Lek...

2010-10-31, 19:22:43 / Kategori: Vardagar med Katrina

Det är inte alltid det lättaste att fånga lilla fröken på bild när hon är i aktivt läge. Enklast är ju att ta bilder i viloläge och därför blir det flest sådana här på bloggen. Det går undan när det leks här inne må ni tro. Katrina har fått överta Amos leksakskorg. I den lägger jag alla hennes pipleksaker och hon hämtar dem. En efter en springer hon och hämtar. Hon tar en i korgen rusar in med den i sängen och sen en till och en till...Sen ligger hon och piper med dem. Det är riktigt kul att se. Hon som inte fattade något alls  av det här med lek när hon kom. Nu tar hon igen allt...
Idag har vi varit på kyrkogården tillsammans med mormor och gjort i ordning gravarna som vi har där. Klippt ner rosor, rensat ogräs och lagt dit granriskransar. Det brukar vara morfars jobb det där men han är krasslig och vi är just nu lite bekymrade över det. Katrina och mormor stod och tittade medan jag rensade. Lilla K är otålig i det läget och piper ända till vi börjar röra på oss igen. Sådan är hon den lilla piplisan. Man får egentligen inte ha hundar med sig in på kyrkogården. "Vi får inte följa med in här" står det på en skylt men en bild av en terrier med ett streck över. Detta är verkligen en av de mest dumma regler jag har varit med om i folks enkla vardag. Människor med hund får inte besöka sina gravar och ha sin hund med sig. Jag tänker att det kanske är en älskad husse eller matte som ligger där. Då kan det nog betyda en hel del för den som är kvar här att få ta med sig sin fyrbenta vän. Vi förbiser i alla fall i det där. Hundar stod de på skylten och det var dessutom en högbent terrier på bilden. Inget var skrivet på skylten om greys. Jag gör tolkningen att det är skillnad...

Viloläge på söndagseftermiddagen...


Fröken galopp...

2010-10-30, 22:19:32 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag har det varit en bra ny lördag. Vi tog en rejäl runda efter det att förmiddagsbestyren var avklarade. Tre timmar var vi ute lilla K och jag och spatserade i höstsolen. Underbart med en riktig promenad i skogen. Det har ju rent ut sagt varit ett riktigt skitväder nu ett tag. Idag kunde vi kliva ut utan regnställ och fleecefiltar. Vi träffade en ilsken sugga i Vämöparken och getterna gjorde Katrina så upprörd så. Tur att det var ett stängsel emellan. Tån såg fin ut idag efter det att vi prövade att kuta lite igår. Vi hoppade in över stängslet på fotbollsplanen och Katrina fick löpa fritt så länge hon ville. Hon blev dock nöjd ganska snabbt. Hon gör några rusningar runt runt men vill helst vara med mig. Vi sprang och busade en stund och då inspireras hon till liter fler ryck. Det ser väldigt bra ut. Skönt att hon kan springa ingen utan bekymmer. Favoritsysselsättningen är att nosa på allt i skogen. Idag har vi tid att göra det. Solen skiner och det är härligt att få vara tillsammans. Min huvudvärk, som fanns där när jag vaknade, har släppt. Vi äter god middag och dricker vin Rolf och jag. Katrina får ett ben och sover sen bredvid oss på bädden vid matbordet. Jag förlorar i alfapet. Men det gör inget... 

Ilskna suggan...



Fröken galopp...



Nu springer hon igen...



Helst där matte går...



På väg mot grinden...



Det kommer någon...



Undrar vem?...




Puss min skatt...

2010-10-29, 20:22:33 / Kategori: Vardagar med Katrina

Nu sitter jag här på kanten av min schäslong... Katrina ligger utsträckt på densamma och ser ut att må gott. Vi har varit ute i mörkret på kvällspromenad. Katrina har kutat några varv på fotbollsplanen och det såg riktigt bra ut med tanke på hennes tåfraktur. Ska kollla i morgon hur tån mår. Ser det OK ut ska hon få springa en liten längre stund om hon vill.
Nu har vi en rländsk prinsessa till här i Karlskrona då lilla Judith nu äntligen har kommit hem tillsammans med sin matte och husse. Judith kom från Irland till Arlanda igår. Matte och husse stod och väntade förstås. Fick ett litet meddelande idag om att allt har gått väldigt bra och att lilla Judith verkar ha funnit sig tillrätta så långt. Det är så roligt detta. Lurcherflickan Judith är en riktig skönhet som nu har dragit en riktig högvinst och får det bästa hem man kan tänka sig. Nu får de vara tillsammans för alltid! Grattis säger vi härhemma och hoppas att vi får träffas snart.

Puss min skatt! Nu är det ny ledig helg...
.


Den klokaste som finns...

