt har inhandlat idag. Jag längtar...
Lilla Bell som snart är ett år är väl i 60-kilosklassen nu skulle jag tro. Lilleman Amos som ju är min lilla plutte har ju sitt första hem här. Det ska bli spännande med mötet mellan honom och Katrina. Nu är ju detta lilla gummans hem. Hon vet ju inget om Lilleman hon... Vi får tänka ut något klokt och bra sätt att introducera dessa tre för varandra. Katrina är känslig för plötsliga stimmiga möten. Hon uppskattar inte dem som är för mycket på...Det får bli en promenad inledningsvis med Lilleman så presenterar vi den lilla stora lite senare tror jag. Det ska bli härligt att få pussa på dem båda två i alla fall. Nu får jag snart äntligen rå om alla fyra i många dagar. Här busar de i full frihet i snön. De lever ett härligt "studentliv" tillsammans med Joel och Emelie. Bilderna har Emelie tagit. Du kan se flera underbara snöbilder på hennes blogg här www.smellofnature.blogg.se

Lilleman Amos...


Bell...


Rädd på dagis...

2010-11-29, 19:28:40 / Kategori: Vardagar med Katrina
Mormor och morfar har ju, som jag nämnt tidigare, problem med värmen i huset där det bor. Idag har det varit gubbar i lägenheten och fryst elementen med någon teknik som jag inte riktigt begriper. Hur som helst hade de en tub av något slag som pyste och hade sig. Katrina blev så rädd för detta att hon blev alldeles stel av skräck. Hon gick in i matrummet och lade sig i ett hörn. När gubbarna hade gått kom hon mycket motvilligt in soffan. Hon tinade inte upp förrän det hade gått en lång stund. Ett par grannbarn i skolåldern kom in ett slag på besök. De satt hos Katrina och klappade och pratade med henne så efter en stund hade hon glömt detta hemska elände med "frystuben". Nu ska vi väl ändå tro att det är OK med värmen igen i mormors och morfars lägenhet. Katrina har fått utstå mycket där nu i höst med vattenläcka, avfuktare, hantverkare och så nu detta trauma idag. Hon härdas den lilla stjärnan. Nu ligger lilla långnos i kökssoffan och sover. Här är det lugn och ro...



Vinnaren är...

2010-11-28, 20:54:31 / Kategori: Vardagar med Katrina
En vinnare har nu lottats fram...
Annette har vunnit utlottningen av boken Boys! Grattis! Boken kommer i brevlådan i veckan. Tack för trevliga kommentarer på bloggen. Det är alltid lika roligt när ni som tittar in på bloggen lämnar ett litet tassavtryck.

1:a advent...

2010-11-28, 19:39:57 / Kategori: Vardagar med Katrina
De nya morgonrutinerna håller i sig. Skönt! Vi somnade om efter första morgonrundan och sov ovanligt länge. Det har kommit ännu mera snö under dagen. Det är bara att njuta så länge det varar. Mildare väder kommer säkert här nere med slask och elände. Idag har jag bakat lussekatter. Det finns alltid ett visst intresse från en speciell fröken när det pågår något i köket som är ätbart. När baket var klart gick vi med en påse nybakade lussekatter till mormor och morfar. Ute hade några barn gjort en snögubbe som Katrina såg på långt håll. Konstigt! När vi närmade oss blev hon jätterädd och gjorde en frivändning i kopplet. Den där konstiga skapelsen var alldeles för läskig tyckte hon. Vi fikade när vi kom in. Lussekatterna var hur goda som helst. Det tyckte även lilla K.

Ett vakande öga...


Klart för 1:a adventsfika...

Tokig i ost...

2010-11-27, 18:32:32 / Kategori: Vardagar med Katrina
Sovmorgon till sex idag också! Vad är det som har hänt? Lördag med tvätt, lång frukost och dags för dusch för Katrina. Vi använder nu såpa som schampo. Pälsen blir glänsande som aldrig förr. Tack Camilla för tipset!
Ännu mer snö har det kommit idag. Vi vandrade ut till Saltö där god middag väntade för både oss tvåbenta och den lilla fyrbeningen. Det är gott att vila på Rolfs säng efter maten tycker den lilla rena, blanka tösen som är så tokig i ost att hon ylade här när det fanns getost i köket. Hon fick en bit av både det ena och det andra såg jag...
Nu har vi varit ute en runda i snön och Katrina ligger på sängen med sitt ben. Rolf har också fleecefilt att ligga under. Varm glögg ska det nu bli för oss tvåbenta. Glöggpremiär nu så här dagen före 1:a advent. Undrar om det inte blir en och annan pepparkaka också med lite grönmögelost. Och den osten kanske väcker intresse den också...  

Middagsvila...


Kvällsrunda...


Pläd finns det på Saltö också...









Skönt med filt...

