Jag hör vad du säger...

2010-09-30, 20:10:40 / Kategori: Vardagar med Katrina
Ibland har vi inte samma uppfattning om hur många gånger som Katrina ska stanna och nosa. Man kan inte nosa på varenda kvadratcentimeter, säger jag. Kom nu! Suck, tycker Katrina och gäspar "Jag hör vad du säger". Sen går vi vidare men det är lätt att glömma och det finns väldigt många intressanta ställen att undersöka med nosen. Fast för det mesta går hon väldigt fint ska jag väl säga till hennes försvar. Själv kan jag dessutom balansera upp det hela genom att stanna och prata med någon bekant. Det tycker Katrina är trist och då brukar hon , om det dröjer för länge, säga ifrån med pip och gnäll.

Katrina känner nu till varenda kanintillhåll i grannskapet och har full koll på kaniner i rörelse och även de som gömmer sig i gräset. Jag fattar inte att hon kan se alla. Det spelar ingen roll om det är kolsvart ute tidig morgon. Hon kan ändå se en liten grå stackars kanin som sitter och trycker i högt gräs.Jag är inte ens säker på om kaninen vet var den är. Men lilla kaninjägaren har järnkoll. Det är helt makalöst vilken syn hon har. Hon är dessutom mycket tuffare nu, än tidigare, i sin framtoning. Det gäller att man hänger med i svängarna. Stackars kanin om lilla falköga kom lös...

"Jag hör vad du säger"


"Där är kaninerna"

Vem har brutit en tå...?

2010-09-29, 20:11:14 / Kategori: Vardagar med Katrina
Vi passade på att ta en långpromenad idag när jag kom hem från jobbet. Katrina låg hemma och väntade(tror jag...). Vi stack ut på en gång. Det gäller att utnyttja tillfällena nu till härliga höstpromenader. Det har varit en hel del "busväder" den sista tiden och då är varken jag eller Katrina så intresserade av uteliv. Idag träffade vi flera andra ekipage i skogen. Katrina blev så upplivad av dessa hundmöten att hon helt glömde bort att hon har brutit tån och måste hålla sig hyfsat lugn. Katrina vill busa och springa och har inte alls lust med att vara konvalecent längre. Stackars lilla vän! Fotbollsplanen var ledig och vi kan inte gå dit. Det är för trist men sånt är livet. Vi får vänta lite med lössläppta äventyr till dess att tån har läkt ordentligt.Katrina snodde runt så gott det nu gick i kopplet och gjorde försök till att galoppera iväg. Vi sprang lite försiktigt och busade runt för att bli av med lite energi. Hon är så glad och yster. Av hältan märks nu inget ens vid språng. Så vi håller tummarna hårt nu att den lilla tån ska läka ihop snabbt så att det snart kan bli full fart igen.


Ska det vara så här?

2010-09-28, 18:08:48 / Kategori: Vardagar med Katrina

Ska det vara så här när man kommer hem? När jag hämtade på "dagis idag möttes jag inte av svansvift som igår. Nej, idag låg hon som en pascha utfälld på mormors och morfar soffa och glodde på mig. Jag stannade en stund och pratade om dagen. Katrina och morfar har gått långpromenad tillsammans idag så det verkar inte bättre än att lilla damen är rätt så nöjd vad det gäller den biten för dagen. Katrina flyttar sig under samtalet närmre mig till en annan soffa. Det är så det är. Hon flyttar runt mellan de olika mjuka platserna och där emellan leker hon med sina grejer och kollar in vad mormor och morfar gör. Speciellt köksarbete är hon väldigt intresserad av och då särskilt matlagningsdelen. Mormor säger att hon kan ligga till synes helt utslagen i en soffa men minsta antydan till att något spännande händer i köket så tipp, tipp, tipp... "vips så står hon alldeles bakom en" Jag förstod att det hade ramlat ner en eller annan köttbulle idag. Då höjer jag som matte ett varningens finger då jag är noga med att hon ska äta sin mat och inte en massa extra bredvid. Men vad kan jag mer göra åt detta...?
När jag reser på mig och går mot dörren skyndar Katrina efter utan att jag behöver säga till henne att komma. Hon vet att hon ska gå hem med sin matte. Väl hemma blir det eftermiddagsmål med en äggula till Katrina och efter måltiden parkerar hon sig, med huvudet på kudden, i köksoffan...

Ska det vara så här...?


eller så här?




Kortvarigt pip...

