Glad och lycklig...!

2011-01-31, 19:29:32 / Kategori: Vardagar med Katrina
Det är häftigt när hon visar att hon är lycklig lilla Katrina. Idag blev det glädjefnatt när jag hämtade på dagis. Mormor hade precis sagt till Katrina att de skulle gå hem till matte när jag ringde på dörren. Oj, vad glad hon blev! Hon hoppade upp på mig, rusade runt och spexade. Inte utan att jag kände mig välkommen hem här i kväll. Dessutom är det en så underbar känsla när hon visar att hon är glad och lycklig på det här sättet. Tänker på den där lilla som kom i juli och den hon visar att hon är nu. Lilla, lilla hjärtat!
Glädjeruset fortsatte när vi kom hem här. Hon kasade runt här i rena yran så att mattorna låg som dragspel på golven. Men vad gör det...?!

Mattan ligger som ett dragspel...




Lite vår i luften...?!

2011-01-30, 19:00:38 / Kategori: Vardagar med Katrina
Är det inte lite vår i luften ändå? Blå himmel och sol har vi haft idag i alla fall. Katrina fick följa med i bilen idag när mormor och jag skulle köra och handla. Det går helt plötsligt mycket bättre att stänga bakluckan nu. Katrina har ju inte gillat just det momentet. Nu står hon snällt och väntar på att jag stänger om henne. Skönt! Själva bilåkningen har aldrig varit problem men hon har visat sitt ogillande på väg in i bilen genom att bli stel som en pinne och väl inne i skuffen har hon försökt att fly ut igen. Även denna bit verkar nu ha fallit på plats.
Väl hemma från shopppingturen tog vi en långpromenad i solen. Vi hoppade över både täcke och mössa idag, Katrina och jag. Hon verkade glad över att slippa täcket för hon svängde extra på svansen, skakade på sig och sprätte runt. Lite vårkänning är det allt trots fortsatt kyla. Särbon som på grund av sitt arbete följer alla väderprognoser som finns att tillgå  säger att han inte tror att det blir mer vinter nu. Vi väljer att tro på detta tycker jag. Eller hur?

På väg mot våren...

Trygg och lat...

2011-01-29, 14:17:14 / Kategori: Vardagar med Katrina
Katrina är helt trygg nu efter dryga sex månader. Det tar sin tid att bli hemmastadd på alla sätt. Hon är vänlig, kärleksfull, lugn och lat. Får man säga så? En skön mjuk soffa är toppen att få "spralla" ut hela kroppen i. Hon älskar långa promenader. Även om det är härligt med lite fria galoppsprång ibland så är hon helt nöjd med att gå med halsband och koppel. Hon är som en dröm i koppel. Lilla K leker med sina saker och har koll på det som händer här hemma. Katrina är försiktig i sin framtoning men inte rädd. Hon är glad för människor som hälsar på henne och viftar vänligt på svansen för de som kommer hem hit. Lilla K föredrar män. Hon visar mest glädje inför de män hon känner och de som hon fattar tycke för. I veckan blev hon omedelbart förtjust i Leon som är tonårigt barnbarn till min goda vän Mona. Katrina finner sig i de flesta miljöer och ställen som vi besöker. Hon är nyfiken på andra hundar och fungerar bra tillsammans med de som hon får möjlighet att lära känna. Maten hon får slinker ner i ett nafs. Är det äggula eller lite naturell youghurt på maten är det toppen. Ett tuggben sitter aldrig fel särskilt om det är god doft på det. Hon är ensam några timmar på vardagarna utan problem. Hon kommunicerar tydligt med mig om hur hon vill ha det på alla sätt. Vi pratar mycket med varandra här hemma. Kel och gos är toppen tycker Katrina. Hon är min lilla skatt!

Trygg och lat...



Tjejträff...

2011-01-28, 19:19:25 / Kategori: Vardagar med Katrina
Ny fredag. Skönt med helg. Ikväll får vi en gäst Katrina och jag. Vi ska ha tjejträff helt enkelt. Min goda vän och kollega Christine kommer hit. Katrina har legat på kökssoffan och bevakat matlagningen som jag har ägnat mig åt. Det ska bli trevligt att få prata, dricka vin och äta gott... Alla dricker inte vin förstås. Lilla K ska få en grisknorr hon. Jag tror att den uppskattas mer. Handboll är det ju också. Här blir det fullt upp. Hur nu detta ska gå. Katrina ligger nu och äter grisknorr och vill inte vara med på bild.