2010-11-26, 19:23:16 / Kategori: Vardagar med Katrina
När jag var på väg hem idag stannade jag på vägen för att handla. När jag stod där i kön ringde mobilen. Det var mormor som sa att hon skulle åka in till stan en runda och att Katrina kunde vara kvar hos morfar och att jag kunde hämta henne där. Hon ville även berätta om något som precis hänt. Katrina ligger ofta i en blå skinnsoffa hos mormor och morfar. Hon har ett påslakan och en fleecefilt i soffan som ligger där i veckorna när Katrina är där. På helgen tar mormor bort det där lakanet och filten och det hade hon gjort nu på eftermiddagen. Lilla gumman hade parkerat sig i TV-soffan och låg där under en blå fleecefilt. Det är just nu kallt i mormors och morfars lägenhet för det är något fel på värmen i huset så både tvåbenta och fyrbenta går och huttrar. Rätt som det var, när mormor tittade till, så var Katrina försvunnen från TV-soffan. Mormor letade efter henne en stund och hittade henne i den bå skinnsoffan under den blå fleecepläden. Hon har alltså bytt soffa och tagit med sig pläden och krypit in under den. Hon är helt otrolig...När jag kom låg hon fortfarande under pläden så jag hann faktiskt ta en bild på henne där när hon ligger och trynar under filten. Vi gick direkt ut på promenad för vi skulle ju springa lite i snön på planen hade jag tänkt. Men detta var ingen hit. Lila K tyckte det var alldeles för kallt och gick mot grinden nästan på en gång. Så vinterlek är inget för henne. Hon nöjer sig med att skutta lite i snön på promenaden. Och jag som fick för mig att hon skulle tycka om att vara fri i snön.

Glöm inte bort att du kan vara med i utlottningen av boken om Boys. Skriv en kommentar idag under inlägget Vinn boken Boys... så är du med när jag lottar vinnaren av boken i helgen. Vinnaren presenteras på söndag.

Ha en riktigt trevlig 1:a adventshelg!

Det är skönt med filt...

Snövitt...

2010-11-25, 21:26:10 / Kategori: Vardagar med Katrina
Katrina har ju haft bekymmer med sin mage i tre dagar och blev ju bättre först under dagen igår. Hon har vankat runt här, varit orolig och velat gå ut stup i ett. Som följd av denna pärs så var hon trött som bara den igår kväll. Hon somnade som en sten och sov i ett sträck ända till klockan sex i morse. Det var inte dåligt...Sovmorgon för mig altså som ju är van vid att gå upp samtidigt som tidningsbuden. Det är afrikanska högskolestudenter som är tidningsbud hos oss och vi mötte dem i morse här utanför. De skrattade och var väldigt uppsluppna. Det har snöat mycket i natt. Kanske var detta deras första snöupplevelse. Om Katrina har upplevt snö vet jag inte men hon var ju väldigt glad redan igår över det lilla som kom då. Idag var hon ännu gladare. Hon frustade och skuttade runt. Jättekul, verkar hon tycka. Hon har sen varit på snöig långpromenad med mormor och morfar och haft det roligt i all snön i spåret på västra mark. Vi ska gå dit i morgon, hon och jag, så att hon kan få springa en stund fritt på planen också. Vi får se om det kan bli några bilder i snön då.

Mormor, morfar och Katrina.

Bättre...

2010-11-24, 20:10:56 / Kategori: Vardagar med Katrina

I natt vände temperaturen mot minus och regnet övergick i snö. Vi var ute i natt på begäran från lilla K och då låg det ett litet snötäcke på marken. Detta var ju så kul så kul så Katrina tog riktiga små glädjeskutt i nattmörkret. Trots att det var mitt i natten måste jag säga att även jag nästan skuttade lite jag också. Det har varit ett j... skit med allt regn. På morgonen märkte jag att Katrina inte var lika orolig som tidgare. Magen har nu lugnat ner sig och har under dagen stabiliserats till normalläge. Skönt!
Morfar har idag varit på sjukhuset och påbörjat en behandling där som ska pågå ett tag. Nu håller vi alla tummar vi kan för framtiden och tänker att detta ska gå bra. I övrigt tar vi en dag i sänder och glädjs åt dagen som vi har idag. När morfar kom hem igen efter sjukhusbesöket möttes han av en överlycklig liten tjej som hoppade och tjöt av glädje. Mormor har aldrig sett henne så lycklig. Morfar är toppen och kärleken mellan Katrina och honom går inte att ta miste på.
Nu ska det bli ett nytt vintertäcke till lilla gumman. Svart bävernylon med rött fleecefoder och mellanfoder i ylle. Jag har genom min kära vän Lotta fått kontakt med Ragnhild som är en duktig sömmerska och vinthundsvän. Självklart blir det bild på bloggen sedan på det nya fina täcket.