2010-10-28, 18:24:33 / Kategori: Vardagar med Katrina
Mormor återkommer ofta till det faktum att Katrina är den klokaste fyrbenta vi har haft i den här familjen. - Inte för att jag vill prata illa om lille Amos eller lilla Flora men Katrina hon är något så fantastiskt klok så det går utöver allt annat, säger mormor. Hon berättar vidare att - Idag när morfar skulle gå hem med Katrina så säger han till henne när de står färdiga i hallen. "Du kanske ska gå in till mormor och säga hej då och ge henne en puss! Och vet du, säger mormor, att Katrina går då in i rummet med kopplet hängande efter sig och kommer fram till mig och ger mig en puss!!! Så att detta lilla hjärtat är något alldeles extra det måste ju alla förstå avslutar mormor nöjt.

Här ligger den lilla kloka...

Mys...

2010-10-27, 18:54:05 / Kategori: Vardagar med Katrina
Det ösregnar ute så nu görs det inga anspråk på promenad här inte. Lilla K ligger i schäslongen och myser.
Hon har tidigare fått en grisknorr som hon tuggade i sig i ett nafs. När den var slut gnällde hon till och sprang hon och hämtade ett lite större ben som har legat här på en hylla hur länge som helst utan att hon har brytt sig. Hon hade ätit lite på det där benet men sen har hon lämnat det och där har det legat i flera veckor. Undrar vad det var nu då som gjorde att det helt plötsigt dög. Ja, så är det väl. Det är inte alltid man är sugen. Vissa saker ska mogna till helt enkelt.
Sen har hon pipit runt med råttan som är en pipleksak instoppad i mina virkade innetofflor. Det är ett bra knep att få pipleksakerna att hålla längre. In med dem i två strumpor. En från det ena hållet och en från det andra. Pipleksaker är ju förbrukningsvara här hemma men någon motta får det ju ändå vara. Och en och annan trasig strumpa har man ju alltid.
Ikväll är jag trött i huvudet. Har mycket att tänka på just nu. En stund vid TV:n och sedan tidigt i säng. Mer än så blir det inte denna afton. Förutom en regnrockspromenad runt kvarteret förstås.

Mys i mattes schäslong

Jobb, jobb...

2010-10-26, 18:39:47 / Kategori: Vardagar med Katrina
Ikväll måste jag jobba med en grej så det blir trist för Katrina som får ligga på kökssoffan och hålla mig sällskap medan jag skriver. Fast dagen har nog varit hyfsat händelserik då hon har lekt med morfar mest hela tiden. Det ligger fullt med leksaker huller om buller här hemma numera då det leks flitigt med allt. Amos and som kvackar är mycket upphetsande och bidrar till många rusningar här hemma. Ibland är jag lite rädd för att hon ska slå sig på någon kant nånstans. Vi har inte direkt några stora öppna ytor att kasa runt på här hemma. Men än så länge har hon klarat sig från smällar. Man kan förresten undra vilka smällar hon har råkat ut för i sitt liv. Hon är ju bara drygt tre år lilla Katrina men ett tufft liv har gett henne en del ärr på kroppen. Hon har flera hårlösa fläckar med tydliga spår av gamla skador. Lilla hjärtat...

Någon här ligger risigt till...


Den lilla svarta beanisen blir undersökt

Men den piper ju inte...

Mattes plats...

2010-10-25, 19:24:17 / Kategori: Vardagar med Katrina
Det där är ju mattes plats!
Inte nu längre... Men hon makar på sig, lilla K, och kan samsas med sin matte. För det är ju som allra mysigast egentligen när man tränger ihop sig och myser i samma soffa på kvällen. Så ligger vi och tittar på TV ända till läggdags och sen kryper vi ner, lilla hon och jag, tillsammans i min säng och tackar för denna dagen i vårt lilla liv.
Ikväll tycker jag att ni ska kika in på Camillas blogg. www.livetmedlurcher.blogspot.com Camilla har tre långnosar som hon i senaste inlägget så fint har uttryckt sin kärlek till. Alla vill bli sedda och älskade för den man är. Det är bland det viktigaste av allt både för tvåbenta och fyrbenta.

Vems plats är detta nu då?




Regnigt...