Min goda vän och kollega...




Vad är tid...?

2011-01-27, 20:30:42 / Kategori: Vardagar med Katrina
Fick ett brev idag. Det är inte ofta man får det nu i dessa elektroniska tider. Det är Joels sambo/fästmö Emelie som har skickat brev till mig med flera fina foton som hon har tagit. Emelie är duktig på att fotografera och hon har en fantastisk känsla för detaljer tycker jag. Hon har en blogg att kika in på www.smellofnature.blogg.se
På en av bilderna står en tänkvärd och klok text som jag vet att Emelie tycker mycket om. Hon har den i en bok;

Vad är tid?

-Hur lång tid är tio år? Fråga paret som nyligen har skiljt sig. Hur lång tid är tre år? Fråga en nybakad student. Hur lång tid är ett år? Fråga eleven som måste gå om nian. Hur lång tid är en månad? Fråga mamman till en för tidigt född baby. Hur lång tid är en vecka? Fråga chefredaktören på en veckotidning. Hur lång tid är en timme? Fråga de förälskade som väntar på att träffas. Hur lång tid är en minut? Fråga den som just missat flyget, tåget eller bussen. Hur lång tid är en sekund? Fråga den som överlevt en olycka. Hur lång tid är en hundradels sekund? Fråga den som tagit silver i OS.

-Tiden väntar inte på någon. Värdesätt varje ögonblick!

Bildkollage från Emelie...





Bortbjudna...

2011-01-26, 17:26:42 / Kategori: Vardagar med Katrina
I kväll är vi bortbjudna Katrina och jag. Vi ska hem till en kompis som precis har flyttat till en ny lägenhet i stan. Vi tar en promenad i kylan. Det var riktigt kallt nu igen. Mormor ringde mig på jobbet för att lämna rapport. Katrina var hemma och hade fått mat. Maten hade hon inte rört och hon ville inte bli lämnad själv. När jag kom hem så tjöt Katrina av glädje och sen åt hon upp all maten i skålen på en gång. Så kan det vara...
Nu ska vi klä på oss och gå mot stan med raska steg. Det är alltid spännande att besöka någon i ett nytt hem. Hungrig är jag också. I det där hemmet bjuds det dessutom alltid på god mat. Hej då, nu går vi!

Hej då, nu går vi...!

Om att ha det bra...

2011-01-25, 21:25:33 / Kategori: Vardagar med Katrina

Fick en kommentar till gårdagens inlägg från Anki om att en hund nog inte kan ha det bättre än Katrina. Det var snällt skrivet. Funderade en stund på de där trevliga orden. Tänker att just Katrina inte kan ha det bättre i alla fall. Hon har ju inte möjligheten att springa fritt på egen skyddad tomt som många andra har. Det kan jag vara lite ledsen över ibland. Men då är det ju tur att det blev just Katrina eftersom hon är en ganska lugn och försiktig fröken och som inte tycks bry sig så mycket om den frågan som hennes matte gör. Alla fyrbenta i vår närhet och som vi känner har det bäst egentligen. Alla får sin...Tänk vad rätt det blev med lilla silkesöra. När det blir dags för en kompis tänker jag att det kommer att bli lika rätt. Katrina kommer dessutom att vara en bra lots. Jag tänker på hur gullig hon var här när Amos var så rädd runt nyår. Hon hjälpte honom så tydligt då. Två andra som har det bäst är Amos och Bell. De leker i snön och har det så härligt om dagarna. De behöver inte heller vara ensamma så mycket om för Emelie och Joel varvar varandra så mycket de kan. Fick en bild av Joel idag. Den tar jag med här.

Amos och Bell har det också bäst...








  


 


Pratglad...

