Godnatt!

2011-08-31, 21:45:54 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
För en stund sedan stod jag inne vid soffan och frågade om det var någon som ville följa med mig ut på en sista snabb kvällsrunda. Det var det inte... Nu har vi trots detta motstånd varit ute, mycket snabbt, och uträttat det nödvändiga. Nu har de gått och lagt sig igen båda två damerna.
De har varit med mig och hämtat foder i kväll och samtidigt passade vi på att ta en vända till hagen. Det var ingen fart på dem alls. Ett varv sen var det bra. Scilla tröttnade först och gick mot grinden. Mormor berättade senare, när jag pratade med henne i telefon, att de har varit ute och promenerat i två timmar. Tror jag det, att de är trötta! Mormor berättade att de träffat på en råddjursmamma med två ungar. Scilla spetsade öronen långt innan de dök upp och helt plötsligt stod de där alldeles i närheten. Det var en upplevelse naturligtvis.
Det har hänt vid ett par tillfällen att Scilla inte har orkat komma till matskålen. I kväll var ett sånt tillfälle. Hon låg på kökssoffan och tittade långt efter sin skål. Katrina stod redan vid sin och åt. Scilla tyckte att det var väldigt bekvämt att äta i liggande ställning då jag var vänlig och serverade henne där hon låg. Båda tjejerna är verkligen helt slut denna dag. Nu är det snart natten och vi säger Godnatt till alla!

Litet tjolahopp idag...


Min lilla svarta...


Blöta tjejer...!

2011-08-29, 22:28:42 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Var på stan i eftermiddags i ett jobbärende och sprang på mormor med tjejerna. De var på eftermiddagspromenad. Scilla är den som ser sin matte först. Hon är väldigt observant på det sättet. Det är Katrina också men inte riktigt lika snabb på detta sättet har jag märkt. Hon har annat fokus och har full koll på var hon är bland annat. Hörde precis då åskan mullra och sen kom ösregnet. Tjejerna blev direkt dyngsura  och kalla. Inga regntäcken naturligtvis då vädret var hyfsat innan. Tog med både tjejerna och mormor till jobbet för att torka upp och vänta på bättre tider. Nästan alla hade gått hem för dagen så Scilla och Katrina busade i den långa korridoren en stund och hoppade sen upp i soffan på mitt rum. Där låg de och torkade till i väntan på att det skulle klarna upp. Mormor fick värma sig med en kopp kaffe. Hux flux klarnade det upp igen och vi tog en promenad hem tillsammans. Någon mer runda har det inte blivit ikväll. Vi har legat i soffan alla tre och haft en gosig och trevlig TV-kväll. Nu kommer tider med många sådana kvällar. Mysigt!

En blöt tjej på jobbet...


En till blöt tjej på jobbet...

Visst är de söta...?

2011-08-28, 20:26:16 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Efter en slapp förmiddag med lite kloklippning och annat pyssel så tog vi en långpromenad, i blåsten, tjejerna och jag. Vi stannade för en stunds språng i Amiralitetsparken. Det var ingen annan där så det var bara att blåsa på därinne. Hej vad det går! Katrina fick riktigt "sätta klackarna i" för att inte krocka med staketet. Vi lekte lite kurragömme därinne. Det finns ju några träd att stå bakom. Det var kul!
När vi kom hem väntade en stor påse kantareller utanför dörren. Mums tycker jag som har ätit kantarellomelett till kvällsmat. Scilla och Katrina fick varsitt ben. Katrina gör vad hon kan för att inledningsvis få tag på båda benen. Hon lyckas på något underligt sätt oftast med detta men lämnar efter en stund över ett lite uppmjukat ben till Scilla. De kanske har en tyst överenskommelse om detta!?
Lakritsen från igår? Det bubblade väldigt mycket och högt i en vit mage på förmiddagen. Den svarta magen sa ingenting. Inga allvarliga komplikationen alltså. Jag vet! jag är en onödigt orolig matte...
Fick några bilder precis från lördagens promenad. Då var det kaniner i sikte! Visst är det söta?
Nu dåsas det på ett par ställen här. Själv springer jag upp och ner i tvättstugan. Helgen är slut och en ny orörd vecka börjar i morgon.

Tjejer på lördagspromenad...


Söta öron på söta tjejer...!


Kantareller...

Lakrits...!