2010-09-27, 18:48:39 / Kategori: Vardagar med Katrina
En ny pipleksak har gjort entré. Men sig det som varar för evigt...Katrina är skoningslös och "dödar" pipisen nästan ögona böj. Men det var roligt så länge det varade och den går ju att tugga på i alla fall (men riktigt lika kul är det ju inte).
Annars är det glädje och lättnad hos mig idag då veterinären har meddelat att vi inte behöver amputera tån. I alla fall inte nu. Den konsulterade ortopeden gör bedömningen att det kan gå bra om de  låter tån självläka. Tassen ska fortsatt vara lindad ett tag och hon får förlängd Rimadylbehandling då den är antiinflammatorisk. Skulle de senare visa sig att hon får problem med hälta eller annat så kan man vidta åtgärd senare. Jag tror nu på detta och tar det som det kommer. Svullnaden har gått ner och någon hälta märks inte när hon går. Springer härhemma gör hon med sina saker och då kan hon hoppa till på tre ben men vi får ge det lite tid att läka. Just nu slipper hon utsättas för någon operation. Hon är så otroligt klok och rolig just nu så det är en fröjd att vara med henne. Min underbaraste lilla Greyhoundflicka!


Trevligt...

2010-09-26, 19:01:25 / Kategori: Vardagar med Katrina
Lilla K har nu så trevligt med sina leksaker att pipljudet börjar ge sig på flera av pipdjuren. Matte måste skaffa nya pipisar för det är klart att tjejen ska ha roligt. "Det är så trevligt så man kan trevla ihjäl sig". Så brukade min lilla mormor, Astrid säga. Hon hade mycket andra roliga uttryck också som jag har sparat på och som jag använder emellanåt. Min mormor växte upp på landet och älskade djur. Jag minns att hon brukade berätta, för mig, hur det var när hon var liten. Hon berättade bland annat om en liten höna som hon hade. Hönan döptes till Pavlovna efter en rysk prinsessa. Hon var mycket för kungligheter hela sitt liv min mormor. Hon och Prinsessan Katrina hade självklart blivit mycket goda vänner.



Lördagskväll...

2010-09-25, 19:50:37 / Kategori: Vardagar med Katrina
Sakta promenad till Saltö. Vi träffar först Annika och lilla Molly i Tullparken och sen Anne med lilla barnbarnet Edvin på fisktorget vid hotellet. Det tar sin tid att komma till Saltö. Rolf bjuder på trattkantarellsoppa med gott bröd och vin. Äppelkaka med vispgrädde är inte fel alls. Katrina passar på att i ett obevakat ögonblick slicka i sig lite i grädde från skålen. Men alla ska väl ha lite gott tycker hon. Rolf plockar snabbt undan skålen. Vi talar alltid med "små bokstäver" till Katrina när hon hittar på bus eller inte riktigt vet hur man bör göra. Rolf som inte ser Katrina varje dag tycker att hon har blivit mycket finare i pälsen. Katrina smyger runt och kollar in vad Rolf gör. Det händer att det ramlar ner en ostskiva... 

TV-kväll i soffan hos Rolf


Det är skönt här också...


Nya prylar och pynt...

2010-09-24, 19:34:56 / Kategori: Vardagar med Katrina
Igår beställde jag ett fleecetäcke, ett nytt halsband med lila vackert band och en greyhoundsele från Torshammarens textiltryck. Fleecetäcket behöver hon som jag har nämnt tidigare, halsbandet är "till lyst". Selen jag har till henne är jag inte nöjd med. Den glider upp på lilla K men kan säkert vara jättebra till en annan liten vän. Katrina behöver en vinthundsele. Det blir en svart med röd teddy framtill. Hon ska mannekänga här på bloggen sen när vi har fått allt det nya. Jag såg på ett ställe "tazzels", pärltofsar, att hänga i halsbandet. Det ska hon också få sen har jag tänkt. Det ska matcha det nya halsbandet så jag väntar lite med detta.

Nu ska vi ta helgen som den kommer med lite hemmapul, mys, promenader och kanske lite svampplockning. Just nu ligger hon och gnager på ett ben efter en stilla promenad. Den smärtstillande medicinen tar hon utan krusiduller. Här krävs varken ost eller leverpastej. Det har jag aldrig varit med om tidigare. En tandskrapa har jag inhandlat idag. Den ska vi försöka oss på att använda i helgen tillsammans med tandborsten. Detta är nytt för mig. Både Flora och Amos har haft och har hur fina tänder som helst. Det är väl som med oss fyrbenta. Olika faller ödets lotter...

Tack för gulliga kommentarer på bloggen och på facebook! Det värmer gott!

Tuggbenet är slut, medicinen har verkat, det är fredag...



Så trist, så trist...