2010-10-24, 20:43:03 / Kategori: Vardagar med Katrina
Regnet har varit ihållande nästan hela dagen. Jag har framhärdat dagen i träningsoverall, stövlar och regnkappa. Det är helt OK. Det är ju söndag. Katrina, som sedan en ungefär en vecka tillbaka sover längre om morgnarna, vaknade idag klockan sju. Detta är helt acceptabelt. Jag vet inte vad som har hänt men det får gärna fortsätta så här. Tidningsbudstider är ju inget jag har önskat mig. Vi har softat runt här idag med regnpromenader, matlagning, kloklippning och tassvård. Hon är torr i huden. Köpte ett schampoo hos veterinären. Är inte riktigt nöjd. Hon är fortfarande mycket torr tycker jag. Det är väl inomhusklimatet. Det är en varm lägenhet detta.
Pipgamen blev kvar på Saltö. Hon får ju ha något där också. Men vi har två nya kamrater till. Beanisar från NNL. Även de små beanisarna, minigreys, kan man köpa på NNL:s webshop till förmån för föreningen. www.neverneverland.se
Dessa små kompisar har inget pip och blir därför bara kringburna lite försiktigt. Hon slickar på dem och ägnar sig åt dem lite bara. Det är gulligt va?

Pipgamen är kvar på Saltö...


Flera nya kompisar...


Det är Katrina till vänster. Vem den andra är får vi se...


Ny leksak och ny tröja...

2010-10-23, 23:47:53 / Kategori: Vardagar med Katrina
Rolf har köpt en ny leksak till Katrina. En liten söt gam väntar på henne när hon hoppar upp i sängen på Saltö. Den blir snabbt populär. Den piper ju...! Eftermiddagen blir lyckad även i annat avseenden, enligt Katrina, då matte har glömt att ta med hennes mat. Det blev kött och potatisgratäng till middag även för Katrina. En så "väldiskad" matskål har sällan skådats. En promenad fick det, trots blåsigt och kyligt väder, bli efter denna måltid. Inkomster och utgifter ni vet...Nu är det riktigt rusk minsann. Min NNL-tröja har hämtats på posten tidigare idag och den blev invigd på promenaden. Den är riktigt skön och röd med texten "My heart beats fore irish rescue dogs" på framsidan. På baksidan står det Djurskyddsföreningen www.neverneverland.se Så nu kan jag gå här på mina hundpromenader och göra lite reklam för föreningen. Man kan köpa sig en tröja i NNL:s webshop om man har lust att stötta föreningens arbete och samtidigt få en go tröja med tryck.  

Gam med härligt pip...


Eftermiddagspromenad på Saltö


Mattes nya röda NNL-tröja

Koseligt...

2010-10-22, 19:38:14 / Kategori: Vardagar med Katrina
Nu är det en ny fredag igen. Nu är det hopp och lek i två dagar efter en intensiv och bra arbetsvecka. Efter två dagar i vackra Bergen klingar norskan i öronen. Norska språket har många härliga ord och uttryck. Nu ska vi bara ha det koseligt hela helgen och inte göra fler knop än vi har lust till. Visst låter det grejt? 


Ordningen återställd...

2010-10-22, 07:14:09 / Kategori: Vardagar med Katrina
Ordningen är återställd - matte är hemma igen! Katrina låg och sov i min säng när jag kom hem. Inga glädjerusningar alltså. Hon lyfter lite på ögonlocken i alla fall och registrerar min hemkomst. Allt har varit toppen rapporterar mormor. Ansluter mig snabbt till sängen då jag är trött och nöjd efter en mycket lyckad resa. Det är skönt att få somna intill en varm liten grey igen. Idag är det jobb som vanligt. Skönt att det är fredag...


Bergen...

2010-10-20, 16:28:54 / Kategori: Vardagar med Katrina


Besøker Bergen i Norge. Vacker stad. Ska snart gå en stadstur med guide. Har idag varit och besøkt intressant verksamhet som anknyter till mitt arbete. Vi ær ett stort gæng från Blekinge som gør denna resa tillsammans. Trevligt! Tænker på min lilla skatt hemma men också på Gævlegænget sjælvklart. Tack Emelie, før paketet! Pussa alla från mig! I morgon kommer jag hem igen. Undrar om det ær en liten svansviftare som ta emot mig då eller om jag blir helt nonchalerad. Man vet ju inte. Det ær inte alltid fyrbenta kamrater ær øversvallande sådær direkt nær man har varit borta ett tag. Men det brukar ju alltid ordna sig efter en stund.


Allt väl...

2010-10-19, 17:04:17 / Kategori: Vardagar med Katrina

Igår fick Katrina ligga kvar här hemma när jag gick till jobbet. Det är målare på dagis så Katrina blev hämtad av mormor och morfar först lite senare. När jag kom hem efter jobbet låg den lilla mörka skönheten och väntade i sin bädd. På köksbordet låg följande meddelande. - Vi var så glada när vi kom. Allt väl. Har fått mat 16:15. Har varit ute 2 tim. 10:00-12:00, em 30 min. Morfar skrev lappen. På telefon fick jag senare höra den lite mer mjuka informationen från mormor om hur gullig och fantastisk lilla K är. Nu åker jag bort ett par dagar i jobbet och Katrina följer dagis/nattis rutiner. Det är väl helt OK? Eller Hur?

Det finns mjuka ställen på dagis också!