Bättre idag...

Vinn boken BOYS....

2010-11-23, 19:14:26 / Kategori: Vardagar med Katrina
Anna Ringberg har skrivit boken om BOYS som även är bokens titel. Boken som kom ut tidigare i år handlar om whippetkillen Boys och hans husse. Lasse ska fylla 65. Han har inte haft besök av sin son på tjugo år men nu ska han komma. Det hemska händer att Boys försvinner. Lasse har en långvarig konflikt med grannarna. Är de inblandade i Boys försvinnande? Trots allt blir det kalas. En trasig relation mellan far och son kommer i ljuset. 
Jag tror kanske inte att denna hussen skulle bli godkänd av NNL för adoption direkt men ingen kan tvivla på kärleken mellan husse och Boys. Detta är en berättelse som livet som inte alltid är perfekt och om att aldrig riktigt finna sin plats i tillvaron. Räkna med en och annan tår. Detta är en berättelse som berör. Boys som personlighet är tydligt närvarande och beskriven på ett speciellt rörande sätt i berättelsen.

Blir du nyfiken? Jag lottar ut mitt exemplar av boken här. Skriv en kommentar om min blogg under detta inlägg senast fredag 26.11 så deltar du i utlottningen. Det faller på min lott att utse vinnaren. Välkommen med Ditt inlägg och Lycka till!


Lite gnälligt...

2010-11-22, 18:32:42 / Kategori: Vardagar med Katrina
Lilla magen är inte helt OK ännu. Det gnälls lite och vi springer ut titt och tätt. Dessutom är det ihållande ösregn så vi har ytterligare anledning att gnälla lite. Inomhus är det trots allt mysigt. Vi tänder ljus i kväll och har det lite gott. Det är ju 1:a advent på söndag så lite förberedelser inför den härliga adventstiden ska också hinnas med. Jag har hämtat upp stjärnor och ljusstakar från källaren. Lilla Katrina kopplar av på kökssoffan med sitt lilla mjukdjur. Just i detta nu suckade hon djupt och vilar nu huvudet på fleecefilten. Så nu vilar lugnet över oss. Åtminstone en liten stund till dess att magen börjar bråka igen. Ute är det kolmörkt och regnet fortsätter att bara ösa och ösa ner.

En stunds gnällfritt...

Magont...

2010-11-21, 19:19:25 / Kategori: Vardagar med Katrina

I natt har vi varit ute vid två och sedan med jämna mellanrum hela dagen i takt med att Katrina har sagt till att hon vill gå ut. Den lillla magen har av okänd anledning drabbats av rusning. När hon vill gå ut piper hon som ett brandlarm så då får det gå undan. Hon har annars ätit och druckit som vanligt. Pigg är hon också. Så hon verkar inte vara sjuk på något sätt.
Varför har man alltid helt plötsligt en fyrbent i sängen när man ska bädda. Där är alla lika. De kommer som ett brev på posten så fort man börjar fladdra med lakanen. Katrina är inget undantag. Det är märkligt det där. Eller inte förresten. Det händer ju något!
Det har varit grått, lerigt och blött idag men vindstilla och regnuppehåll. Ganska OK väder alltså. Man kan ju inte få allt. Vi gick på långpromenad tillsammans och avslutade med en rusch på fotbollsplanen. Hon springer glatt några snabba högervarv på planen och är sedan nöjd. Det är lika fascinerande varje gång jag ser henne i full karriär. Att hon springer så i högervarv måste ju nästan vara något som sitter i sedan hon tränats på bana tidigare tänker jag. Hon verkar hur som helst ha roligt när hon springer. Hon kommer på inkallning och hon är så gullig när hon springer emot mig det lilla hjärtat. Det var fullt med vattenpölar idag. Hon är makalös på att snitsla sig runt pölarna. Inte som somliga andra som bara måste gå i alla pölar som finns. Oj, vad jag längtar efter Lilleman Amos just nu när jag skriver detta. Undrar varför?

Jag hade tänkt att bädda nu... Eller?


Brud i reflexförpackning...

2010-11-20, 19:18:51 / Kategori: Vardagar med Katrina
I morse hann vi nästan med en hel långpromenad innan regnet kom. Trevligt och skönt att promenera i dagsljus. Annars är det ju mörkt när man går hemifrån och mörkt när man kommer hem i veckorna. En liten bit hemifrån började det regna och sedan har det varit blött väder i stort sett hela dagen. Katrina blev glad när Rolf kom. Hon är glad för sina människor lilla hjärtat. Dagen har gått i lugnets tecken. Vi kom nu precis in efter en kvällssrunda. Hon syns bra i mörker med sitt neongula regntäcke med reflex. Hon är en söt brud i reflexförpackning lilla K. Nu ska vi snart bänka oss för att titta på veckans mest efterlängtade TV-program; Så mycket bättre. Det är verkligen en riktig hit. Vilka proffs de är dessa artister!

