Gladast...

2011-04-25, 21:46:55 / Kategori: Vardagar med Katrina
Sommaren kom direkt denna påskhelg. Björken har slagit ut och värmen som har kommit är alldeles ljuvlig. Katrina och jag gick på en underbar morgonpromenad idag denna lediga måndag. Korta byxor och sandaler hade jag på mig... Man tror inte att det är sant.
Dagen har bjudit på en första båttur. Härligt! Katrina fick vara kvar hemma. Hon uppskattar inte när det gungar under tassarna.
Amos är en så fantastisk klok kille. På bilden ligger min lille prins och vilar och har tankar om livet och om att välja glädje; "Varför ska man vara ledsen när man kan vara GLAD" är Amos livsparoll. Amos är nästan alltid, inte bara glad eller gladare utan ,GLADAST! Det är en välsignelse att vi har Amos! Han påminner oss om de allra viktigaste tingen i livet.

Morgonpromenad...


Amos, min lille kloka prins...


Glad Påsk...!

2011-04-23, 11:26:08 / Kategori: Vardagar med Katrina
Det blev en stilla kvällspromenad igår kväll för oss alla fyra. Det var en underbar kväll med solnedgång på berget. Det var mycket folk vid alla grillplatser längs stranden och studenter spelade boll vid högskolan. Härligt!
Idag ska vi ha lite påskfirande här hemma så det blir lite förberedelser i köket. Vi tog en långpromenad här nu på morgonen så att alla ska vara lite nöjda och glada sedan. Vi släppte Katrina på fotbollsplanen för ett fritt race. Hon blev extra inspirerad när Amos stod och tittade på. När hon hade sprungit av sig det värsta så släppte vi Amos också. Han försökte sig på att hinna ikapp men fick ge upp. Han tycker att Katrina är retfull när hon springer och försökte ge henne ett litet tjuvnyp. Katrina skrek till mest i förebyggande syfte tror jag för han var knappt i närheten av henne. Amos tycker att Katrina ägnar sig åt meningslöst springande. "Det är ju helt meningslöst för hon ska ju inte ens hämta något" läspar Lilleman. Han läspar när vi på skoj ger honom en röst därför att han i lek
har förlorat en framtand nertill. Det är ingen fara för Joel har kollat upp det där hos veterinären. Det är lite synd men ganska gulligt.
Nu har alla fått frukost. Joel och Amos har åkt för att hämta Emelie och lilla Bell. Katrina ligger i lilla huset och sover. Hon har fått sina frivarv idag den lilla tjejen. Hon är på topphumör nu när det händer lite mer runt henne. Min lilla prinsessa...

Stilla kvällspromenad... 


GLAD PÅSK till alla...!

Ett litet "spann"...

2011-04-22, 19:04:37 / Kategori: Vardagar med Katrina
Det var några dagar sedan jag gjorde något inlägg här på bloggen. Ibland sinar inspirationen helt enkelt. Tack för att ni tittar in i alla fall!
Sonen anlände från Gävle i onsdags kväll efter 75 mil vid ratten. Skönt när de var hemma. Det är alltid oroligt att ha dem på vägarna. Katrina och Amos mötte upp varandra som om det var igår de sågs. Vi tog en promenad och var uppe och hälsade på mormor och morfar en runda. Katrina bevakade sitt revir och Amos fick inte ensam ta emot kel och gos av någon. Hon stack minsann sitt lilla näbb emellan och ville vara med den lilla sötnosen.
Köpte en tvillingkoppling till kopplet igår. Behöver ju en sedan när Scilla kommer och vill gärna se hur den är att använda. I morse var jag ute tidigt med Lilleman och lilla K och fick då tillfälle att se hur det fungerar. Det gick väldigt bra tycker jag. Inget större gnissel utan mestadels trevligt. Katrina är ju så smidig och enkel men Lilleman skulle greja lite på ett ställe genom att lägga sig ner och fjanta sig. Det blir inte så bra med fjant och tvillingkoppel. Amos är dessutom lite ego; "Här ska jag stanna och lyfta på benet och här, här och här". Och sen; "Jag ska gå innerst vid matte och du får gå där"! Katrina krånglar aldrig utan hon bara flyter med. Hon stannade och väntade hon men Amos hade ingen direkt förståelse för att även en liten fröken har lite att uträtta. På det hela taget var det dock bra att bara ha ett koppel. Det blir säkert betydligt enklare med två tikar som inte lyfter på benet och har sig. Lilleman... Han är så gullig!
Vi tog en runda till sedan och mötte husse vid gymet. Då tog jag några bilder på det lilla "spannet".
I eftermiddag har Joel och Amos varit iväg. Jag och mormor har varit och handlat och sedan blev det en långrunda bara Katrina och jag i solskenet. Vilket påskväder vi har!
Det är så gott att ha dem hemma här alla fyra; Joel, Emelie, Amos och lilla Bell. De stannar många dagar. Riktigt roligt blir det ändå inte med sjukdom så nära som vi har nu i familjen. Vi är så ledsna över detta. Men, vi får ta det som det är...