Amos och Bell i skogen...

2010-10-19, 13:38:57 / Kategori: Vardagar med Katrina
Det är alldeles för länge sedan vi träffades nu! Amos och lilla Bell! Lilleman Amos har kanske inte glömt sin matte när vi väl möts men han lever ju sitt liv i Gävle han. Jag saknar honom så och längtar alldeles fruktansvärt efter honom. Mattes lille skatt! Det var så hemskt att skiljas. Jag gråter när jag tänker på det. Och lilla Bell som ännu var ganska liten sist och nu är så stor. Yngst men störst! Jag minns hennes doft när jag sist nosade på henne. Den lilla beiga som hon kallas ibland. De kommer väl hem till jul i alla fall. Undrar hur mötet mellan dem och Lilla K ska bli. Då blir det trångt i kökssoffan och många nosar i leksakslådan. Jag längtar till dess...



Bild lånad av Emelie Håkansson

Today it's raining...

2010-10-19, 12:56:54 / Kategori: Vardagar med Katrina
Today it's raining cats and dogs. My iriish beauty is a sensitive little one. I hope grandma and grandpa will not forget put her raincoat on...


Kvällstur med Molly...

2010-10-18, 20:32:40 / Kategori: Vardagar med Katrina
I morse försov vi oss nästan. Lilla skatten vaknade först halv sju. Jag har ju hittills, sedan Katrina kom, inte behövt ställa in någon väckning. Hon har ju vaknat i gryningen de flesta dagarna. Kanske är det slut på detta nu... Vi får se hur det utvecklar sig. I morgon bitti får jag se till att ställa telefonen på väckning. Katrina kan man ju inte ha som väckarklocka längre. En sådan sjusovare...
När jag kom hem från jobbet idag så hade Mollys matte ringt. Så vi gav oss ut på en kvällstur tillsammans. Molly är, som jag har berättat tidigare, en två och ett halvt år gammal lurchertik som kom till Sverige genom NNL när hon var sex månader gammal. Molly är glad! Väldigt glad...Katrina blev glad när hon fick se Molly men Molly är definitivt den som visar sin glädje mest. Hon vet inte hur hon ska göra för att få igång Katrina som ju är en slowstarter tillsammans med nya kontakter. Efter en stund går det bra. De ska säkert kunna leka tillsammans så småningom på lämpligt ställe. Det är en trevlig promenad med två flickor i var sitt täcke. Ikväll är det mörkt och kallt. Mitt försök att fånga flickorna på bild i mörkret gick sådär. Här är de i alla fall på framåtmarch i den mörka, kyliga kvällen. De gick så fint tillsammans bredvid varandra. Fast allra bäst hade det ju ändå varit om de hade fåt busa runt ordentligt. Det tycker i alla fall söta och glada Molly. Vi ses igen någon annan dag!






Stjärnklart...

2010-10-17, 15:49:10 / Kategori: Vardagar med Katrina
I morse var vi ute vid fem. Det är ju ännu mörkt vid den tidpunkten men i morse var det gnistrande stjärnklart. Min lilla skatt gick där med nosen i marken och jag gick med min nos riktad mot himlen. Försökte minnas vad jag lärde mig förra året när min arbetsplats besökte marinens planetarium. Om jag hade kunnat navigera med stjärnornas hjälp hade det inte varit svårt en så här stjärnklar morgon.
Söndagen har bjudit på soligt promenadväder. Vi har gått en lång tur bland annat runt Stumholmen. Det är tur att det hänger påsar på flera ställen på promenaden för de två jag hade i fickan räckte inte. Är det inkomster så är det utgifter som vi brukar säga...
Katrina har sen varit med mig i källaren med diverse balkongsaker. Hon är egentligen rädd för allt som skramlar och verkar otäckt men hennes önskan att få följa med mig är starkare. Så hon klämmer in sig i hissen med mig och alla prylar och undersöker alla utrymmen i källaren. Det gäller att ha koll på var hon befinner sig så jag inte tappar något på eller i närheten av henne. Jag tänker på raderna som var skrivna på NNL:s hemsida när Katrina var aktuell för adoption. - "Katrina är en väldigt fin tik. Hon är ren i sin kennel och hon följer dig gärna" Hon är som en liten skugga efter mig min lilla gnistrande stjärna.

På Stumholmen...


Eftermiddagsvila i mattes säng...





Lördagsbestyr...