2011-01-24, 20:14:51 / Kategori: Vardagar med Katrina
Ringde morfar på vägen hem. Han hade precis vinkat av Katrina som hade gått hem tillsammans med mormor. Morfar berättade att Katrina pratar och pratar hela tiden. De ligger tillsammans i sängen och myser och då "pratar" hon hela tiden. Inte missnöjt på något sätt utan mer för att förmedla synpunkter av olika slag menar morfar. Hon älskar att ligga sådär och kela och prata. Då har hon en massa läten för sig. Hon kråmar sig och slår med framtassarna och grejar. Sådär har hon det på dagis. Mormor och Katrina har gått långpromenad också. Så hon har fått lite av varje.
Katrina är glad för sin mat men äter inte alltid nödvändigtvis upp precis allt på en gång. Idag har hon varit extra hungrig. Hon slukade maten i morse och likadant nu på kvällen. Ibland är matlusten lite större helt enkelt. Det är skönt att hon äter. Verkar vara jobbigt med de som bara tittar i skålen och går. Hör av andra att det kan vara lite si och så med ätandet på en del håll. Från början ville Katrina att jag skulle vara i närheten när hon åt. Det där upphörde efter några månader. Det var väl en trygghetsgrej gissar jag. 
I morgon ska jag arbeta´hemifrån så då behöver inte Katrina gå till dagis. Och det passar bra tyckte mormor, för hon har minsann annat för sig i morgon, pensionär som hon är.
Den pratglada ligger förresten nu i min säng och snarkar så det verkar slutpratat för idag...

Snarkar...


Tänder ljus...

2011-01-23, 18:37:21 / Kategori: Vardagar med Katrina
Kallt och bistert ute idag. Alla längtar till våren. Det är trots allt ett tag till dess kändes det som idag. Vintern brukar ju inte börja förrän nu vissa år. Skön vilodag, har vi haft idag, med en längre promenad här sent på eftermiddagen. Det mörknade på hemvägen. Nu tänder vi ljus och tittar på handboll. Katrina gnällde missnöjt här för en stund sedan. Hon gillar inte de ben jag ger henne. Hon har fått en tuggrulle med neutral doft som hon ratar. Hon vill hellre ha dem med doft och extra gottigott i. Jag petade upp en liten bit och tryckte i lite kaviar i skåran. Och ser man på! Nu har hon legat och gnagt på benet en lång stund. Hon är så go!
Det blir en spännande match det här. Sju lika i detta nu efter 17 minuter. Detta blir en pärs som kan gå hur som...!

Tänder ljus...!

Blir det någon frukost idag, eller...?

2011-01-22, 12:44:24 / Kategori: Vardagar med Katrina
Tidig lördagspromenad före frukost. Skönt med en tur i dagsljus som omväxling till veckans mörkerpromenader. Satte igång ett par maskiner i tvättstugan innan vi gick. Det är grusiga gångbanor och halt på de ställen där det ligger snö. Katrina fick vara lös på fotbollsplanen. Hon skuttar lite försiktigt men springer inte. Det är för halt ute. Hon är klok min mörkögda skönhet. Hon riskerar inte att skada tassarna med några häftiga språng. Det får vänta till våren. Vi vill ha en inhägnad grön hage i Vämöparken på ett ställe där som hade varit perfekt för ändamålet. Fårstängsel och en grind. Rena drömmen för oss vinthundsägare och andra fyrbenta kompisar. Detta är en het och innerlig önskan. Jag tar med den i min aftonbön ..."gör så att vi får en hage i Vämöparken där Katrina kan få springa fritt med sina kompisar".
När vi kom hem här var tvätten klar för upphängning i torkskåpet. Lilla K väntade otåligt medan jag hängde tvätt. Hon pep och gnällde hela tiden. "Jag vill ha frukost NU...!"
Nu vilar hon i sängen. Frukosten är uppäten. Snart ska vi åka och handla. Vi ska ha en liten middag för morfar som fyllde 75 år igår. Har förhållningsorder om att middagen ska vara klar i god tid innan handbollsmatchen börjar på TV. Än lever drömmen om en svensk framgång i VM...!

Min mörkögda skönhet...!

Gibson...

2011-01-21, 19:15:55 / Kategori: Vardagar med Katrina
Katrina väger 27 kilo. Hon räknas som en liten tik enligt rasstandarden. Amos väger runt 35 kilo och räknas som en stor flatte. Han är för hög enligt rasstandarden. Det är ju i och för sig Joel och jag också. För höga enligt rasstandarden alltså. Jag är 184 cm och sonen 195 cm. Det gör inget. Man får vara olika...
På tal om olika så har vi idag haft fint besök på jobbet. Lille Gibson fick följa med sin husse till jobbet idag för dagmamman hade förhinder. Gibson väger 1½ kilo men det vet han inte om. Gibson är långhårig chihuahua. Han är pigg, livlig, modig precis som en chihuahua ska vara. Att han är husses pojk visar han tydligt. Det framgår av rasbeskrivning att chihuahuan är starkt knuten till sin ägare och flock. Det märks på Gibson som idag har haft en stor flock att räkna in. Han har trippat runt på kontoret idag med högburet huvud och genast talat om när det har kommit en ny person. Han tycker att han är störst och snyggast. Det ser man tydligt. Gibson är en tjusig liten kille som ska användas till avel. Vad kaxig han ska bli då! Fast det dröjer väl ett tag. Än så länge är han bara 8 månader men har redan en stark karaktär och oändligt med charm så liten han är.