2011-08-27, 22:57:50 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Nu blev det värmebölja igen. Så kvavt och varmt som det har varit idag. Syrsorna spelade så högt här ute ikväll så jag har aldrig hört maken. Alla hör ju inte det där ljudet men än är man inte där...
Tjejerna har inte varit pigga på långpromenad idag. Katrina är som vanligt plågad av värmen.
Vi tvåbenta har suttit på balkongen under parasollen och käkat. Mormor har varit här och ätit med oss. Scilla är den som kommer ut och lägger sig på balkonggolvet. Katrina vill helst inte. Getingarna har gjort sen entré men nu kommer de hur många som helst verkar det. Scilla lämnade balkongen när hon tyckte att matte viftade för mycket med flugsmällaren mot getingarna.
Kvällen har tillbringats i TV-soffan. Katrina i sitt hörn och Scilla som ett litet klistermärke på Rolf i det andra soffhörnet. Själv hade jag egen kupé i schäslongen. Det blir så varmt klagade Rolf till slut. De hade olika uppfattning där...
En skål med blandat godis stod på soffbordet. Lite Dumlechoklad i papper och mjuk lakrits. Jag brukar vara försiktig med att ha sådant där framme men i ett obevakat ögonblick hade "någon" vält ut skålen och jakten på godis var igång på ett ögonblick. Scilla fick nog i sig några lakritsbitar och Katrina hade en Dumlekola med papper i gomen. Den tog jag ifrån henne. Har svårt att avgöra hur mycket lakrits som halkade ner. Det där är ju kanske inte så bra för fyrbenta så jag blev lite bekymrad här en stund. Slog en signal till veterinären som inte trodde att jag behövde vara orolig men att jag skulle hålla koll. Det är stora hundar och det ska vara stora mängder om det ska vara farligt. Det är ju mycket socker och annat onyttigt i sånt där godis. Aktivt kol ska man ha hemma sa hon. Det är alltid bra när de har fått i sig något olämpligt. Vi hade nog själva ätit ett par bitar också. Det borde vi kanske inte ha gjort vi heller...
Godnatt!

Trångt och varmt...

Vit tand...

2011-08-26, 20:49:49 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Nu har jag krafsat fram en stor vit fin "bete" på Scilla. Hon har ganska missfärgade tänder på vissa ställen och en del tandsten. Hennes tuggförmåga var ganska dålig när hon kom. Hon hade något problem med tänderna på Irland som hon fick hjälp med där. Nu försöker jag få lite ordning på hennes tandkött, tuggförmåga och tandstenen. Vi tar lite i sänder. Det tar sin tid. Scillas tandkött blödde inledningsvis när hon fick ett tuggben. Hon tog en evighet på sig att tugga i sig ett lika stort ben som Katrina malde ner i ett nafs. Detta går mycket bättre nu. Tandköttet blöder inte längre och hon är snabb med att tugga så hennes tuggförmåga har blivit mycket bättre. Fast hon är inte lika lika kvick som lilla K. Nu krafsar jag lite försiktigt med tandstensskrapa. Nyss fick jag bort en stor bit tandsten och fram tittade en fin tand! Vi provar med tandborste men det är otäckt tycker Scilla som ju är en känslig flicka. Gör så gott jag kan med detta så får vi se hur långt det räcker.
Scilla hade ju en mindre bra dag igår. Hon har legat som ett plåster på mig precis hela natten. Idag är det bra allting men de är trötta båda två. Efter en timmes promenad med mormor så landade Katrina på en gräsmatta och vägrade gå mer. Det är varmt och fuktigt idag så luften gör säkert sitt. De har ju faktiskt varit väldigt aktiva i veckan med mycket spring också. Man får ju inte glömma bort att detta är flickor med "slappargener" Det känns som att jag också har det så här fredag kväll. Hasade hem här efter jobbet med en matkasse som båda tjejerna intresserade sig för. Scilla stod på huvudet i den och Katrina ställde sig på kökssoffan och kollade på avstånd lite mer sofistikerad som hon är (ibland). Nu har vi ätit, gått en lugn kvällspromenad och nu är det soffan och snart sängen som gäller.
Trevlig helg!

Plåster på matte...


Nyfiken i en strut...


Jag står bara här...

Ingen lysande dag...