Syns bra på väg i mörker och regn...


Stad i ljus framför oss...

Regnet det bara öser ner...

2010-11-19, 17:11:02 / Kategori: Vardagar med Katrina
Nog är jag en ganska flexibel person om jag får säga det själv. Brukar som man säger, "gilla läget" i de flesta situationer åtminstone efter ett tag. Men...Vi har bytt leverantör av almanackor på jobbet och en sådan liten skitgrej kan ställa till det för den allra mest flexibla. Det är helt enkelt en dåligt upplagd almanacka jag har fått för nästa år. Har aldrig sett något liknande. Känner inte igen mig alls. Det som kan få mig att faktiskt bara acceptera och köra med denna är att det som framsida är en plastfcka som man kan fylla som man vill. Där kan jag ha en av mina favoritbilder på lilla K. Så jag vänjer mig säkert vid innehållet nu när jag dessutom kan ha en så fin framsida. Hon är med mig överallt...
Regnet öser ner i detta nu och det har gjort det i stort sett hela dagen. Sömntuteväder kan man kalla det. Här ligger det nu en kan jag säga. På kökssoffan. Hon vet inte än att matte är bortbjuden ikväll och att mormor och morfar träder in som sällskap ännu en kväll. Det är ingen måtta på utsvävningarna denna veckan. Men i morgon är det lördag och vi har två hela dagar då vi ska vara tillsammans och mysa. 

En favorit "my little irish princess"...



Hemlängtan...

2010-11-18, 18:27:12 / Kategori: Vardagar med Katrina
Hon sov ju så gott hos mormor och morfar igår kväll så hon fick ligga kvar för natten. Matte hade ju "förlupit hemmet" för en kväll. Ställde klockan på sju och tänkte; sovmorgon, va skönt! Katrina vaknade fyra hos mormor och morfar som gick ut med henne och sedan började hon gråta(yla). Det stämde inte alls för henne detta. Det är OK att somna borta men att inte vakna hemma var inte bra. Mormor tog hem henne hit och väckte mig vid fem. Lilla gumman , hon blev så glad. I det läget har jag glömt bort att jag var rätt nöjd med sovmorgon. Sen började stora "mattracet" här och nya leksaken hittade hon direkt. Den blev snabbt populär. Vi somnade om sen och allt var precis som Katrina tycker att det ska vara. Dagen i dag har hon varit på dagis som vanligt utan bekymmer men hon tycker om när jag kommer. Dagens höjdpunkt numera är att bli välkomnad av en lycklig och kelen Katrina. Nu är vi hemma och det är ändå bäst.

Kul med nya pipisen...

Ny kompis...

2010-11-17, 22:50:59 / Kategori: Vardagar med Katrina
Ikväll har ja varit ute och ätit en god middag med trevliga kollegor. Katrina har varit hos mormor och morfar hela dagen och vid läggdags fick jag ett sms från mormor där det stod; "Kan hon inte få vara här i natt? Hon sover så gott!" Ja vad säger jag då? OK då! Jag får gilla läget och längta till i morgon. Då ska hon förresten få träffa en ny kompis. Lilla K har fått ett paket idag från Jämtland. Jag har en gammal god vän där som heter Lena som har skickat en ny pip-kompis till lilla Katrina. Gulligt! Tack Lena! Den nya figuren blir säkert uppskattad av lilla K som ju är ett stort fan av pipisar.

Ny kompis...

En katt och en räv...

2010-11-16, 18:24:28 / Kategori: Vardagar med Katrina

När jag kom hem idag så var Katrina redan hemma. Hon mötte mig i hallen, jätteglad över att se sin matte. Av lappen som låg på köksbordet framgick att hon inte kan ha varit ensam så mycket mer än en kvart. Men den kvarten kan vara väldigt lång om man är så sällskapssjuk som lilla K. Av mormors meddelande framgick även att de idag hade mött både en katt och en räv. En räv i stan? Jag blev ju självklart nyfiken så jag ringde upp mormor direkt. Jo men, de var en riktig räv som de hade mött. Mormor, morfar och Katrina gick tillsammans till sjukhuset idag för morfar skulle dit för provtagning. Katrina och mormor fortsatte på en långpromenad när de hade lämnat morfar på sjukhuset. De mötte först en katt som fångade Katrinas uppmärksamhet. Hon kan vara het på katter men om man är vaken och förbereder Katrina på att det är en katt där och den ska vi inte bry oss om så går det bra att bara gå förbi. Så gjorde de nu och katten fick gå iväg utan att bli antastad. Alldeles i närheten får de så syn på räven som smyger i skogen. Katrina följer räven med blicken och är mycket intresserad av den. Mormor ser att räven följer infartsvägen och tar sig över på andra sidan vägen mot Vämöparken. Mormor och Katrina passerar under en tunnel och när de kommer över mot Vämöparken så ser de räven igen. Man kan ju undra vad den stackarn gör så nära stan? Sen kan man ju också undra vad räven tänkte när han fick syn på lilla K i regnbågsmönstrat fleecetäcke...