Gibson på jobbet idag...


Gibson - min hand...

Blå himmel...

2011-01-20, 19:41:34 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag har det varit blå himmel och sol. Detta fick jag uppleva från mitt fönster på jobbet. Det kändes annorlunda och hoppfullt. Brukar gå hem tillsammans med en kollega för vi bor åt samma håll. Vi kunde idag konstatera att det gick ovanligt fort att ta sig fram. Man har ju hasat så sakteliga fram på hal mark nu ett tag. Nu ser vi fram emot den ljusa tiden. När jag kom hem var det dock svart ute. Vi tog i alla fall en kvällsrunda i det lite snabbare tempot Katrina och jag. Skönt att kunna ta det långa benet före för en gång skull. Det är stjärnklart i kväll och lite kyligt men det känns tydligt att vi är på väg åt rätt håll.
Katrina har varit lite missnöjd här nu en stund. Jag vet inte riktigt vad hon vill. Mat har hon fått, ute har vi varit och umgås gör vi så jag undrar vad det kan vara. Benet hon har passar inte damen. Hon vill helst ha en annan sort men det blir det inget av med idag. Vi får se om hon finner sig om en stund. Man kan ju inte vara på topphumör jämt.

Mörkt men hoppfullt...


Nya rutiner...

2011-01-19, 19:13:43 / Kategori: Vardagar med Katrina

Numera så lämnar jag Katrina ensam här hemma på morgonen och sedan hämtar mormor vid halv tio ungefär. Vi går morgonpromenad här tidigt och sedan får Katrina morgonmål. Efter intagen frukost går lilla sömntutan och lägger sig igen. Hon är så trött att hon bara tittar på mig med ett öga när jag säger hej då. Det funkar bra på detta sättet tycker jag. Ibland är hon ensam här en stund innan jag kommer hem också. Ungefär tre timmar är hon ensam utan problem varje vardag. Jag brukar lämna radion på här och lamporna är tända. Hon är tyst och sover oftast när jag kommer hem. Jag har frågat min granne och hon säger att hon aldrig har hört något från Katrina. Likaså sover lilla K på morgonen när mormor kommer och hämtar. Hon är trygg med att vara själv här hemma och det känns bra. Hon har fått ensamträna successivt. Det tror jag alltid är bra om man har möjlighet till ett sådant upplägg. Hon har aldrig hittat på något här hemma när har har varit själv. Jag har ingen erfarenhet av några ensamproblem sedan tidigare heller men jag vet ju att en del kan bli oroliga och stressade när det blir lämnade. Med Amos har jag använt en grind för att begränsa hans utrymme något när han var liten och började vara ensam. Den blev också en signal till honom om att han skulle vara själv så han gick till sin filt på en gång när grinden stängdes. Lilla gubben...Katrina har ingen stängd grind och hon ligger lite var det passar henne har jag märkt. Men så är hon ju en vuxen tjej som inte behöver vara riktigt lika hårt hållen...

Morgontrött...



Grus...

2011-01-18, 19:05:42 / Kategori: Vardagar med Katrina
Nu ska jag gnälla...
Detta är den värsta tiden tycker jag. Töväder med en massa grus överallt. Allt är smutsigt och blött. Det där vassa stenkrosset de använder istället för sand är ett elände och mängder av det ligger överallt vart man går.
Det är vasst i tassarna tycker Katrina. Det är klart positivt med hennes korta blanka päls nu. Hon drar inte in någon smuts eller någtot grus alls. Det är det bara jag som gör. Och sen detta mörker...Inget kul alls att vara ute på promenad i dessa dagar. Tycker egentligen bäst om att leva här och nu men just nu ser jag fram emot den härliga våren med sköna och ljusa promenader i sele och utan täcke med mycket dofter och mycket att nosa på för lilla K.

Med sele och utan täcke...



Längtar...