2011-08-25, 21:55:33 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Idag har vi inte gått långt, skrev mormor på lappen som låg på köksbordet. Dom ville inte för det var blött! Tänkte att det behövdes en runda så vi åkte till hagen. Jag hade bestämt träff i hagen med Tuva och hennes matte. De har träffats på gatan och hälsat tidigare. Hade faktiskt inte en tanke på att det kunde gå tokigt med Scilla men hon visade sin sämsta sida mot stackars lilla Tuva. Tuva har också varit i hagen ibland men vi har aldrig träffats där. Det var dumt att släppa dem tillsammans så oförberett. Scilla var inte alls snäll mot Tuva. Hon jagade henne på porten helt enkelt. Denna sida har hon aldrig visat tidigare men detta var helt klart hennes revir. Den lilla söta Tuva blev rädd! Katrina är ju annars den som kan vara sur. Hon kan vara lite känslig för alltför häftiga närmanden. I detta läget gjorde Katrina ingenting. Vi gick en promenad tillsammans istället viket vi skulle ha gjort från början. Fuktig trist luft och hundratals mygg var det också ikväll så tjejerna blev angripna som bara den. Scilla och Katrina fick springa ett varv i hagen som avslutning och Scilla halkade i det hala gräset och skrek i högan sky. Det var ingen lyckad utflykt. Tuva vill nog inte träffa oss mer. Hon såg nöjd ut när hon fick hoppa in i den trygga bilen med sin matte. Mina var också nöjda. Mygg är mycket otrevligt för dem. Scilla hade två fästingar när vi kom hem. En hade satt sig i ögonbrynet och det där med fästingplockning är ingen hit heller för min lilla blomma. Fast det gick bra denna gången och det verkar inte ha blivit någon halkskada heller. Bara en massa röda märken efter många, många myggbett. Så idag har det inte varit någon lysande dag precis. Scilla sover nu i min säng. Hennes reaktion kom helt överraskande för mig.  Hon tycker säkert att det är hennes hage...

Slut på en mindre bra dag...

Spring i benen...

2011-08-23, 21:01:31 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Frysen är full av mat igen. Sista korven tog slut idag så det behövdes verkligen påfyllning på lagret. Nu ska jag hämta nästa vecka igen. Jag vill hellre ligga på plus i frysen...
När jag kom hem så kände jag att det fanns energi i luften så vi tog en biltur till vår kära hage. Tjoho, vad det har sprungits i hagen denna kväll! Jag har hittills inte varit med om att de har kutat så! Roliga är de och roligt har de. Lite svalare väderlek påverkar ju självklart men även att deras relation till varandra nu går från klarhet till klarhet  tror jag gör att de släpper loss mer och mer. De började lite lugnt att kuta runt och sen fick de flera ryck och for runt som tokiga. De sprang verkligen tllsammans och det är så förtjusande underbart att se. Bilder? Nja, det gick väl inte så bra. Tänk om jag hade haft en snabb kamera eller filmat dessa ryck och frispel. Scilla gick upp i spinn i spiral flera gånger och Katrina visslade förbi i turbofart. Hon behöver stora ytor. Flaggorna var verkligen i topp. De var lätt utslagna på slutet när det efter att ha pustat ut lunkade till mig mot grinden. Nu har de ätit kvällsmat och ligger just nu som två riktigt slagna hjältinnor utsprallade i varsin hörna. Jag vet två som kommer att sova gott i natt. I morgon blir det nog en soft dag...

Här kommer Scilla och Katrina in i bild...!!!


Det mörknar...

2011-08-22, 21:55:54 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K

Det börjar mörkna tidigare på kvällen. Sista rundan kändes riktigt höstig när vi gick vid vattnet och spanade efter kaniner i halvmörket. Nu ligger tjejerna i varsin soffa och myser. De tittar nog på nyheterna tror jag...Själv sitter jag här vid datorn och känner mig lite vemodig. Trots att jag gillar hösten väldigt mycket så känns det lite snopet. Så var den sommaren över...
I morse regnade det ordentligt när vi vaknade. Väntade medvetet en stund med att gå ut för jag tänkte att regnet kanske skulle avta. När vi sen gck ut så duggade det bara så tjejerna fick klara sig utan regntäcken. Annars har de bra regntäcken. Katrina hade ju ett innan och Scilla har fått ett nytt grönt med svart fleecefoder. Snart har vi höstrusket över oss på allvar och då krävs det utrustning. Då blir det täcken i alla väder. Jag har noterat att även Scilla verkar vara frusen av sig. Två fryskycklingar kräver fleecetäcken så jag har beställt två nya fina i leopardmönstad fleece. Det blir svart fleece invändigt. Tjusigt som bara den ska det bli! Tänker att jag ska sticka dem varsin halsduk också. Det kan vara bra när de riktigt blåsiga dagarna kommer sen. Katrina hade behövt något sådant i fjol när hon gick här och huttrade. Ska ta en titt på olika garner och se om jag hittar något som kan vara lämpligt till ändamålet. Har tänkt att det får bli som en tub med ett hål på lämpligt ställe för kopplet. Tubben ska gå att dra upp över öronen. Vi får se om jag kan knåpa ihop detta. Om jag lyckas så blir det självklart rapport här på bloggen!
Till dig som läser detta som "godnattsaga" säger jag, godnatt och sov så gott!