2010-09-23, 18:49:54 / Kategori: Vardagar med Katrina


Eftersom jag tillhör den grupp människor som tänker ut allt hemskt som kan hända innan något över huvudtaget har hänt så blev jag inte direkt överraskad av resultatet av vårt veterinärbeök idag. Fraktur på tå två höger bak. Med tå två menas innertån. Frakturen sitter så till att veterinären befarar att man måste amputera tån. Man gör då detta långt upp för att undvika problem i leden efteråt. Man tar alltså bort hela tån och en bit till. Veterinären påstår att det troligen är större risk med att inte åtgärda detta och att de allra flesta tåamputationer går väldigt bra. Det bör inte vålla Katrina några större men. De utför amputatonen av tån så att det knappt syns. Eftersom tassen har sin stödyta främst på övriga tår så bör inte heller detta ingrepp hindra hennes rörlighet framöver. Innan något bestäms så ska en ortoped  konsulteras. Jag ska ringa veterinären på måndag för att få besked om hur hon tänker att detta bör åtgärdas. Slemsäcksinflammationen är på tillbakagång även om "bursan" fortfarande är vätskefylld. Veterinären tror på tillbakagång och att vi fortfarande ska ha linda på i den mån det går. Katrina är så tålig med allt man gör med henne. Hon reagerade knappt inte alls när veterinären klämde och inte klagade hon på röntgenbordet heller. Hon fick också stödbandage och en spruta med smärtstillande samt ett recept på smärtstillande, Rimadyl som hon ska få under den närmsta veckan. Så var det med detta. Jag är så ledsen över det här. Vad hon ska bli utsatt för...Hon som tycker att det är så roligt att springa dessutom. Fast vi får gå som vi vill sa veterinären.
När vi kom hem så var hon hungrig lilla gumman. Här står hon med sitt bandage. Hur ska detta nu gå?


"Skotteryck"

2010-09-23, 07:03:20 / Kategori: Vardagar med Katrina
Vi brukade kalla det för "skotteryck" när skottarna fick ett sånt där glädjefnatt och bara rusade runt, runt. Det var underbart festligt att skåda. När rycket var över landade skotten i något hörn och låg där och flämtade en stund. Eftersom skotten är nära underlaget, om man så säger, så fungerar ett ryck även inomhus. En klassiker härhemma är "Var är Flora?", "Hon STÅR under sängen". Detta klarar inte alla vill jag säga. Ett ryck blir lite annorlunda med en större hund. Katrina försökte sig på ett ryck här nu efter morgonpromenaden. Hon ger uttryck för sin glädje lite nu och då numera. Alla pip-leksakerna blir involverade i detta ryck. Hon kutar, så snabbt inomhusytan tillåter, runt med alla grejerna i tur och ordning. Och svansen är med hela tiden...Nu pustar hon ut på sin bädd tillsammans med en liten blå kanin.(Det är din kanin, Amos, men lilla K får låna den).

Promenad igen...

2010-09-22, 21:09:22 / Kategori: Vardagar med Katrina
I morse var det riktigt kallt. Dags för vantar för matte. Vissa dagar är det extra svårt att lämna Katrina för hon är så extra glad och gullig nu. Men vad ska man göra ...
Ikväll har vi gått en ordentlig promenad för första gången sedan lilla gumman skadade tån. Hon klarar nu det lite snabbare steget också så vi gick en rask vända. Hon haltar nu bara då hon försöker springa. Skönt att det har vänt. Katrina är på gång igen och det innebär sköna kvällspromenader igen. Härligt! Det har varit lite trist för henne att bara lunka runt här i en vecka. Promenaden piggade upp och hon fick ett litet "ryck" när vi väl kom hem här och skuttade runt som bara den mellan sovrummet och köket. Maten som inte hade blivit uppäten innan halkade ner av bara farten och sen tog hon sig an ett tuggben. Nu är hon nöjd och har gått och lagt sig. Redan torsdag i morgon. Dagarna rullar på så fort. Lilla K har varit här i  72 dagar nu...

Utsikt över del av staden.


Det mörknar och då är reflex bra.

Rapport från dagis...

2010-09-21, 21:01:36 / Kategori: Vardagar med Katrina
När jag kommer hem från jobbet är Katrina oftast hemma redan. Hon är ensam en timme eller lite längre om eftermiddagarna. Det går bra och det känns bra. Hon ligger nästan alltid i sin bädd när jag kommer. Ibland i kökssoffan. Det är för det mesta mat kvar från eftermiddagsmålet som hon brukar ta sig an när jag kommer. Hon äter helst med sällskap. Det brukar ligga en lapp med information om hur dagen har varit på köksbordet. Idag hade morfar skrivit lappen som innehöll en dagsrapport med följande innehåll; Vi har fått mat klockan fyra, (jag undrar vilka vi han menar)tidpunkt för senaste utgift, vila. Som slutknorr på meddelandet "Allt har gått enligt beräkning - ha, ha,ha" (Vems beräkning undrar jag). Vill jag ha fylligare rapport ringer jag till mormor. Då får man veta allt samt en utläggning om hur underbar hon är lilla K.