På väg för att möta Joel...


Ett litet "spann"...


Så bra det går...






Söndag i april...

2011-04-17, 20:01:26 / Kategori: Vardagar med Katrina

Helt plötsligt är det vitt i alla backar. Vi har varit ute och nosat på våren idag. Två långrundor har det blivit. Först tillsammans med mormor och sedan nu bara Katrina och jag. Lika förvånad varje år är jag över vårens ankomst! Katrina fick springa lite lös idag på första promenaden. Hon var inte särskilt hågad. Hon sprang ju igår för fullt så hon tyckte väl att det inte var så angeläget idag. Hon älskar sina promenader och nosar verkligen överallt.
Har hämtat min cykel på verksta'n idag. Härligt att kunna cykla till jobbet igen. Min älskade cykel som mitt älsklingsbarn Joel har köpt till mig. (Det är ju OK att säga så när man har ETT barn). 
Ska köpa en tvillinghake till kopplet i veckan. Amos kommer ju hem så jag tänkte prova med att använda den då. Sen får vi ju användning för den när lilla Scilla kommer. Tänker mycket på henne. Än är det ju många veckor kvar men lite småpyssel funderar jag på redan nu. Ska beställa en sele till. Det blir en röd till Scilla också tänker jag. Katrina gillar att gå i sele. Det gör inte Amos. I alla fall inte att klä på sig selen. Han blir stel i hela kroppen när selen ska på. Han gillar inte snäppljud den lilla gubben. Nu behöver jag bara längta några dagar till...

Vi går och nosar på våren...


Vitt i backen...


Det är mycket tankar på Scilla nu...


 


Trångt och mysigt...

2011-04-16, 12:12:36 / Kategori: Vardagar med Katrina
Katrina har sovit hos mormor och morfar mellan torsdag och fredag då jag har varit iväg genom jobbet. Nu är ordningen återställd och i natt har det varit trångt i min säng. I alla fall enligt mig som har haft en greyhound som har legat och tryckt i nacken. Så nära, så nära ända fram till halv sex i morse då hon suckade och flyttade sig ner till fotändan. Det var skönt att få ta lite större plats en stúnd efter att ha legat och vippat på kanten hela natten. Undrar hur det blir sen när det blir två tjejer här hemma... Trångt och mysigt ska vi ha det, tycker lilla K!
Lördag morgon innebär långpromenad före frukost. Vi tog en tur till fotbollsplanen och slapp planka in idag då det var öppet. Hon är lycklig när hon springer...!
Nöjd efter promenaden och efterföljande frukost så ligger hon nu utslagen i min säng. Det blir en tur med mormor till affären sen och lite senare ska vi ta en eftermiddagsrunda i vårvädret till Saltö. Vi har det lugnt och skönt!
Om fyra dagar kommer Joel, Emelie, Amos och Bell! Dessutom kommer det ytterligare en dyrbar last från irland i nästa vecka. Då kommer lilla Solas som ska bli Karlskronatjej. Det ska bli så spännande. Jag hoppas på fina bilder från Arlanda och första mötet med matte Helene.