På spaning i halvmörkret...


Mina tjejer...

2011-08-21, 22:21:10 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Det finns verkligen folk i min omgivning som skrattar åt att jag kallar mina tjejer just det. Mina tjejer! Hundarna vore mer korrekt anser somliga...Mycket väl medveten om att de är just det, hundar alltså, så tänker jag fortsätta med att kalla dem för och benämna dem vid allt som jag tycker känns personligt, kärleksfullt och nära. Jag tänker mycket på hur de har haft det i sina tidigare liv. En bland många, kärlekslöst behandlade, osedda och oönskade. Nu är det deras tid att ha det bästa. De har haft turen med sig och jag har fått glädjen att få ha dem här för alltid. När Katrina glädjeylar, springer runt med sina leksaker, svänger med hela bakdelen och så tillitsfullt söker sig till mig och de hon tycker om så känner jag en sådan kärlek, glädje och tacksamhet. Jag återkommer ofta till detta att hon var så glädjelös när hon kom och den första tiden här. Just därför är hon så speciell för mig. Hon har vuxit sig glad framför mina ögon till den underbara tjej hon är idag. Katrina, min lilla skatt, som hela tiden överraskar med att visa nya sidor av sin underbara personlighet. Hur Scilla fick sin brännskada på irland får jag väl aldrig veta men hon har sina upplevelser med sig och har nu efter snart tre månader hos oss nästan slutat fråga om det är här hon ska vara. Hon är ännu lite känslig för att jag går och vill ha koll på var jag är när vi är hemma. Hon är den där sorten som är glad, sprallig och till synes okänslig men bakom clownens mask finns det en känslig fröken som man får ta speciella hänsyn till. Scilla har svårt för hastig lite för häftig beröring och hon tycker inte om att sitta fast på något sätt. Mina tjejer har bivit ett team under den här sommaren som lär av varandra och hjälper varandra på sitt sätt när det behövs. När Scilla hade sin skadade tå så fanns Katrina alltid intill när jag höll på med omläggning av bandaget. Helt klart som support åt Scilla som ofta sa ifrån högt när det gjorde ont. Scilla har stöttat Katrina i att lära sig att hoppa in i bilen. Nu går det som en dans. Katrina hjälper Scilla med att känna sig trygg när de är ensamma hemma. Scilla hjälper Katrina så att hon blir tryggare i vissa sociala sammanhang. När vi åkte buss i somras var det Scilla som visade vägen fastän hon precis hade kommit hit. Små tecken på samhörighet. Det är härligt att tillhöra en flock och det är underbart att ha ett kärleksfullt hem. Det är så fint att få vara matte till mina tjejer, Scilla och Katrina!

Mina tjejer...

Gos...!

2011-08-18, 22:42:50 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Efter en hel dag på en stol i ett mötesrum är det skönt att cykla hem i sensommarsolen. Glada tjejer välkomnade mig hem vilket alltid är så härligt. Min öppningskommentar är alltid "Är mattes tjejer hemma?" De kommer rusande som två skott och trängs i hallen. De är så otroligt gulliga de där två. Scilla borrar in sig och kan inte få nog av gos och glädjeylaren Lilla K villl ha ett snabbt kel för att sen hämta rosa strumppipisen och kuta runt med den i ett himla fläng. De har verkligen olika uttryck fastän de också är så lika.
Det har varit en fin kväll så en tur till hagen passade bra. Jag ville ha luft! Det är en speciell stillhet däruppe vid hagen. Tiden står still på något sätt. Katrina är så säker nu på in- och uthopp i bilen så jag blir alldeles rörd i hjärtat. Hon som har varit så osäker på detta. Idag var hon först lilla gumman! De flängde runt i hagen tillsammans så det stod härliga till idag. Jag är så glad över att vi nu har denna möjlighet till fritt spring. Mellan varven kommer båda och vill kela och gosa en stund. De söker så självklart den kontakten var och en med mig. Sen springer vi igen. Fast det är klart, somliga skuttar och hoppar en hel del också. Fast det går ju lika bra det.
Nu har både Lilla K och Lilla skutt gått och lagt sig för natten. Godnatt och sov så gott säger jag även till Dig som läser bloggen!