Nu har jag hittat ett företag som syr snygga fleecetäcken. Ska få förslag på färg på tyg som passar till lilla damen och skicka ett mått på hennes storlek. Hon behöver verkligen ett fleecetäcke så jag är glad över att ha fått tag på en tjej som syr. Tack, Anna-Karin för tipset!

Hältan har försvunnit lite idag. Svullnaden på tån är mindre. Håller tummarna att det onda är på väg att försvinna.

Vi såg flera kaniner nu ikväll nere vid båtklubben. Katrina spanar alltid efter dem när vi går förbi där. Det finns mängder av dem och de springer inte ens när vi kommer. Det gjorde däremot Katrina(så gott hon nu kan) för det smällde till en bit ifrån oss när någon sköt med någon smällare eller vad det var. Då är det svansen mellan benen och hem kära hem som gäller.

På kaninspan...


Där är dom...









Tung måndag...

2010-09-20, 20:05:31 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag är det en tung måndag...
Katrina gav upp valvakan igår redan innan den hade börjat.
Såhär såg det ut.



Ringde veterinären idag och fick en tid på torsdag. Hon får, som jag tidigare nämnt, titta på både tån och "bursan". Morfar som är rädd att de ska utsätta henne för felaktig behandling höjde idag ett varningens finger för detta... Han är nu så fäst vid Katrina som man bara kan bli till ett liten irländsk adoptivgrey. - "Inget hemskt får hända henne". Så är det med det, säger morfar..
Lilla silkessöra är just nu lyckligt ovetande om att hon ska på veterinärbesök på torsdag. Hon har precis tuggat i sig det sista på ett tuggben som hon fick igår. Nu blir det på med regnkappan och en kvällsrunda innan läggdags.


Mitt lilla knyte...

2010-09-19, 15:06:50 / Kategori: Vardagar med Katrina
Katrina har varit med mig och röstat på Tullskolan. Vi mötte morfar där så hon fick stå utanför och frysa med honom när jag var inne i vallokalen. Det är en stor dag idag som alltid på valdagen. Demokratin är ingen självklarhet. Om detta bryr sig nu inte Katrina. Hon vill bara komma in i värmen och gosa med sin matte. Hon har legat en lång stund i sängen och har nu flyttat sig efter en stunds lek med sina saker. I skrivandets stund ligger hon under fleecefilten, som ett litet knyte, i sin bädd. Det är lite småkyligt även inomhus idag. Hon frös ordentligt när vi var ute. Detta är en liten prinsessan på ärten minsann. Det blir en lång kväll i väntan på valresultatet...



Lilla hjärtat...

2010-09-18, 21:40:35 / Kategori: Vardagar med Katrina
Lilla hjärtat har fått vila hela dagen idag på grund av den skadade tån. Vi sov ovanligt länge idag på morgonen (kvart över sex) och har sedan hasat runt i lugn takt hela dagen. Några stilla promenader har det blivit. Vi har det trevligt när vi är ute. I sakta tempo på plant underlag haltar hon inte. Men då hon ökar takten eller sätter ner tassen på ojämn mark så haltar hon eller hoppar på tre ben. Det är när hon i steget kommer åt den ömma tån. Katrina har varit extra kelig idag och vill vara nära. Det gäller att inte ömka henne. Men hon känner säkert att jag tycker lite synd om henne. Idag har det blåst riktigt ordentligt. Lilla K skulle behöva ett värmande fleecetäcke sådana här dagar. Det täcket som hon har känns inte riktigt som det bästa när det är blåsiga höstdagar. Ska undersöka vart jag kan få tag på en lite smidigare variant.


Aj, aj...

2010-09-17, 19:45:40 / Kategori: Vardagar med Katrina
Så var det en skada i alla fall. Igår märktes bara att hon var stel i bakdelen. Idag haltar hon stackarn. Det är innertån på höger bak som inte ör OK. Svullen och öm. Jag märkte redan när hon sprang att hon gjorde illa tån på något sätt men då det inte syntes något först så...Hon smyger runt här och är hyfsat pigg efter omständigheterna. Äter, dricker och har försökt leka med "råttan". Det är i ett visst läge som det gör ont och då ser hon så olycklig ut. Ringde veterinären som sa att vi skulle ta det lugnt(vad annars)och återkomma på måndag om svullnaden var värre. Man gör väl inget speciellt med en skadad tå. Amos hade en sådan historia en gång men han fick gå där och hänga med huvudet i några dagar innan det onda gick över. Nu får vi hasa runt här hela helgen och invänta valresultatet så får vi se på måndag. Jag tror att jag vill ha en tid hur som hos veterinären så kan hon kolla både tån och "bursan" på armbågen som är bättre men inte riktigt bra än. Trist det här men sånt är livet...