Undrar vad räven tänkte...?






Gos...

2010-11-15, 20:37:48 / Kategori: Vardagar med Katrina
Det har varit en lång dag hos mormor och morfar idag. Men det går ingen nöd på Katrina som låg i sängen och gosade med mormor när jag kom för att hämta henne. Mormor skröt med Katrina som är så duktig när de är ute på promenad tillsammans. Hon trivs på dagis lilla skatten. Inga tvivel råder om detta. Satt ner en stund och pratade lite om dagen. Vill hon följa med hem nu började jag undra efter en stund. Det såg minsann inte ut så där hon låg på soffan med benen i luften lilla hjärtat. Men det ville hon. När jag började röra mig mot ytterdörren kom hon springande, som skjuten ur en kanon, mot mig och hoppade upp på mig så glad över attt vi skulle gå hem. Skönt! Jag behöver inte tvivla på att hon trivs rätt bra med sin matte också den lilla långnosen.

Mys med mormor...


Gos...

Vila...

2010-11-14, 18:55:05 / Kategori: Vardagar med Katrina

Vi har vilat oss igenom dagen i stort sett. Det har ju ösregnat till och från så då känns det helt OK att ta tillfället i akt och bara softa. Vi låg länge på schäslongen och tittade på morgonprogrammet på TV. Lilla K ihopsnurrad på min arm. Mysigt! Bilden tog jag med mobilen för det var den jag hade intill mig. Bilden blev lite suddig men hon är så gullig så jag lägger ut den ändå. En tur i bilen till affären blev det dock på eftermiddagen. Lilla K har problem med att gå in i bilen. Jag lyfter henne in och hon gör sig stel som en pinne. Inne i bilen är det inga bekymmer. Det är momentet in där bak som är knepigt. Det är väl något gammalt trist minne som spökar. Efter bilturen fick hon ett grisöra. Det går alltid hem. Nu är det redan kväll. Nu väntar en ny orörd vecka...

Sov på min arm..


Lördagspromenad...

2010-11-13, 14:03:16 / Kategori: Vardagar med Katrina
Det är ju så mörkt i veckorna när jag kommer hem så det blir ju bara ordentliga promenader på helgen. Vi har nu varit ute på en tvåtimmarspromenad på Västra Mark där vi också hann med en glädjerunda på fotbollsplanen. Vi övade också lite inkallning. Hon lyssnar väldigt bra även mitt i ett språng. Hon har koll på mig även under rusningen. Hon är också lite retfull när hon rusar förbi mig i full galopp. Kom och ta mig om du kan...!Jag är så glad över att hon inte verkar ha några bekymmer efter tåfrakturen.
Nu sover hon här efter promenaden. Snart ska vi bege oss ut på en ny runda ut till Saltö. Undrar vad det bjuds på där för gott... 

Vila i gräset efter glädjerusning...

Mormors dag...

2010-11-12, 22:29:00 / Kategori: Vardagar med Katrina
Katrina har varit med mormor och morfar och handlat idag. Mormor har födelsedag idag så ett litet, litet kalas skulle förberedas. Själv skyndade jag till mormor efter en rörig fredagseftermiddag på jobbet. Kalaset har vi nu avverkat. För Katrinas del innebar det soffläge alldeles bredvid oss som satt vid bordet och åt tårta. Hon deltog på sitt sätt avslappnat med benen i luften. Det var ett trevligt kalas trots allt som är just nu. Lilla K blev glad som en lärka när vi kom hem här. Som det brukar vara alltså. Borta bra men hemma bäst. Nu är det helg. Jag gäspar stort här nu och ser fram emot sovmorgon i morgon. Någon liten mörk fyrbent figur snarkar redan inne i sängen...

Grattis till lilla mormor...



Snö?

2010-11-11, 20:57:35 / Kategori: Vardagar med Katrina
Pratade med Joel idag som berättade att hundarna hade varit ute och lekt i snön. I Gävle har de snö så där har hundarna det härligt. Lilleman Amos älskar snö sedan tidigare och den lilla Bell som var så liten i vintras får en ny upplevelse nu. Här har vi plusgrader och regn. Vad Katrina tycker om snö vet vi inte än. Det återstår att se alltså. Hon ligger nu under täcket i min säng den lilla fryskycklingen. Stora delar av dagen har hon tillbringat bredvid morfar i soffan. Hon är definitivt inget fan av dåligt väder. Nu ska vi ut på sista kvällsturen. Det brukar gå med en dos lock och pock för hon rusar inte till dörren direkt. Sen är det snabbt ut och ännu snabbare in igen. Jag undrar jag hur det blir med snön sen...