Gos 1...!


Gos 2...!

Uppmärksammad duo...

2011-08-17, 20:45:09 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K

Denna kväll gör vi inte många knop ska jag säga. Scilla och Katrina gör inga anspråk på någon aktivitet utöver dagens umgänge och dagliga promenader med mormor. De fick tuggben här innan men dessa var inte så attraktiva efter en stund. Nu ligger de ända mot ända i min säng. De snarkar och knorrar. Det blir nog en sådan där kväll då det inte är så lätt att få ut dem på sista rundan.
Det går inte en dag utan att jag får tillfälle att prata med folk jag möter om mina tjejer och om de omständigheter som de har levt under på irland. Detta att jag nu har två greyhounds gör ju att det väcker ännu större intresse än när jag "bara" hade Katrina. Även då var det mycket uppmärksamhet men nu tittar väldigt många till lite extra och stanar gärna och undrar. Ett ekipage med en vit och en svart greyhound smyger man inte förbi med precis... Och det tycker jag är bra. Alltid ramlar det väl ner något nånstans. Det är många som planerar för en valp i sitt liv. Jag tycker att det är bra om i alla fall någon kan tänka om och välkomna en rescuedog som redan finns och som verkligen, verkligen behöver ett kärleksfullt hem. Hoppas att jag kanske har sått ett litet frö hos någon idag...

Uppmärksammad duo...


Trötta tjejer...!

2011-08-16, 22:54:43 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K

Det har varit "dagisdag" som vanligt. Mormor gav Scilla en morot idag vilken hon har knaprat i sig med viss tveksamhet. Katrina äter inte morot. I alla fall inte fram till idag. Även hon skulle självklart ha ett par bett eftersom Scilla åt. Hm...Det är bra om de kan lära sig att gilla morot. Det är bra för tänderna och ger en stunds nyttig aktivitet.
Ikväll har vi gått en långpromenad med Molly och hennes matte. Det var länge sen! Scilla och Molly har inte träffats tidigare så det blev premiärmöte. De är lite kaxiga mina tjejer nu när de är två men det gick bra efter en stunds promenad tillsammans med lite "lära kännanos". Vi släppte tjejerna i Amiralitetsparken. Huiiii vad de sprang! Till och med Katrina rycktes med i full speta! Härligt att se alla tre jaga efter varandra. Scilla krockade med stängslet i farten och såg lite snopen ut. Det kom ytterligare två hundar till parken. En söt valp av okänt märke och en unghund som är engelsk cocker. Trevliga grabbar båda två tyckte tjejerna. De är OK bara de inte klättrar på mig, tyckte lilla K som helst höll sig på hyfsat avstånd från den där lilla minsta killen. På hemvägen var båda mina trötta. Speciellt Scilla hasade efter lite. Nu har de ätit kvällsmat och somnade sedan som klubbade i varsin soffa. Det kostar på att vara social...

Trötta tjejer på hemväg...


Sköna söndag...!

2011-08-14, 19:20:09 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Så fort helgen försvinner! Vips är det söndag kväll. Har haft en skön söndag som inleddes med en trevlig långpromenad runt stan. Vi gick utefter hamnen och klev över resterna från årets "sail" som har pågått hela helgen. Själv så undvek jag detta arrangemang. Släppte tjejerna i Amiralitetsparken. Det märks på dem att detta inte är deras revir. Det är ju mest Trossös jyckar som går hit. Vi fick skynda oss hem på slutet då det kom en regnkula. De har sedan varit trötta idag båda två för vi var i hagen igår och släppte loss. Det är hur svårt som helst att få bra springbilder men några ögonblick från igår kan jag bjuda på här. Man förblir steget efter i dessa lägen. Så är det bara. Dagen idag har gått i slow motion med lite tvätt, bak och plock. Det har varit en trevlig helg. Nu är vi redo för en ny orörd vecka...

Bus i full fart...!


Ett litet busigt nafs...!


Hej, hopp...!


Lille skutt...


Snygga tjejen...!

Lördag sen sommar...!