2010-10-16, 20:38:11 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag fick vi sovmorgon ända till halv sex. Jag är tacksam för det och kunde också somna om efter morgonens voffsetur. Tvättstugan har stått på programmet. Katrina står redo vid dörren så fort jag tar fram tvättkassen. Hon följer med i tvättstugan varje gång utan tvekan. Hon tar för givet att även hon ska tvätta. Under långpromenaden träffade vi en whippet som heter Enzo. Katrina och Enzo är kompisar nu. Enzo är väldigt trevlig och kärvänlig. Det är en trevlig ras det där. Vi känner bara mysiga whippets. Efter lördagsmiddagen var vi ute en promenad i mörkret. Det är ju kolsvart klockan sju nu mera. Kallt är det också så nu är det fleecetäcke på. Nu är det stearinljus på bordet och Katrina har gått och lagt sig. Jag får jaga upp henne för att gå ut en liten snabbtur senare hur skönt det än är att ligga och mysa.


Hemma igen...

2010-10-15, 20:32:37 / Kategori: Vardagar med Katrina
Ny fredag igen. Jag har kommit tillbaka hem efter lite jobb  på bortaplan och med trevligt inslag av en tvåtimmarstur på islandshäst. Dessa underbara hästar som väcker så mycket härliga känslor. "Min" häst var Vigdis som är ett keligt, mysigt fux med över tjugo år på nacken. Det var en vacker hösteftermiddag så vädergudarna var på vår sida när vi töltade fram på led genom skogen.
Min lilla skatt var glad när hon fick se mig igen. Hon har haft det toppen på nattis och sovit hela natten mellan mormor och morfar. Det är skönt att det går så bra allting. Nästa vecka är det dags igen att vara på nattis när jag ska ut på en ny resa.
Katrina har fått springa lös ikväll en liten stund för första gången sedan hon skadade tån. Det såg bra ut när hon rusade runt. Ingen hälta alls. Skönt! Vi nöjde oss med en mycket liten frisläppt stund denna gången. Det är bäst att ta det försiktigt ett tag till.

Fri på fotbollsplanen...


Skönt hemma igen på den egna soffkudden...

Dagis blir nattis...

2010-10-14, 08:03:54 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag ska jag resa bort genom jobbet och dagis ska bli nattis. Jag kommer hem i morgon igen. Det är första gången som min lilla skatt ska sova hos mormor och morfar. Det blir bra detta. Katrina trivs ju där som fisken i vattnet. Fast hon kanske kommer att tycka att det är lite konstigt. Återkommer med rapport...

Ikväll får vi gå olika promenadvägar...

Hemma hos Theo...

2010-10-13, 21:32:30 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag har vi varit hemma hos Theo och hans matte och husse. Katrina och Theo känner ju varandra sedan tidigare då vi har träffats på promenad. Det är inget konstigt för dem att mötas på Theos hemmaplan. Katrina går som vanligt husesyn när hon kommer till ett nytt ställe. Theo är en snäll liten kille som låter Katrina ta både hans ben och leksaker. Efter en stund ligger de på var sitt ställe och kopplar av. Hon tar för sig lilla K och intar sängen med Theos ben. Hon visar nya sidor undan för undan.Theo övertar benet efter en stund utan protester från Katrina. Medan vi tvåbenta fikar och pratar i köket så klarar sig Theo och Katrina själva i ett annat rum. De kommer och kollar lite då och då. Det är roligt att de trivs ihop. En viss liten lurcherflicka är välkommen att flytta hem till Theo och hans familj inom kort. Det är spännande att få vara en liten del i denna händelse. Vi tar en promenad tillsammans i höstmörkret. Nästa gång vi ses kanske det är en ny liten tjej med i gänget...

Här ligger lille fina Theo och väntar på att få bli "storebror"


Möte med Molly...

2010-10-12, 20:20:45 / Kategori: Vardagar med Katrina

Så har vi då idag träffat lilla Mollly och hennes matte som vi har hört talas om på flera håll ända sedan i somras. Molly är en mycket söt, glad och livlig lurchertik som bor med sin familj alldeles i närheten av oss. Vi har samma promenadstråk men har hittiills inte mötts, Visst är det märkligt? Molly kom som sex-månaders valp från Irland till Sverige via NNL. Hon hade hittats tillsammans med sin syster som även hon kom till en svensk familj. Molly ville ju så gärna leka med Katrina och försökte på alla sätt få igång henne för lite bus. Men icke... Katrina blev överumplad av Mollys iver och sa ifrån att hon inte ville ha så omedelbar kontakt. Efter en stund kunde de hälsa lite grann. Katrina behöver tid vid nya kontakter. Jag tror att det bästa är att promenera ihop så brukar det ordna sig. Kanske kan vi träffas någon annan dag och ta en promenad. Efter mötet med Molly var Katrina väldigt uppspelt och ville  busa med mig på hemvägen och när vi kom hem rusade hon runt här som en yster kalv och härjade med leksakerna. I de lägena är jag aldrig redo med kameran kan jag säga men det är väldigt härligt att skåda de här små "frispelen".
Idag är förresten Katrina fotomodell med sina nya tassels i galleriet hos DafneDesign. www.dafnedesign.se


Fröken Sniff...