Inte kul idag...



Lilla svullna tån...



Trist idag...

Kom så går vi ut en liten runda i alla fall!


Dagens läge...

2010-09-16, 18:56:57 / Kategori: Vardagar med Katrina
Dagens läge har varit lågt...
Gårdagens lekfulla race med Theo satte sina spår i gumpen på den lilla snabba fröken. Hon vill mer än hon klarar tror jag. Men kul var det! Det är inte så att hon är skadad. Hon har träningsvärk helt enkelt. Framför allt i de musklerna som går från sittbenet ner till knät. Jag har känt lite där och märker att hon reagerar något. Dagen hos mormor och morfar har passerat mestadels liggande på olika ställen och endast små promenader har varit påkallat. När jag kom hem sov hon i sin bädd och tog knappt någon notis om att jag var hemma. Jag kände mig efter en stund tvungen att kontrollera hur hon mådde så jag prövade med att öppna kylen och prassla lite med ostpåsen. Och ser man på! Där stod hon vid min sida och chansade på en liten ostskiva. OK då...! Därefter förflyttade sig fröken sprinter in i min säng och där har hon legat nu en stund. Vi får väl hasa ut en lite minirunda så småningom innan läggdags. I morgon är det säkert en piggare dag.


Full fart...

2010-09-15, 21:26:28 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag har vi varit ute på kvällspromenad med Theo och hans husse och matte. Det märktes på Katrina att hon kände igen Theo. Regnet kom och gick så vi fick söka skydd under ett träd. Vi hoppades på att kunna släppa Theo och Katrina på fotbollsplanen men där var aktivitet så vi gick en sväng och när vi kom tillbaka var det det fritt fram. Båda två visste att de skulle få springa. Äntligen fick de sträcka ut ordentligt! Sen gick det undan vill jag lova. Det var inte lätt att fånga denna begivenhet på bild. De flesta bilder jag tog föreställer en tom gräsmatta... Föremålen för mitt försök till fotografering hade redan försvunnit ut ur bild. Det är toppen att Katrina och Theo kommer så bra överens. De är kompisar nu helt enkelt! Riktiga små hjärtan båda två. Katrina var glad och uppspelt och sprang där mellan oss och viftade på svansen och visade sin glädje. Det är underbart att se henne så här. Katrina gick direkt ut i köket och drack när vi kom hem och därefter fortsatte hon in i sängen och somnade bums...

Lille Theo är rustad för rusk...



I skydd under trädet...



Full sväng...



En godisbit är inte fel...



Kompisar...


Promenadväder eller inte...

2010-09-14, 19:31:29 / Kategori: Vardagar med Katrina
Igår kväll var det ett härligt promenadväder så vi tog en långpromenad i vår fina omgivning. Varmt och stilla, höstdofter och soligt. Kan helt enkelt inte vara bättre efter en dag på jobbet. Att gå ut på promenad tillsammans med sin fyrbenta kompis en sådan skön kväll är så gott, så gott! De korta perioder jag inte har haft hund de senaste femton åren har jag upplevt promenader som ganska meningslösa. Det låter rätt knäppt men det har känts så faktiskt. Det är som att man upptäcker helt andra saker i naturen och omgivningarna när man är ute och går med en fyrbening. Dessutom träffar man ju ofta på andra trevliga ekipage och samtalsämnet är ju då lätt givet. Igår träffade vi bland andra en Boxer och en Foxterrier med hussar och mattar. Vi fick då veta att det ska finnas en annan adopterad Greyhoundtik eller eventuellt lurchertik i området. Vi får väl se om vi träffar på henne och hennes människa på någon promenad. Det skulle vara trevligt. Det är märkligt att vi inte har sprungit på varandra hittills men vi har väl inte samma tider och stråk.

I kväll känns det inte lika motiverat med långpromenad. Det är regnigt och grått. Det ser ut som att jag kommer att få dra upp Katrina från viloläget hon har intagit. Men ut måste vi. I alla fall en liten nödvändig sväng...Suck!






Fri...

2010-09-13, 20:41:06 / Kategori: Vardagar med Katrina

Hon följer mig så fint, min lilla irländska skatt!
Hon är fri nu och så oändligt älskad...


Katrina on the waves...

2010-09-12, 20:02:38 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag har Katrina varit med ute i båten för första gången. Det är ju snart höstrusk på riktigt så det bjuds väl inte på så många fler tillfällen till båtutflykter denna säsongen. Visst var det lite läskigt att gå i båten. Det är ju halt under tassarna och det gillar inte Katrina. Men sedan tog nyfikenheten över och då fanns det ju lite att kolla på. Katrina får säkert Amos flytväst. Han vill inte ha den då han aldrig har gillat att åka båt. Däremot lilla Flora älskade att få följa med i båten. Hennes lilla flytväst hänger kvar här hemma som ett fint minne...


