2011-08-13, 13:07:16 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Det är "skolstartsluft". Snart kommer det att vimla med studenter i området där vi bor alldeles intill högskolan. Allt börjar bli "som vanligt". Nästa vecka är nog de flesta tillbaka på jobbet så att det äntligen blir "ordning och reda" igen. Det är en speciellt härlig tid som kommer nu de närmaste månaderna fram till dess att novembermörkret infinner sig. Jag har alltid gillat hösten!
Vi har firat lördag förmiddag nu. Morgonmys och en morgonpromenad med kaninjakt och sen frukost tillsammans med radion, tidningen och mycket kaffe. Tjejerna har haft sin förmiddagsvila. Nu har dammsugaren och jag gjort en snabb utflykt här hemma medan Katrina och Scilla har legat och tryckt tillsammans i sängen och samtidigt glott surt på mig.
Vi ska ta en tur till hagen och sedan till affären. Det kan nog, om vi har tur, bli balkongväder så att vi kan äta där så småningom. Det gäller att passa på. Frågan är vad vi ska ha till middag...?

Sen sommar...


Morgonmys...


Kaninjakt...


Inte lika mycket kaninjakt...


Skönt med lördag...

Nytt pynt...!

2011-08-12, 21:37:14 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Scilla och Katrina har fått nytt pynt! Beställde nya halsband för några veckor sedan på www.minxdesign.se 
Idag har halsbanden kommit. Superläckra och välsydda halsband. Funktionellt pynt skulle man kunna säga. Det roliga är att man själv får botanisera bland färger, band, tyger och teckensnitt och komponera halsbandet själv. Det är en tjej som heter Anna som levererar och syr dessa roliga halsband. En mycket smart och trevlig affärsidé måste jag säga. Jag valde att inte ha namn på halsbanden nu. Tycker att dessa med två tyger blev hur roliga som helst. Jag blir glad av att se dem. Vi tog en premiärtur med de nya halsbanden när jag kom hem från jobbet. De passar precis. Det gäller att mäta ganska tight då greyhounds är smala över huvudet. Jag har varit med om att denna typ av halvstryphalsband lätt glider av. Det är inte kul när man står där med koppel och halsband men ingen hund. Dessa sitter bra så jag är optimistisk och tänker att de kommer att sitta på ordentligt. De ska få halsband med namn på också och nya fleecetäcken. Det känns lite höstigt i luften så det gäller att ligga i framkant med planeringen av höstkollektionen...!

Läckra...!


Fina tjejer i nya halsband...!


Lilla K visar sitt nya fina halsband i rött och rosa...


Scilla i lila och lime...!

Duktiga flickor...

2011-08-11, 21:34:12 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Så kallt och ruggigt som det helt plötsligt blev här igår. Höstkänning! Hade tänkt att gå en längre promenad efter jobbet med tjejerna men usch så kallt och blött det var då. Vi landade i soffan alla tre. Idag har det inte varit mycket bättre. 
Mormor hade lämnat dem här hemma tidgare på eftermiddagen och hade lämnat en lapp på köksbordet. De blev överlyckliga när jag kom hem och for runt som ystra små hästar här. Det går inte att hålla sig för skratt då inte. De är för härliga. Lilla K med en pipis i munnen och den andra lilla efter for de upp och ner i sofforna och sängen. 
Scilla och Katrina fick följa med mig i bilen en runda på lite ärenden. Tro det eller ej! Katrina hoppar nu själv in i bilen för det mesta. Duktiga tjejen! Hon vill väl inte vara sämre än Scilla som ju som sagt flyger upp i bilen fortare än kvickt.
Stannade vid Amiralitetsparken för att testa hundlekplatsen som de har byggt där. Hagen är ju mer ändamålsenlig för oss men som omväxling kan det ju vara bra att släppa dem här när vi går stadsrundan. Det var tomt på hundar så det var fritt fram. Det regnade så det var kanske därför. Annars har jag sett att det har varit välbesökt när jag har gått förbi. Det är en stor, fin yta med blandat gräs, grus och jord. Många träd, bänkar och lyktstolpar. Det kan vara lite farligt om det är full fart med för mycket grejer i inhägnaden men nu gick det bra. Båda nosade runt ordentligt först eftersom det är en ny plats med mycket dofter från okända typer. Katrina tog inga vidlyftiga språng. Hon tycker inte om när det regnar. Scilla prövade ordentligt hon och sprang några ordentliga varv och snitslade sig runt bland träd, bänkar och den där lyktstolpen mitt i allt. Hon är för det mesta glad som en lärka den lilla yrhättan. Hon vill säkert leka med någon pigg, lekfull kompis. Oss emellan sagt så är lilla K inte alla stunder på sitt allra roligaste humör...

Nya hundlekplatsen i Amiralitetsparken...


Mormors lapp...





De skjuter...