2010-10-11, 19:11:18 / Kategori: Vardagar med Katrina
Fyra grader i morse. Det börjar bli riktigt kyliga morgonpromenader. Slut på att snabbt komma ut i bara träningsoverall och sandaler. Man får rusta sig lite bättre innan man sticker ut näsan på bron.
På meddelandet från dagis idag stod det att allt varit väl och att det hade bjudits på långpromenad till "staun". Katrina verkar vara nöjd för hon är helt slut. Jag cyklade om djuraffären på hemvägen och inhandlade två pipleksaker, lila b-påsar och en burk plack-off. Katrina har nu pipit runt med den ena pipisen en stund för att sedan överge den för sängen. Hon ligger där nu och snarkar så jag får väl trixa lite för att få upp henne sen när det är dags för sista voffseturen för dagen.
Katrina och jag har idag fått ett uppdrag av NNL. Vi hjälper självklart gärna till. En alldeles underbar liten lurcherflicka är önskad av en familj i Karlskrona. Så nu ska Katrina få följa med på hembesök igen och representera djurskyddsföreningen NNL. Mer än så får ni inte veta nu. Spännande!
Idag har vi inga nya bilder men vi har många från helgens promenader då lilla fröken Sniff var ute och nosade i skogen med den nya fina selen.





Soft vilodag...

2010-10-10, 20:59:34 / Kategori: Vardagar med Katrina
Oh, vad gott att kunna somna om efter tidiga morgonrundan. Efter lång frukost så har vi promenerat i det vackra söndagsvädret. Det har varit underbar höst hela helgen förresten. Fina bilder har vi tagit på Katrina och hennes nya saker. She is a real beuaty! Och allt klär ju en skönhet. 
Jag undrar om lilla K har fått nosa så mycket i sina dar. Det verkar som att hon har en del att ta igen. Hon älskar verkligen att gå runt och sniffa på allt ute i naturen. Vi prövade på att springa lite idag. Det ser bra ut. Hon verkar inte längre känna av den brutna tån. Jag kan inte se någon hälta alls i någon del av steget. Jag tänker linda tassen ett tag till för att stabilisera tån mot tassen och hon får vänta ytterligare en liten tid innan jag vågar låta henne springa fritt.

Här kommer ett litet galleri av bilder på de nya prylarna. Jag länkar till samtliga leverantörer.

Svart läderhalsband och läderkoppel från Hånsta sadelmakeri www.hundhalsband.dinstudio.se
Tassels från DafneDesign www.dafnedesign.se
Lila halsband, sele, täcke och matchande halsband från Torshammarens textiltryck www.torshammarens.se

Lila är läckert till Katrina. Halsband med matchande tassel.


Tjusiga läderhalsbandet med matchande tassel.


Fina regnbågstäcket i fleece med matchande halsband. Som en smäck...


Katrina trivs i smarta mjuka selen.



Ny lördag...

2010-10-09, 23:10:47 / Kategori: Vardagar med Katrina
Ny lördag med lång morgon, tvätt, flera långa promenader, god mat och fotografering av alla de nya sakerna som vi fick i veckan. Vi har lovat att skicka lite bilder till leverantörerna av täcke, halsband och tasslar. Det har varit en fantastiskt fin lördag med sol och blå himmel. När solen gick ner blev det snabbt kyligt och då var det skönt med fleecetäcket. Katrina som annars inte äter t ex morötter, frukt och gurka hittade idag en ny favorit. Hon gick och mumsade i nyponbuskarna på Dragsö när vi som bäst försökte få till lite bra bilder. I morgon ska vi kolla igenom om det blev några bra bilder som jag kan skicka iväg.

På Saltö i solnedgång.



Mums, mums...













Voffsetur...

2010-10-08, 19:47:52 / Kategori: Vardagar med Katrina

Det har varit en körig vecka...
Nu är det fredag igen! Så brukar det ju låta på fredagar. Som om det är samma fredag som ständigt återkommer. Nu är det en ny fredag igen ska jag börja säga istället. Som på måndagar; Ny orörd vecka! Arbetsveckan har för min del avrundats med ett gympapass. Jag märker som sagt att jag ligger efter. Jag ligger förresten efter med det mesta just nu skulle jag vilja säga. Kommer alltid minst tio minuter försent till allt. Om det alltid har varit så eller om det är ett nytt beteende funderar jag på. Kanske en ny självinsikt som håller på att vakna. Man måste ju göra något åt det då när man har erkänt för sig själv, eller hur?
Allt väl! Har fått mat 16:15, stod det på lappen som låg på köksbordet när jag kom hem. Lilla K har ett fin fint liv ska jag säga. Nu har jag lärt mig ett nytt uttryck för hundpromenad av min norska fb-vän Kristin som är matte till Knud och Peder. Voffsetur! Visst låter det gott?