Massage...

2010-09-12, 12:15:09 / Kategori: Vardagar med Katrina
Jag hade i våras problem med spänningar i nacken och fick hjälp av en massör som jag sen har fortsatt att gå till. Det har hjälpt mig och jag har fått stort förtroende för min massör och hennes kompetens. Hundar kan också må bra av massage. Om du masserar din hund kan du få en djupare och intensivare kontakt med din hund och massagen kan ge positiva kroppsliga och mentala effekter för hunden. För att lära mer om detta kan man gå en kurs i hundmassage. Jag gjorde det för några år sedan på Axelsons. Vill du veta mer kan du följa länken till Axelsons här. www.axelsons.se
Utbildningen till diplomerad hundmassör görs i flera steg. Jag har gått grundkurs samt steg ett. Detta är tillräckligt för att ge min egen hund massage till husbehov men jag skulle vilja gå fortsättningen på utbildningen så småningom när tid och kraft infinner sig. De kurser jag har gått var verkligen väldigt lärorika och spännande. Under den fortsatta utbildningen ska man bland annat massera ett antal hundar som praktiktillfällen. Det var där det sprack för mig då jag upptäckte att jag höll på att med att massera andras underbara fyrbenta älsklingar mer än jag träffade min egen. Med allt annat ansvar runtikring så jag fick inte ihop det tidsmässigt helt enkelt just då. Nu har jag en kolugn liten fröken härhemma så nu har jag tänkt börja repetera de  kunskaper som jag hittills har fått med mig. Katrinas exteriör är perfekt i den bemärkelsen att hennes muskler är väldigt tydliga. Hon ser i princip ut som den schematiska bild jag har över hundens ytliga muskulatur. Just nu har hon ju den lilla slemsäcksinflammationen som inte vill ge med sig. Den har vare sig blivit bättre eller sämre Jag ska kontakta veterinären i morgon och höra vad man bör göra nu. Den elastiska bindan har varit jättesvår att ha på hela tiden då den ständigt kasar ner. Det kan vara så att det inte blir aktuellt med massage för Katrina just nu då bland annat inflammation är kontraindikation på massage. Jag ska kolla upp detta först. Det är mycket man ska tänka på här om man ska utföra massage seriöst. Mental avslappning är alltid grunden för en lyckad behandling och massage är alltid på hundens villkor. Massage frigör "lugn- och rohormonet" - oxytocin. När det fungerar kan du få många positiva efekter på din hund som; ökad blodcirkualtion, påskyndande lymfcirkulationen, blodtrycket sänks, utsöndring ökar, muskler och senor blir elastiska, pälsen blir frisk och glansig och, som sagt, du får en fördjupad kontakt med din hund.

"Massage är alltid på hundens vilkor"


Det leks...

2010-09-11, 05:09:07 / Kategori: Vardagar med Katrina
Det leks nu med leksaker som aldrig förr! I jämförelse med Amos, som är Flatte, som mer eller mindre alltid har en leksak i munnen så är Katrina sparsmakad när det gäller grejer. Amos brukar trycka in flera leksaker i munnen samtidigt. Fler ju gladare han är verkar det som. Han är ju "bärare" en apporterande hund. Amos är ju ett hebreiskt namn som betyder "han bär, han lyfter" Det tyckte vi var passande. Katrina som har en annan instinkt än att bära gillar när det piper. Hon ska väl döda hon. Men inte vad som. Hon fick en gul plastgrej som piper. Den brydde hon sig inte om förrrän jag stoppade den i mina gråa virkade innetofflor. Då blev det fart! Den blir väl mer "kaninlik" så kan jag tänka.Så nu piper det lite när som. Till och med halv fem på morgonen...

Just nu piper det inte kan jag säga. Jag fick ingen bild "in aktion" då jag inte är snabb nog med kameran. Särskilt inte halv
fem på morgonen.
 
. 

En renlig flicka...

2010-09-09, 20:43:30 / Kategori: Vardagar med Katrina
Min erfarenhet är att dammsugaren och skurhinken brukar vara flitigt använda med hundar i huset. Grus och hundhår får man, mer eller mindre, ta på köpet när man har fyrbeningar i huset. Med Katrina är det annorlunda. Det märks knappt att jag har henne här hemma när det kommer till hår och grus. Greys har tunn päls och fäller knappt alls. Dessutom har jag läst att de oftast är noga med sin renlighet och helst underviker leriga ställen. Det stämmer på den här fina lilla flickan. Hon putsar sig själv som en liten katt och vill helst inte gå där det är smutsigt och lerigt. Vilken skillnad på flattepojken Amos som alltid måste gå i alla, och då menar jag alla, vattenpölarna och lilla Flora som undersökte och vadade i alla diken. Man är ju van vid att de små liven i alla fall emellanåt luktar skunk. Det gör inte Katrina. Jag kan inte ens säga att hon luktar hund. Det är något speciellt med Greys...