2011-08-09, 22:16:53 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Idag har mina flickor varit riktiga sömntutor. Det har regnat till och från. Nästan hela dagen har de tillbringat ihopsnurrade i sina hörn med undantag för kortis-promenader. På eftermiddagen tog jag med dem i bilen för att hämta foder. Nu har vi fullt med "korv" i frysen igen. Varannan vecka fyller vi på förrådet. Det verkar fungera med foderleveransen nu. De som jobbar hos återföräljaren är verkligen trevliga och bra på alla sätt.
Vi tog en tur till hagen när vi ändå var ute och körde. Det är bäst att passa på mellan skurarna tänkte jag. Scilla och Katrina verkade glada till att börja med men...De hade skjutövning på Rosenholm i närheten av där hagen ligger och när de började skjuta där så blev det helt plötsligt inget kul att vara i hagen. Det smällde ordentligt i flera omgångar och båda tjejerna blev stressade av detta. Speciellt Scilla som sprang mot grinden och ville ut. Så tråkigt! Hon tyckte att detta var mycket obehagligt. Försökte att inte göra så stor affär av det hela men vi gav oss iväg ganska snabbt. Bägge skuttade in i bilen kvickt. De har sedan legat och sovit hela kvällen och nu har det gått och lagt sig för natten. Det kommer väl bättre dagar! Nu vet jag att Scilla är skotträdd. I veckan är det sail-fest i stan. Det brukar innebära inslag med uppvisning av JAS. J...la JAS! Vi får ha koll på detta. De flyger in och ut precis här över och de brukar höras vida när de flyger runt här i stan. Det gäller att hålla sig inomhus och bomma igen. Detta hemska oljud är definitivt inget för söta små greyhoundöron.

Stressade av skott...


Det växlar...

2011-08-07, 10:44:48 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Igår hade vi en underbart solig och skön dag. Promenad till Saltö där tjejerna låg i gräset hela eftermiddagen. De åt till och med ute. De fick var sitt ganska stort tuggben också. Det roliga var att de åt på samma ben växelvis. Det andra benet låg orört. Det var Scillas ben som var så intressant. Lilla K släppte sitt ganska snart och inväntade att Scilla skulle tröttna. Inledningsvis så morrade Scilla för hon begrep vad Katrina var ute efter men sen gick det bra att växla fram och tillbaka ända till benet var slut. Vi tvåbenta satt i vår hörna och avslutade en god middag med färska bär med glass. Det börjar dra ihop sig...Kanske är det en av de sista gångerna denna sommar som vi kunde sitta så under bar himmel. När vi gick ut till Saltö så drev Katrina på så fort och stretade i kopplet. Jag fick säga åt henne flera gånger och kände att jag blev irriterad och grälade lite på henne. Hon är så inställd på målet att hon nästan är okontaktbar. Hon visste helt klart om att jag inte gillade detta. När vi gick hem så var hon så fantastiskt härlig. Hon gick och trippade hela vägen med ansiktet mot mig och ville ha kontakt. Hon svängde på svansen och sa precis som; Titta, titta matte, jag kan gå fint! Visst är det bra så här! Hon är underbar och klok den flickan. Massvis med beröm fick hon självklart också! Vi klarade oss precis hem så började det regna. Det har verkligen öst ner i natt. Vi hann precis ut vår morgonrunda nu innan det kom en ny kula. Vilken tur. Idag blir det innedag med hemmapul. Scilla och Katrina har snurrat ihop sig i sina soffhörn och myser. Mattes lilla svarta princessa sover redan igen. Scilla ligger och slår med den lilla svansen så fort jag går förbi henne. Hon vill kela det lilla gullet!

Skönt...


Färska bär...





Inte öppet på dagis...

2011-08-05, 21:42:21 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Cyklade hem på lunchen idag och hämtade Scilla och Katrina. De hade varit hemma själva hela förmiddagen. Mormor har haft annat för sig idag så dagis var inte öppet. Vi tog en promenad till stan och jag hade käk med mig till tjejerna. De fick följa med mig till jobbet och vara med där under eftermiddagen. De fick äta den medhavda maten direkt och landade sedan i soffan på mitt rum. Där låg de sedan tysta och lugna och dåsade i ett par timmar. Det var några kollegor inne och hälsade på dem och när vi sen skulle gå hem passade de på att jaga varandra lite i korridoren. De skötte sig bra. Det är bra det. Katrina har ju varit med någon gång tidigare på jobbet när jag var inne någon helg. Så undantagsvis kan det väl vara OK att vara med så här en liten stund. De har ju inte jobbat ihjäl sig direkt!
På vägen hem mötte vi flera andra hundar och Katrina skällde ut nästan varenda en. Scilla fyllde i ett par gånger. Det brukar hon aldrig göra annars. Och vad som flög i Katrina har jag ingen aning om. Att hon är en näbbgädda mot vissa är helt klart men att hon gapar så till höger och vänster...? Konstiga typer allihop, tyckte Katrina. Pinsamt, tänkte jag som tyckte att det var skönt att komma hem. Det tyckte både Katrina och Scilla också som har legat för ankar sen vi kom hem. Det har varit en konstig kvav, klibbig värme idag. Nu ska vi ut sista rundan innan läggdags. Sen är det godnatt! Jag har gäspat länge nu.