Kom nu min lilla skatt! Vi ska ut på voffsetur du och jag. Sen ska vi stilla njuta av en ny fredagskväll.

Vi önskar en trevlig ny helg till alla tvåbenta och fyrbenta!


Samtal med mormor...

2010-10-07, 21:08:07 / Kategori: Vardagar med Katrina
Katrina har varit kvar lite längre ikväll hos mormor och morfar då jag har varit på födelsedagfirande. Det går ingen nöd på Katrina säger mormor som också påstår att hon och Katrina har haft ett samtal idag om att Katrina kanske borde flytta hem till mormor och morfar för gott nu när hon trivs så bra. Detta är främst ett uttryck för mormors önskan och sagt med skämtsam ton. Det är ju märkligt säger jag. Från början fanns det ju en viss tveksamhet till hennes ankomst. Ja, ja säger morfar. Nu är hon ju här och då måste vi ju ta hand om henne. Då skrattar mormor för morfar pratar jämt om Katrina när hon inte är hos dom. De älskar lilla K så mycket som det bara är möjligt och det är tur det för i  nästa vecka och även veckan där på ska jag resa bort över natten vid ett par tillfällen. Då får de där tre rå om varandra flera dagar i sträck. 


Höstmörker...

2010-10-06, 21:47:11 / Kategori: Vardagar med Katrina
Nu sänker sig höstmörkret över oss. Kvällspromenaderna blir mörkare och mörkare. Jag tycker att det är mysigt med hösten. Katrina verkar tycka att det är spännande att spana på kaniner i mörkret. Hon fokuserar på ett annat sätt såhär på kvällen.
Nästan varje dag träffar vi någon på våra promenader som är intresserad av och undrar vilken ras Katrina tillhör och hennes egenskaper. Många är imponerade över hennes exteriör och hennes välutvecklade muskler. När jag berättar att hon kommer från Irland och att jag har adopterat henne blir de allra flesta som regel ännu mer nyfikna. Jag passar på att sprida den information jag kan.
Idag testar vi nya selen. Den är både snygg, mjuk och  lättanvänd. Denna ska vi använda nu, främst på våra, skogspromenader. Selen kommer från Torshammarens textiltryck www.torshammarens.se 
 


Kaninspan i nya röda fina selen




New tassels...

2010-10-05, 20:38:05 / Kategori: Vardagar med Katrina
Jag har beställt fina pärltofsar till Katrina. Dessa ska vi sätta i de fina halsbanden som hon nu har flera av. Det är tacksamt att pynta vinthundar. Många vinthundar får tjusiga halsband, fina tassels och snygga täcken. Lilla K är inget undantag. Det finns många kreativa tjejer (kanske även killar) som gör hur fina saker som helst till våra fyrbenta vänner. Katrinas tassels är tillverkade av Gabriella på DafneDesign som, bland annat, även gör hundhalsband. www.dafnedesign.se
Tasslarna är mycket fina och matchar lilla Katrinas halsband perfekt. Till helgen blir det fotografering med Katrina som modell med alla nya fina sakerna. Kanske blir det en liten stadsrunda också så att hon kan gå där och se mallig ut. Hur nu jag ska matcha detta är ju nästa fråga. Vi får se vad jag hittar på. Det blev lite mycket nu till lilla damen. Jag får väl nöja mig med att sola mig i glansen...

 Detta blir tjusigt det...

Tuff brud i snyggt fodral...

2010-10-04, 20:42:13 / Kategori: Vardagar med Katrina
Katrina har idag fått sitt nya fleecetäcke. Nu kan hon gå omkring som en liten regnbåge här i höstmörkret. Det kommer andra bilder längre fram här på bloggen. Det var för mörkt för utomhusbilder ikväll. Hon fick ett matchande halsband också, en sele och ytterligare ett halsband med lila band. Allt satt som en smäck. Fina höstbilder kommer på allt till helgen tänker jag. Det hela har jag beställt från Torshammarens textiltryck. www.torshammarens.se Mycket välsydda, fina saker och trevligt bemötande från Yvonne vilket ju gör det hela extra skoj.
En stor svart fästing plockade jag för en stund sedan från magen på min lilla skatt. Hon har ju inte haft någon fästing sedan i juli innan hon fick sitt fästinghalsband. Trodde nästan att faran var över nu så halsbandet har åkt av. Men icke...Nu är den fula figuren borta i alla fall. Som tur är så verkade det som att den precis hade satt sig. 
I helgen passerade antal besökare på bloggen 1500. Antalet sidvisningar är väldigt många flera. Detta är så roligt! Att många av er bloggläsare även återkommer, många dagligen, är jag så glad över. Detta intresse kryddar min tillvaro och var egentligen inget jag förväntade mig när jag först började med denna "dagbok". Det är helt enkelt kul att blogga. 