En otäck räfsa...

2010-09-08, 21:08:35 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag har morfar varit ute på gården och räfsat och tagit ner lite buskar. Det var OK för Katrina så länge som hon kunde stå på stolen i fönstret och titta på honom men när mormor och hon gick ut på gården och kom nära redskapen blev Katrina jätterädd och ville bara gå hem. Man vet ju inte vad hon har varit med om. Jag har läst att många greyhounds är rädda för käppar och liknande eftersom de kan ha blivit pushade och slagna på banorna för att springa. Lilla Katrina...

De fina kvällarna är nu ett minne blott. Nu börjar det bli riktigt höstigt. Det får bli lite tidigare rundor på helgerna framöver. Vi travade runt en runda nu ikväll och träffade bekanta vid ett par tillfällen under promenaden. Katrina var inte pigg på att stanna och prata. Det är för myggigt och kallt för att stå still enligt hennes tycke. Det är skönare att ligga hemma i soffan och ha det mysigt...




Lat kväll...

2010-09-07, 20:36:57 / Kategori: Vardagar med Katrina
Katrina har sovit hela eftermiddagen. Det är fullt upp på dagiset. Hon lyfte knappt på huvudet när jag kom hem. Känner mig lite frusen så det blev bara en liten kort runda nu i kväll. Katrina är inte nödbedd utan vänder gärna hem igen. Man märker att hon sätter extra fart när vi vänder. Hon verkar inte heller vara i toppform. Det börjar bli kyligt. Kände det redan på morgonpromenaden att det är kallare nu. Snart får hon väl ha täcke på kan jag tro. Skönt att jag har inhandlat ett tidigare i sommar. Vi är rustade för det kommande höstrusket.Hon är känslig för kyla. De är det Greys, känsliga för både kyla och värme på grund av sin tunna hud och päls. När vi kommer hem hoppar Katrina upp i sängen med sitt ben. Hon viftar på svansen så hon verkar nöjd med en stilla avrundning på denna dagen. Snart får vi börja tända ljus på kvällen. Det är en mysig tid vi har framför oss.

.

Man är inte nummer ett...

2010-09-06, 21:10:31 / Kategori: Vardagar med Katrina
Det är bara att erkänna även om det svider lite i mattehjärtat. Även jag är utkonkurrerad av morfar. Glädjen har inga gränser. Katrina leker med Amos lurviga goseorm som hon hämtar i leksakslådan hos mormor och morfar och busar med morfar som hon nu har en speciell relation till. Det är fantastiskt att hon har hittat glädjen. Hon hoppar och tjuter när morfar dyker upp. Matte är den självklara tryggheten men morfar han är toppen. Och jag, som tycker väldigt mycket om min pappa, håller ju med henne.

Hon behöver vila när hon kommer hem från "dagis". Efter en lugn kvällspromenad vid stranden ligger hon nu "utsprallad" i soffan med alla benen rakt upp.

My little irish princess!










Tidig morgon med bus...

2010-09-05, 20:19:40 / Kategori: Vardagar med Katrina
03:57 tyckte Katrina att det var dags att stiga upp denna Söndagmorgon. Hon skuttar upp och piper samtidigt som hon rusar in i vardagsrummet och rycker tag i min stickning och fem lösa garnnystan som ligger i en korg. (Hon vet att hon inte får ha dessa). Hon springer runt med alla nystanen som trasslar in sig i en golvlampa som står i närheten av en ljuskronan med värmeljus som hänger i taket. Jag försöker fånga in alla trådar och trasslar in mig i alltihop och slår huvudet i ljuskronan så att alla värmesljusen far ut över golvet...
Underbar början på en ledig Söndag. Vi går ut 04:20. Katrina får sin frukost när vi kommer in och sedan sänker sig friden över vårt hem när vi båda somnar om ett par timmar.

Dagen har sedan varit härlig höstsöndag med kantarellplockning och fika i skogen för mig och särbon och promenad med mormor och morfar för Katrina. Katrina har fått ett ben och vilar just nu nöjd i mattes säng. Nu är det snart tid för kvällspromenix.

Hon börjar komma loss med bus av olika slag nu den lilla damen.(inte bara i arla morgonstund). Jag tar det som ett sunt tecken. Livet leker!

I mormors och morfars soffa.



Med ben...


Lördag på Saltö...