2011-01-17, 19:51:01 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag småsprang jag hem från jobbet för jag längtade extra mycket efter min lilla skatt kände jag. Det blev en lång dagisdag idag. Inte för att det går någon nöd på henne men i alla fall...
Hon har fått en ny strumppipis av mormor idag. Katrina hade farit runt med den och kasat på alla mattorna i hela våningen sa mormor. När jag kom och hämtade låg lilla K och tryckte bakom morfar i TV-soffan. Hon kom hur som helst när jag ropade. Det framgick inte direkt om jag var efterlängtad men hon blev lite glad i alla fall.
I förra veckan var det sex månader sedan som hon kom där i buren på Arlanda. Jag blir bara mer och mer kär i henne!

Inte konstigt att matte längtar...!

Vilodag...

2011-01-16, 17:46:27 / Kategori: Vardagar med Katrina
Kravlös söndag utan inslag av längre promenader har vi haft idag. Det är halt som bara den idag igen. Vi tog bilen ut för att handla Katrina och jag. Bilen är inget hon rusar till lilla K. Amos gör det. Han skriker om han inte får följa med. Katrina skriker inte direkt för att hon ska följa med men hon protesterar genom att göra sig stel och tung när det är dags för en biltur. Väl inne i bilen är det inga problem. Då ligger hon på sin bädd som hon har i bilen. Jag tror, som jag har sagt tidigare, att det är momentet när bakluckan går igen som hon inte gillar. Sen vet ju inte jag vad hon gör för kopplingar, från sitt tidigare liv, till bilresa. Lilla gumman...
Katrina har haft att göra med ett ben som hon fick redan igår kväll. Det är ett rökt, torkat lammben som jag köpte i djuraffären. Det är lite köttrester kvar på de där benen. Hon har nu gnagt benet rent och fint. Själv har jag inget att gnaga på men jag har kokt rotmos till oss tvåbenta och det är inte så dumt det heller.
Klorna har fått en liten översyn med klipparen så här på söndagseftermiddagen. Tassalvan har omsorgsfullt smörjts in av mig och som vanligt lika omsorgsfullt slickats bort av lilla K.
Dagen har varit vilsam men jag har förlorat i alfapet...

Tassalvan är nu bortslickad...

Sengekos...

2011-01-15, 13:36:47 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag har det varit en extra lat lördagsförmiddag. Katrina somnade om direkt efter morgonrundan och påföljande frukost. Hon har legat kvar i min säng hela förmiddagen. Peder och Knuds matte ger mig så många härliga norska uttryck för allt. Sengekos kallar vi nu detta mys i mattes säng. Tack Kristin! Själv har jag hasat runt i min sköna morgonrock och pysslat lite. Men nu får det vara bra med kos. Ut ska vi på en längre promenad. Det har snöat igen! Vi blir bjudna på lammstek idag har jag förstått. Med "vi" så tänker jag att även lilla K får lite lammstek utblandat i sin mat. Det är ju lördag...
Ha en fortsatt härlig lördag! Det är handbolls-VM! Sverige möter Slovakien i kväll.
 
Sengekos...

Fröken nyfiken...

2011-01-14, 20:07:58 / Kategori: Vardagar med Katrina
Hon är otrolig, fröken nyfiken, på att hålla koll på saker och ting. Hon vet vad jag har i alla påsar, väskor, skåp och lådor. Det nosas och kollas här för fullt så fort jag har en kasse med något med mig hem. Det glöms inget heller. Tassalvan får jag ställa högt upp så hon inte når. Den lilla burken vill hon gärna ha och hon vet var den står också. Man tror att hon är borta med vinden när hon ligger och dåsar i en hörna men vips så är hon där så fort man börjar prassla nånstans. Nu ska hon gå med mig i tvättstugan. Även där vet hon precis vad som ska göras. Hon är nyfiken och medveten om det mesta. Hon iakttar och registrerar på ett speciellt sätt allt som händer. Ikväll händer det dock inte så mycket. Har köpt tulpaner som piggar upp så här års. Vi ska tvätta klart och titta på let's dance. Det är lagom en fredag efter en veckas arbete. Ett litet ben som fredagsnöje blir det säkert till den lilla nyfikna damen. Hon vet var de ligger...

Tulpaner piggar upp...


Nytt godkänt ben...