På med regnkappan... Kom nu Katrina!

Tröst...

2010-11-10, 20:45:24 / Kategori: Vardagar med Katrina
När livet gungar ordentligt, som det har gjort nu ett tag sedan morfar blev sjuk, så har även Katrinas betydelse i familjen fått en annan dimension.Hon bidrar och hjälper till genom sin ständiga närvaro. Hon ger fasta rutiner med promenader och annat pyssel och dessutom kärlek och tröst...
Det är tur att jag har Katrina sa mormor idag. Morfar fick komma hem under eftermiddagen från sjukhuset. Katrina låg i TV-soffan hos morfar medan mormor och jag åkte och handlade. Hon kan följa med oss i bilen sa jag. Hon kan vara här, sa morfar. Och det fick hon såklart. Hon har en uppgift den lilla. Att finnas till... 

Sommarbild i repris...

Vägen hit...

2010-11-09, 18:16:42 / Kategori: Vardagar med Katrina
Vägen hit till idag har, när man tänker efter, varit helt fantastisk om man ser till Katrinas utveckling. När man lever mitt i det ser man det inte hela tiden men med en titt i backspegeln är det något helt otroligt vilken skillnad det är. Bloggen ger mig en tydlig möjlighet till tillbakablick om hur det var för en, två, tre och nu snart fyra månader sedan. Jag såg en vacker, tillgiven, kärleksfull, tacksam liten en. Men även en försiktig, foglig, osäker och ganska glädjelös liten grey. Men jag såg inga problem med detta. Nu har hon förvandlats till en glad, trygg, lekfull fyrbent familjemedlem som dessutom tar för sig, visar egen vilja. Hon kan nu "tjata på mig" och dessutom hitta på lite bus. Hon visar sin personlighet fullt ut. Jag har gett henne tiden hon behöver, tryggheten och kärleken. Allt fanns inom henne färdigt att levas ut. Visst är det fantastiskt. Hon ger mig så otroligt mycket glädje, kärlek och nya erfarenheter. Tala om utveckling. Min är säkert lika stor som hennes. Idag när jag hämtade henne hos mormor fick jag en glädjerusande Katrina i famnen med framtassarna om min hals och en svans som piskade vilt fick jag pussar och hälsningar så mitt hjärta svämmade över. Jag älskar henne så mycket, så mycket. Min lilla irländska skatt!

På väg i augusti...

En bra måndag...

2010-11-08, 20:43:06 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag har det varit en bra måndag trots allt som vi går igenom nu i denna familjen. Toppenbra föreläsning har jag varit på och trevliga människor har jag mött. TACK! Katrina har varit hos mormor som vanligt idag. Den lilla skönheten åt, under några obevakade minuter, upp alla träknapparna i mormors kofta. Koftan låg på sängen där Katrina låg. Mormor pratade i telefonen en stund och vips... Knapparna låg på överkastet söndertuggade. Jag tror inte att hon fick i sig så mycket av knapparna. När jag hämtade henne var hon glad och kelen. En liten sväng upp till sjukhuset ville jag göra i kväll så lilla K fick en grisknorr att ägna sig åt en stund. Kallt som bara den har det varit idag. Det var visst snö på gång. Nu ska vi ut en sista runda innan läggdags. Det lär gå undan om jag känner den lilla damen rätt. Temperaturen är inte i Katrinas smak.

Grisknorr är gott...

Kyligt...

2010-11-07, 18:30:24 / Kategori: Vardagar med Katrina
Nu biter det ordentligt i nosen. Tur att lilla K har täcke när hon går ut. Det var riktigt halt i morse. Hörde att det hade varit flera avåkningar här omkring. Vi har nu vinterdäcken på. Halkan kommer som en överraskning varje år, verkar det som, trots att vi bor i ett vinterland. På tal om täcket så väcker det en hel del uppmärksamhet. Särskilt regnbågstäcket får många roligt åt ser jag när vi möter folk på promenaden. En del tittar förvånat. De undrar väl varför...? Vinthundar har väldigt tunn päls. Som att vi skulle gå ut i schorts och linne en så här kall dag. Knappast! Så Katrina sticker med självklarhet huvudet i fleecetäcket när vi går ut. Hon är så gullig när hon gör det. Så där bara...Idag har vi annars haft en fin höstdag så vi har gått en lång runda fram och tillbaka till Saltö. Där bjöds det på middag. Det märks att Katrina trivs hos Rolf på Saltö. Hon tar för sig och kommer ihåg att det kan bjudas på lite extra godsaker i Rolfs kök. När vi gick hem var det redan mörkt. Det är märkligt men det går alltid mycket snabbare för Katrina på hemvägen oavsett när vi är ute. Hon gillar när vi kommer hem. Vi har en liten raksträcka i lägenheten mellan ytterdörren och balkongdörren. Det är fröken galopps "glädjerusbana". När vi kommer hem blir det några varv fram och tillbaka med en pipis i munnen.