På väg hem mot frukost efter fritt race...





Möten...

2011-04-13, 20:26:41 / Kategori: Vardagar med Katrina
Mormor och Katrina mötte mig på halva vägen hem idag och Katrina blev väldigt, väldigt glad. Hon var glad hela vägen hem sedan och tittade ömsom på mig och ömsom på mormor när vi gick där tillsammans. Våren har kommit av sig och det har varit blåsigt och kyligt hela dagen. Blåst är botten tycker lilla K. Hu...
Vi mötte den där lille fine Salukikillen igen här om dagen. Den där som lilla K skällde på för ett tag sedan för att hon blev så glad. Hon skällde denna gången också av ren glädje över att få träffa en annan med samma språk. Denna gången hälsade de på varandra och det gick väldigt bra. Vi mattar sa att vi kunde träffas någon dag och låta dem leka ihop. Det är lite inhägnader på gång nu som det verkar så det kan ju bli alternativ till att planka framöver...Kul med vinthundskompisar! Jag har sagt det förut! En dag skulle jag gärna vilja ha en Saluki. De verkar vara riktiga charmpaket fulla av bus och egenheter och så söta sen...
Pratade nyss med Scillas blivande jourmatte. Det känns som en finfin lösning för den lilla blåstjärnan. Det blir så bra detta! Den lilla Scillan blommar för fullt nu här omkring. Det börjar närma sig! Och nästa vecka kommer Lilleman Amos och de andra hem till Karlskrona!

Scilla...

Vår på riktigt...

2011-04-10, 11:00:16 / Kategori: Vardagar med Katrina
Nu är det vår på riktigt. Det kändes igår kväll på sista kvällsrundan att det var något annat i luften än den där tveksamma vårkänslan. Katrina vaknade vid sex i morse. Det är ovanligt nu för tiden att hon är pigg så tidigt. Vi har nu tagit en härlig promenad runt Långö och upplevt denna sköna stilla vårmorgon. Vitsippor i backen, fågelkvitter i buskarna, sjöfågel som boar i vassen, en man i eka som tar upp nät och så alla dessa sköna dofter. Nu har vi ätit frukost och vi har söndagen framför oss...

Vårdoft...


Tittar på en man i eka...


Stilla...


Kolla änderna...






Hopp...

2011-04-10, 10:20:07 / Kategori: Vardagar med Katrina

Ledig lördag tillsammans med Katrina innebär tidig morgonpromenad om vädret känns OK. Det gjorde det denna lördag så vi knallade runt hela stan och njöt vårkänsla innan vi gick hem för att äta frukost. Under förmiddagen grejade jag lite här hemma medan lilla K intog soffläge. Hon har inga bekymmer om tvätt, prylar och bildäck och annat materiellt hon. När matte senare var fri för aktivitet så var hon dock inte nödbädd till att hänga med ut igen. Vi tog en runda till fotbollsplanen och hoppade som vanligt in för ett par häftiga race i full frihet. På planen är det "no limits" kan man lugnt säga. Det är lika roligt varje gång att se henne. Så glad hon är! Trött efter detta "släpp" så var hon rätt nöjd med att få åka med mig till affären. Hon ligger så skönt bak i bilen och ligger och sträcker så gulligt på halsen när jag kommer tillbaka med mina kassar. Matkassar är till för att nosas i tycker lilla K. Man vet ju aldrig...

Hej, hopp...


Galopp...


Glad...


Fri...


Över igen...


Hemåt...





Godis...