Hon vrider här på huvudet så ni kan se halsbandet ordentligt. Visst ser det varmt och gosigt ut?
Både halsband och täcke passar perfekt och till och med bandaget matchar. 

Ensam hemma...

2010-10-03, 20:18:19 / Kategori: Vardagar med Katrina

Vacker men blåsig söndag. Vi gick på långpromenad ett par timmar idag, Katrina och jag. Skönt men riktigt blåsigt. Lilla K är verkligen inte fan av blåst. Sedan Katrina blev en del av mitt liv har jag inte tränat någonting. Promenader med Katrina och cykling till och från jobbet naturligtvis men inget annat. Katrina tar all min lediga tid och jag har hittills inte velat lämna henne så mcket. Nu känner jag att det måste bli lite gympa igen så idag fick lilla K vara ensam här medan jag cyklade iväg till friskis för ett pass. Skönt! Nu får det bli ordning på träningen igen. Det är bra med träningsvila ibland men tre månader... Inte bra alls! Konditionen är inga problem men musklerna. Gode värld...Får nog skaffa ett gummiband och jobba med på hemmaplan och armhävningar kan man ju göra på kvällarna innan läggdags. Katrina var själaglad när jag kom hem. Glädjegalopp och kelen som bara den. Hon sprang runt här och busade en lång stund. Det känns härligt med hennes känsloyttringar. Hon släpper verkligen loss numera på alla sätt. Nu ligger hon här i kloss med mig på schäslongen. Hon sover och drömmer att hon springer. Benen går som trumpinnar. Det ser rätt kul ut. Men nu får hon stiga upp för vi ska ta en sista liten kvällsrunda innan nyheterna börjar.






Hem ljuva hem...

2010-10-02, 19:58:30 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag har det varit vilodag i hemmets lugna vrå. Vi har tagit det "easy" hela dagen och gått kortare rundor och en lite längre promenad på eftermiddagen. Vi träffade en liten hanhund som var väldigt "på". Katrina markerade att hon inte gillade läget och när han försökte en andra gång så morrade hon åt honom. Jag har aldrig hört henne morra tidigare. Hon börjar säga ifrån ordentligt, damen. Det bor kanske en riktig liten bitsch i henne. Fast jag tror egentligen inte det. Han var jobbig helt enkelt den där lilla. Dagen har annars förflutit lugnt och stilla. Vi har tvättat, lekt och busat, lagat mat, letat godis och hyfsat lite klor. Tassen har jag fått lägga om igen för Katrina har tuggat på det förra bandaget så det blev lite blött och trasigt. Nu väntar TV:n och "här är ditt liv". I morgon får det bli en högre intensitet på aktiviteterna än idag.

I morgon sover vi länge...

2010-10-01, 20:56:01 / Kategori: Vardagar med Katrina
Jag har lagrat sömnbehov känns det som denna fredag. Veckorna går så fort, så fort. Vad är det som händer egentligen? I morgon ser jag fram emot en lång sovmorgon. Hur dessa går till härhemma har jag ju berättat tidigare. För eventuellt nytillkomna bloggläsare kan jag berätta att en sovmorgon här i huset innebär att vi går ut vid ungefär fem på morgonen när Katrina vaknar och vill gå ut samt äta sin frukost. Sen går vi och lägger oss igen och somnar om, länge. Hur jag ska skruva till och senarelägga dessa morgontidiga vanor vet jag inte. Har aldrig haft det så här med mina andra hundar i familjen. De har anpassat sig efter våra vanor. Men eftersom det hela trots allt fungerar rätt smidigt så får det väl vara så här. Och det är väl det det handlar om. Jag är inte tillräckligt motiverad att förändra dessa morgonrutiner. En sak är säker. Med Katrina i huset behöver jag aldrig mer ställa klockan på väckning.
Idag var jag på apoteket och köpte mer elastiskt bandage till tassen. Snyggt rött denna gång. Sen hade veterinären skickat ett nytt recept på Rimadyl som jag också hämtade ut. När jag kom hem möttes jag av Katrina som stod utanför dörren och tittade. Morfar hade precis kommit hem till oss för att lämna henne. Katrina fick ett riktigt glädjefnatt när hon fick syn på mig. Det var inomhusgalopp fram och tillbaka, svanssnurr och äkta glädje. Fina, härliga och glada lilla K! Du får gärna väcka mig klockan fem...
Men det är inte alltid lika glada miner. Här står Katrina som en liten tjur med nya röda bandaget och väntar på hissen efter kvällsrundan. Hissen dröjer för någon annan har den. Nu vill hon bara hem till det tuggben som jag har utlovat. Att hon får det har hon full koll på. Här glöms ingenting...