Katrina trivs på Saltö...


Det händer något i köket...!

Little Lily...

2010-11-06, 13:14:43 / Kategori: Vardagar med Katrina
Katrina är syster med Lily. De tillhör samma kull. Enligt stamtavlan finns det fyra registrerade valpar i denna kull. Tre tikar och en hane. Två tikar, Lily och Chiara är adopterade till Italien, Katrina till Sverige och en hanhund finns fortfarande på irland som aktiv racer. Detta framgår av stamtavlan. Där kan man även se mammans och pappans data. Av den framgår att pappan är en framgångsrik racer. Mammans namn är Honest Eyes. Det är vackert namn tycker jag. Om det fanns fler valpar i kullen vet man inte. Det är dessa fyra som har registrerats. En kvinna står som första ägare till Katrina. Sannolikt är det hon som har lämnat in Katrina, Lily, och Chiara till PAWS rescue i början av 2010. Lily och Chiara kom till Italien den 24 april 2010. Katrina fick vara kvar på PAWS i ytterligare nästan tre månader innan hon kom till Sverige. Via facebook har jag fått kontakt med Lilys matte Victoria. Vi har en hel del kontakt och det är väldigt trevligt att på detta sätt kunna dela "our lives as mums to a greyhound" med varandra. Lily bor med sin familj i norra Italien och hon är mycket lik Katrina både till utseende och till karaktär. Hon leker, tycker om mat, och älskar att gå på promenad. På söndagarna blir det promenader i bergen och detta är hon mycket förtjust i. Lily sover med sin matte och husse. De har gjort en fin stor bädd till Lily som står bredvid en soffa. Det händer att Lily ligger i soffan och husse han får ligga och vila i Lilys bädd. "Lily rules" precis som Katrina. Att Lily har kommit till det bästa hem man kan tänka sig är det ingen tvekan om. Hon är mycket älskad och omhuldad på alla sätt. Victoria säger precis som jag att "Hon har förändrat mitt liv" Precis som Katrina så är Lily rädd för plötsliga och höga ljud. Hon var också osäker och otrygg när hon kom men har nu utvecklats positvt på samma sätt som jag upplever att Katrina har gjort. Hur våra älskade skatter har haft det kan vi bara gissa oss till. Tänk vad roligt det skulle vara om vi kunde träffas någon gång i framtiden. Visst är de lika, Lilla K och Lilla L?

Jag har fått låna dessa bilder av Victoria till bloggen.

De är lika systrarna. Samma blick...


Lily i bergen...


Lily och matte. Två snygga tjejer...


Det goda livet...



Morfar hemma...

2010-11-06, 11:47:06 / Kategori: Vardagar med Katrina
Morfar kom hem från sjukhuset igår. Han ska tillbaka igen på söndag. Det tog en stund för Katrina innan poletten trillade ner. Hon visade ingen glädje över att se morfar allra först men efter en stund när han satt i matrummet så blev hon helt plötsligt jättejätteglad och skulle hoppa och pussa på honom. Katrina fick stanna hos mormor och morfar hela kvällen igår för jag var bortbjuden på tjejträff. Hämtade bilen igår på verkstad. Vi har nu fått dit ett ordentligt hundgaller så nu känns det bättre och framför allt säkrare att vara ute och åka bil med Katrina. Det har inte gått att ha med henne när jag handlar för hon har inte kunnat vara ensam i bilen utan att trassla sig över i baksätet. Så idag ska hon få följa med och proviantera hundmat bland annat.

Mörk kvällspromenad...

2010-11-04, 20:34:30 / Kategori: Vardagar med Katrina
Vi har gått på en mörk kvällspromenad med Molly och hennes matte. Molly är helt enkelt bara glad och härlig. Pratar man med Molly så blir hon bara så lycklig och hon tar vara på varje tillfälle till lite glädjeryck. Det är lite svårt i koppel bara. Nu när Katrinas tå har läkt så fint så skulle de kunna få umgås lite mer lössläppt. Men det får bli en annan dag i dagsljus. Ikväll är det kolsvart så vi traskar på gatorna runt stan. Det är många som tittar när det kommer två så snygga tjejer som Molly och Katrina. Molly kom till Sverige med en annan tik som man tror är hennes syster. Efter att ha varit i jourhem i Gävle kom lilla Molly till Karlskrona. Här är hon nu en älskad familjemedlem i sitt "forever and ever home". Tack för promenaden tjejer!
Jag har varit uppe på sjukhuset under eftermiddagen och hälsat på morfar en stund. Han har genomgått en del undersökningar och kommer nog hem ett par dagar i morgon för att sen åka tillbaka igen för fortsatt åtgärd. Katrina blir säkert lycklig om hon får träffa morfar en stund i morgon. Det vi har är nu... Det är inget man går och tänker på hela tiden när livet rullar på sin gilla gång. I vissa stunder påminns vi om detta att vi nu får vara tacksamma över att vi har fått leva och vara tillsammans en dag till.