2011-04-08, 20:11:52 / Kategori: Vardagar med Katrina
Det tar väldigt fort slut när Katrina får något godis. En bit torkad kyckling, som är favoriten, försvinner i ett nafs. Om man får leta godis tar det ju en liten stund att snoka upp godisarna. Hon hittar dom snabbt som katten bara. Bara ratade ben ligger här och skräpar. Men i brist på annat så...
Hon är rolig när jag kommer och hämtar henne på dagis och ropar att vi ska hem. Då kutar hon ofta och hämtar ett av sina små ben och springer in och lägger sig i sängen bara för att tala om att hon minsann har annat för sig. Precis som ett litet barn.
Nu är det fredag igen. Tvättstugan kallar. Dammsugaren sprang jag runt med här innan jag hämtade Katrina. Hon gillar inte att dammsuga. Vad gör man inte...
Hoppas den läskiga blåsten avtar till i morgon. Vi ska ut på promenad och släppa loss lite har jag tänkt. Vitsipporna har kommit. Vi hoppas på sol!

Letar godis...


Tittar ut...



Blåsigt...

2011-04-07, 19:49:53 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag var det blåsigt värre på promenaden efter jobbet. Lilla K gillar inte blåst. Hon kryper ihop och fäller öronen bakåt när det kommer en kraftig vind. Vi gick en liten sväng häromkring i alla fall. Flora hade på sin tid en favoritbuske för sin kaninjakt. Där tycker även Katrina att det är spännande att nosa. Vi gick ner till vattnet en sväng också. Det är så härligt nu med vår i luften. Den lilla Scillan blommar nu för fullt. Snart har jag min egen Scilla! Hon kommer lite tidigare till Sverige än det först var sagt fick jag veta igår. Hon kommer ut från kennlarna lite snabbare och det är ju bara bra. Scilla ska bo i ett jourhem den första tiden innan min semester börjar och jag kan hämta hem henne. Hon kommer att få bo med jourmatte, jourhusse och två fyrbenta finingar. "Blåknoppen", som jourmatte skrev till mig igår, får det alldeles säkert jättebra där sin första tid i Sverige. Katrina har nog lite vårkänslor nu för hon är lite yster och blir glad och leksugen när hon ser vissa andra hundar. Hon behöver verkligen en till fyrbent i flocken. Jag är så glad att jag snart har två tjejer här hemma. Det ska bli så spännande med mötet mellan Lilla K och Scilla...

Scilla...


Floras buske...


Vår i luften...

"Sammetsnos"...

2011-04-05, 20:35:26 / Kategori: Vardagar med Katrina
De två senaste åren har tydligen varit de värsta åren på länge i fråga om dumpade, övergivna, ratade och vanvårdade hundar på irland. Om detta har ordförande Katarina i NNL skrivit på föreningens hemsida. Det är denna trista verklighet som lilla Katrina kommer ifrån. Hon blev ju inlämnad av ägaren till PAWS rescue. Det är ju också där som Velvet , min Scilla, nu finns i väntan på sin resa hit. Velvet kom till PAWS rescue från Kerry dog pound. Dog pound är kommunala inrättningar för hittehundar. Velvet kom till PAWS i mars. Hon är född den 2:a januari 2009. Velvet har en skada på bakdelen. Hon har fått kokande olja hällt över sin bakdel. Hur detta har gått till vill jag helst inte tänka på men nu är det så som det är. Skadan har tydligen läkt fint men hon kommer att ha ärr. Dessa kan ju mattas efter ett tag och förhoppningsvis växer det ut päls. Velvet visar inget av sin skada och har trots detta hemska, som hon har blivit utsatt för, visat tillit till människan. Det är helt otroligt! Velvet som är vit med blå öron har en pappa som är vit och brindle och en mamma som är svart. Pappan har vunnit priser för sina prestationer och har enligt stamtavlan 86 registrerade avkommor. Ingen har, vad jag kan utläsa, haft några större framgångar som racers. Mamman har aldrig startat i något lopp men hon har fått två kullar med tre registrerade valpar. Velvet har ett registrerat kullsyskon. En hane som är vit och svart. Varken han eller Velvet har startat i något lopp. Så är det alltså med lilla Velvet och den historia om henne som jag har kunnat få fram. Hon kommer till Sverige i mitten av maj. Vi hämtar henne någon av de första dagarna i juni. Lilla Scilla "Sammetsnos" som är så välkommen hem till mig och Lilla Katrina "Silkesöra". Längtar och väntar...!

www.neverneverland.se
www.paws.ie

Lilla vackra Velvet har en skada på sin bakdel...