I soffan på mattes jobb...


God sömn...

2011-08-04, 21:57:21 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Det är ingen tvekan om att i alla fall jag sover godast när jag har någon av tjejerna bredvid mig i sängen på natten. Tjejerna verkar ha god sömn var de än slår sig ner. De  väljer och jag är tacksam om de väljer att sova nära matte. Härom natten låg de bägge två på tvären i min säng. Toppen! Dubbelt så tryggt och skönt. I natt har bara Katrina legat hos mig. Scilla har campat på soffan och kom in på morgonen och gosade innan vi steg upp. Det är mysigt det också.
Hittade en liten figur, som morfar alltid sa, på Scilla. Precis under ena frambenet. I "armhålan" om man så säger. Den ville jag inte ha där. Scilla ville dock det. Hon ville i alla fall inte att jag skulle ta bort den. Det blev ett himmelens liv så fort jag petade på den den där lilla otäckingen. Hur som helst så bestämde jag mig för att ta bort den med fästingplocken och gjorde så under stor protest. Hon skriker verkligen i himmelens sky. Sen när det är klart är allt så bra så. Gode värld...!
Dagen har bjudit på långpromenad med mormor och kvällspromenad här nu precis. Mormor följde med även på den. Nu har de slocknat i soffan båda två flickorna. En i varje soffhörn. De verkar helt slut så nu har de nog ankrat där i soffan för natten. Det blir ensamt i min hörna i natt...

Bredvid matte... 


Morgonmys...


Kvällspromenad...


Nu är det kvällen...

Sommardag...

2011-08-02, 22:04:14 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Igår kom solen och jag hade lite kalas här hemma eftersom jag fyllde år. När det är pyssel i köket så håller sig Scilla väldigt nära. Alldeles för nära kan jag säga. Henne får man ha järnkoll på. Hon har nu kvalificerat sig för lite mer välmarkerad tillsägelse då hon inte är riktigt lika lyhörd som Katrina. Katrina tar åt sig för minsta lilla men det gör inte Scilla. Det där med vattnet och gåsen ni vet...Katrina ligger och iakttar cirkusen, när Scilla far fram, från sofflocket som den lilla duktiga flicka hon är. Scilla tar allla chanser till en munsbit och det går inte att vända ryggen till. Nu får det vara slut med detta och matte får nu ta fram basstämman!
Sommardagar är underbart sköna om de är som idag. Varmt, soligt och blå himmel! Som gjort för en ledig dag i solen eller i skuggan efter behag. Fast nu är ju jag på jobbet om dagarna. Här hemma avvaktar vi så till kvällen med att gå ut. Katrina ligger lågt de dagarna som det är så här varmt. Scilla är inte heller så förtjust men glad ändå om man så säger. De låg och vilade hos mormor båda två när jag kom och hämtade. De busar inne och bökar och hoppar i sängen som två barnungar. Det finns samlad energi trots värmen. Vi tog en tur till hagen när det hade blivit lite svalare. Hagen är bra. De gillar den dessa två. Friskt mjukt gräs att ligga och rulla i efter att ha fått sträcka ut lite. De älskar verkligen att springa och nu också mer med varandra än tidigare. Katrina hoppade in i bilen själv idag. Det är inte alltid som hon är motiverad till det. Scilla flyger in. Den lilla tunnpälsade Scillan som snart har tappat all sin mjuka, fina, vita, ulliga päls. Det kommer nytt visserligen men det tar sin tid förstås. Katrina är toppenfin i pälsen. Och jag som var så bekymrad över hennes päls. Fick en hushållsvåg av mamma i födelsedagspresent. Nu ska jag väga maten de få lite ordentligt. Scilla ska upp i vikt men det ska inte lilla K. Inte jag heller kan jag säga. Du kan väga din mat också påpekade särbon stillsamt...

Med sug i blicken vid köksbänken...