2010-09-04, 20:50:30 / Kategori: Vardagar med Katrina
                                 
Det går bra att äta middag på Saltö också. Efter en härlig promenad så får Katrina sitt eftermiddagsmål i köket på Saltö. Hon har alltid koll på mig när hon äter. Helst vill Katrina att jag ska vara i närheten så att hon ser mig när hon äter. Om jag lämnar henne för att gå in i ett annat rum så avbryter hon sin måltid för att gå och kolla var jag är för att sen gå tillbaka till matskålen. Efter maten är det skönt att vila middag på sängen.

I morgon ska vi plocka svamp. Då får Katrina inte följa med för det är så mycket mygg i skogen. Hon blir verkligen illa biten av de där små inande typerna. Och kliar gör de också något så fruktansvärt tycker hon.

Här ligger hon min lilla skönhet!



                                                    

Även jag får vila middag en stund!





Fredag igen...

2010-09-03, 22:14:44 / Kategori: Vardagar med Katrina

Vi har tvättstugan ikväll Katrina och jag. Hon följer mig, precis efter, den korta biten mellan tvättmaskinen, torktumlaren och torkskåpet. Fram och tillbaka går hon där bara några centimeter ifrån mig. Hon är en van tvätterska nu och inte längre ängslig över tvättstugans alla ljud.

Vi tog en kvällspromenad mellan maskinerna och har varit ute i en och en halv timme nu. Det började skymma och blev riktigt myggigt på vägen hem. Katrina var lös en stund på idrottsplatsen. Hon springer några varv i full fart och viftar nöjt på svansen. Hon styr med den liksom. Fast hon håller noga reda på var jag är och kommer direkt när jag ropar. Bandaget som hon borde ha går inte att ha för det är omöjligt att få det att sitta nån längre stund. Det får vara på inomhus och på kortare promenader. Bursan har blivit mindre så det ser just nu bra ut.

Det blir mycket hundprat just nu. Många är intresserade, frågar om adoptionen och tycker att det är spännande med Katrina och bloggen. Det finns de som säger att "man blir ju så bunden med hund". Ja, men det är ju det jag tycker om. Jag tycker om gemenskapen med och närvaron av min hund och jag tycker också om de rutinerna som det innebär att ha hund. I morgon är det sovmorgon. Det innebär, i detta huset, att vi går ut i gryningen när Katrina vaknar och sen går jag och lägger mig igen när vi kommer hem.

Tack alla bloggläsare och en trevlig helg till er alla!




Glad, gladare, gladast...

2010-09-02, 20:25:29 / Kategori: Vardagar med Katrina
Hon är som en blomsterknopp, Katrina. En knopp som långsamt slår ut till den allra vackraste blomman!



Katrina är synbart gladare nu än hon hittills har visat. Hon är glad när vi stiger upp, när vi är ute på promenad och när hon får ett ben. Hon svänger på svansen när hon är som allra gladast. Det är hon speciellt på morgonen när hon springer in på "dagis" för att leta upp morfar. Det är inte alltid han har hunnit stiga upp. Man får ju ligga till lite när man är pensionär. Katrina hoppar upp i sängen och är alldeles till sig av lycka. Hon kråmar sig och vill pussas och kela. Mormor har gett upp och säger med ett skratt att morfar har tagit över fullständigt. Men det är ju som sagt som det brukar vara med alla "barnbarnen"... 




Katrina möter Theo...

2010-09-01, 21:13:28 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag har Katrina träffat Theo för första gången. Theo är en whippetkille på snart sex år och en väldigt trevlig bekantskap måste jag säga. En riktigt mysig liten kille. Katrina och jag har gått en långpromenad tillsammans med Theo och hans matte och husse. Katrina och Theo har fått bekanta sig med varandra. Vi tog en härlig promenad runt Västra mark. De verkade gilla varandra och gick efter ett tag där tillsammans sida vid sida på vinthundars vis. Idag hade vi inget ställe som var lämpligt för dem att busa runt på men Katrina fick vara lös en stund. Hon blev inspirerad av Theos närvaro så hon gjorde några glädjerusningar. Det är så kul att se när hon sprallar till det. De där två kan säkert släppa loss tillsammans på en gräsplan någonstans. Så nästa gång vi ses får det bli lite mer lössläppt. Katrina var riktigt upplivad efteråt och busade runt när vi kom hem och sen tuggade hon i sig ett stort tuggben av bara farten innan hon gick in i sängen och snurrade ihop sig. Hon var helt klart nöjd med dagens promenad och mötet med lilla Theo. Vi ses snart igen!

Nya kompisar är överens om en intressant fläck att nosa på.


Theo är också fantastisk och dessutom väldigt söt!



Därborta händer det något...



På gång tillsammans...