Bild tillhör NNL

Tuff söndag...

2011-04-03, 18:20:35 / Kategori: Vardagar med Katrina
Efter en lugn söndagsmorgon så fick Katrina följa med mig på lite ärenden idag. Det vill säga hon fick vänta i bilen medan jag var på posten, handlade plantor, handlade åt mormor samt var på apoteket. Katrina låg fint i bilen medan jag uträttar vad jag skulle.
Det ska bli däckbyte på morfars bil i morgon så och mormor och jag har burit ner sommardäcken i bilen. Medan vi gjorde detta så låg Katrina bakom morfar och höll honom sällskap. En promenad in till stan har det också blivit. Lilla K fick följa med mig på jobbet ett par timmar. Där hittade hon snabbt till soffan som jag har på mitt rum. Där låg hon och snarkade medan jag grejade med mitt.
Så promenad hem igen. Vi träffade en snygg Saluki som Katrina skällde ut. Mest av att hon blev så upplivad tror jag. Det är lite ovanligt beteende från hennes sida. Men snygg var han den store killen.
Här hemma har det sedan planterats lite, lagats mat, klippts klor och nu så tvättar jag. Lilla Katrina har ätit och nu vilar hon ut på schäslongen. Det har varit en tuff söndag...

Soft söndagsmorgon...


Vila bredvid morfar...


Matte har en soffa på jobbet...


Eftermiddagslur...



Lilla matvraket...

2011-04-02, 11:30:22 / Kategori: Vardagar med Katrina
När jag hämtade på dagis igår så var mormor inte hemma. Det är så på fredagseftermidagar. Mormor har annat för sig då. Morfar var hemma med Katrina. De låg och vilade i sängen när jag kom. Flyttar jag mig så tar hon min plats, konstaterade morfar. Har hon fått mat? frågade jag. Nej det har hon nog inte svarade morfar. Det lät lite tveksam men dock rimligt. När vi kom hem här gick lilla K direkt till matskålen och hon såg verkligen helt utsvulten ut. Blev i det läget övertygad om att hon inte hade fått någon mat så jag hällde upp till henne i skålen. Och åt det gjorde hon. Alltihop slank ner. Mormor ringde senare och meddelade att hon hade fått mat.Som hon luras det lilla spöket. Det gäller att ha koll alltså. Det blev en extra runda igår kväll. Är det inkomster så är det utgifter...
Idag har hon fått makrill tillsammans med torrfodret till frukost. Det är ju lördag! Matskålen blev extra ren idag kan jag säga. I eftermiddag ska vi ta en promenad till Rolf på Saltö. Där finns det också en matskål...
Trevlig lördag till alla bloggläsare!

Makrill till frukost...

Karlskrona växer...!

2011-04-01, 19:11:57 / Kategori: Vardagar med Katrina
Karlskrona växer så det knakar när det kommer till fyrbenta känns det som. Vi har just nu en väldig boom på jobbet då flera nyligen har fått eller planerar fyrbenta familjemedlemmar. Som jag berättade i förra inlägget så har jag en kollega som nu adopterar från NNL. Nu ligger hon bokad på NNL:s hemsida lilla Solas!!! http://www.neverneverland.se/  Solas är en ung och alldeles underbart söt liten lurcherflicka som nu ska bo i Karlskrona med sin matte. Det ska bli så väldigt roligt att få följa denna underbara tilldragelse på nära håll. Matte ligger i startgroparna och väntar med spänning på att få hämta hem sin skatt. När Solas snart kommer till Sverige från Irland så har jag en känsla av det kommer att vara ett riktigt "rågbullagäng" som möter upp på Arlanda för att hälsa lilla fröken välkommen hem.
Själv så väntar jag ju också på min lilla tjej. Tänker på Scilla varje dag och tittar på bilden av henne men det är ännu många veckor kvar innan jag får hem den lilla blåstjärnan. Jag får vänta och längta ännu ett tag...

Lilla söta Solas...

Bild tillhör NeverNeverland