Vid ett annat tillfälle ska vi ta lite dagsljusbilder
på Molly som är så söt så söt.

Nära...

2010-11-03, 21:48:24 / Kategori: Vardagar med Katrina
Katrina tycker om att vara nära. På natten ligger hon intill mig som ett litet plåster, Just nu ligger hon med bakbenen i mitt knä här intill mig på schäslongen. Idag har hon varit lite mer ensam än hon brukar för mormor har varit uppe på sjukhuset hos morfar. Han ligger kvar där och vi vet inte vad han har för diagnos eller när han kommer hem. Katrina gick idag, när hon kom hem till mormor i morse, raka vägen in i TV-soffan och rullade ihop sig där. Hon har fattat att morfar inte är hemma så hon letade inte ens efter honom. De har gått där hemma mormor och Katrina och småplockat. Katrina är delaktig i allt som görs för hon följer efter som en liten skugga. Det går bra för henne att vara lite själv men helst är det nära som gäller för lilla K. väldigt nära...

Godnatt alla! Nu kryper vi ner...


Annorlunda tisdag...

2010-11-02, 18:39:41 / Kategori: Vardagar med Katrina
Ja, om det blev ljusare eller mörkare på morgonen efter tidsomställningen kan jag inte heller reda ut. Fick för mig att det blev ljusare eftersom lilla K vaknade tidigare än hon gjort sista tiden. Men det kanske är inbillning. Svart är det i alla fall när vi stiger upp. Kanske finns det något ljushuvud som läser bloggen som kan bringa ljus över detta. I morse var vi ute halv fyra för första gången och fem för andra gången. Katrina var så orolig så det var tvunget. Detta har vi inte varit med om tidigare. Hon var lite orolig i magen stackarn. När vi sen kom bort till mormor och ingen morfar var där blev hon lite snopen och frågande. Jag har varit ute på sjukhuset idag och hälsat på. Fortfarande inget besked om vad det är som felar. Det är ultraljud och skiktröntgen först innan diagnos kan ställas. Morfar hinner tänka en hel del nu när han ligger där och väntar. Alla tankar är väl inte så positiva precis men det är ju så det är när man lever i ovisshet. Han bekymrar sig även över våra fyrbenta. Om att han kanske inte kan gå på promenader mer med Katrina, och så kommer ju tankarna på lilleman Amos som han inte har träffat på så länge. Så är det med morfar. Om han hade haft en häst så hade han flyttat ut i stallet till hästen det är jag helt övertygasd om. Vi får se hur det blir med morfars hälsa. Det är bara att vänta och se...
Katrina fick följa med mig till jobbet en stund på eftermiddagen. Det gick bra men det är tröttande med nya miljöer. Hon låg på en filt i mitt rum och åt en grisknorr. När vi kom hem blev hon sprittande glad. Hem ljuva hem! Hon blev väl rädd för att vi skulle flytta in på kontoret. Hon åt snabbt upp maten hon fick och gick sedan bums in i sängen och somnade.

Trött flicka i mattes säng...


Lille morfar...

2010-11-01, 20:18:31 / Kategori: Vardagar med Katrina

Ny måndag igen. Katrina vaknade en timme tidigare idag så visst påverkar ljuset henne. Nu blir det ju lite ljusare igen ett tag på morgonen efter tidsomställningen. Men det rättar ju till sig det också efter hand som det blir mörkare. Nu går vi ju in i den riktigt mörka tiden.
Morfar är på sjukhuset sedan i eftermiddags så idag har mormor och Katrina fått ta hand om varandra. Det är inte lika roligt när morfar inte är hemma, tycker Katrina. Vi får se hur det blir med lille morfar. Alla är oroliga nu. Morfar har ju aldrig varit sjuk.  Mormor, Katrina och jag var uppe på lasarettet och hämtade bilen som morfar hade ställt däruppe. Sen har jag burit ner vinterdäcken i bilen. De ska ju på nu. Snart är det snorhalt på vägarna. Katrina är inte glad för att gå in i bilen. Det är alls inga problem att åka bil för henne. Då ligger hon så bra på sin madrass där bak. Det är momentet in i bilen som hon inte är vän med. Jag tror att det är ljudet när bakluckan går igen. Hon gillar inte oljud min lilla skatt.
Nu ska jag titta på "sommarpratarna" på TV. Det är ett riktigt bra program. Lilla K har redan snurrat ihop sig i min säng. 

Vi är allt lite bekymrade nu...