2011-01-13, 19:45:02 / Kategori: Vardagar med Katrina
Det har varit dåligt med ben till Katrina på sista tiden. Hon är lite kräsen med ben, den lilla prinsessan, och har inte haft något ben som hon har gillat på ett tag. Idag har jag varit på djuraffären och inhandlat en påse gott och blandat i benväg. Hon kände direkt på doften från min ryggsäck att det fanns något gott till henne i den. Hon fick ett vitt ben med fyllning i här när vi hade varit ute en sväng. Hon har nu varit helt okontaktbar, en lång stund, medan hon har ägnat sig åt benet. Det föll henne i smaken. Det var tydligt. Hon har legat i min säng med det där benet. Fyllningen var kladdigare än jag trodde...Men ack så god!
Det får bli renbäddat sedan innan jag går och lägger mig. Även överkastet behöver gå en runda i tvättmaskinen ser jag. Tur att jag gillar att tvätta.

Ett klart godkänt ben...

Kelen...

2011-01-12, 19:15:48 / Kategori: Vardagar med Katrina
Lite mindre is och snö är det nog idag. Håller tummarna för fortsatt töväder...! Katrina och morfar var ensamma hemma när jag hämtade på dagis. Mormor hade lämnat dem, vind för våg, för att åka till stan och gå och simma. Stannade en stund och pratade lite med morfar. Katrina som låg i soffan och hade det skönt var väldigt kelen när jag kom och ville vara nära. Hon är så rar lilla K. När vi kom hem här lekte hon glatt med pipisarna innan hon fick ett par deciliter mat av dagens ranson som hon inte hade hunnit med än. Själv har jag ätit fisksoppa som mormor hade lagat och ställt i kylen. Hon är så gullig min lilla mamma. Har köpt ett gott grovt bröd på systrarna Lindkvists bageri idag som passade utmärkt till soppan. Det går ingen nöd på oss här. Nu är vi mätta och nöjda. Katrina har nu parkerat sig i sin koja. Snart väntar en sista kvällsrunda.

Min hand runt din nos...

Vi tänder ljus...

2011-01-11, 20:35:22 / Kategori: Vardagar med Katrina
Vi tänder ljus i väntan på våren. I morse tyckte jag allt att det var en lite ljusare känsla ute. Lite fågelkvitter hördes och i luften kunde jag ana våren. Det är naturligtvis ett tag till dess men ändå.
Hämtade en soffliggare på dagis idag. Fick en puss när jag kom men sedan var det omöjligt att få henne med mig. Fick lyfta ner henne från soffan och då gjorde hon sig stel som en pinne. Väl nere på golvet så följde hon med snällt efter att ha gett morfar en puss som tack för dagen. Det är fortfarande superhalt ute. Bitvis ännu värre än tidigare dagar tycker jag. Är riktigt trött på detta försiktiga hasande nu. Vill gå en härlig och rask långpromenad tillsammans med Katrina!

Tänd ett ljus...

Måndag...

2011-01-10, 20:11:50 / Kategori: Vardagar med Katrina
Vanlig måndag igen. Visst är det skönt att vara lite helgledig men jag gillar måndag till fredag och sen en vanlig helg på det. Det har varit dagisdag igen som vanligt för Katrina. Mormor var här hemma med Katrina när jag kom hem idag. Mormor har broddar på i dessa dagar då det är halare än halast just nu. Katrina sover mycket nu tycker jag. Det är svårt att gå ut i detta hala väglag. Hon blir nog lite understimulerad på promenaderna. Hon är lite som Bambi lilla K. Halkar med tassarna var hon än går. Det är hopplöst trist. Det är omöjligt att gå raskt. Man måste ha järnkoll så att man inte står på huvudet. Sen tror jag faktiskt att Katrina har haft det riktigt trevligt nu när Amos har varit hemma. Det blev tomt och lite trist när han åkte. Hon vill ha en kompis här hemma. Vi ska börja funderara över detta på allvar nu till våren. Jag har mina funderingar över hur detta ska gå till...

Lite trist...

Inneväder...

2011-01-09, 16:43:03 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag vill absolut INGEN gå ut här. Riktigt, riktigt trist utanför. Ska det vara så här så stannar vi inne till våren kommer. Men det går ju inte tyvärr. Har ju en del åtaganden...
Vi har bakat, lagat mat och lagt i frysen. Med vi menar jag självklart lilla K och jag. Hon kollar läget och supportar från kökssoffan och jag skramlar med kastrullerna  och smäller i ugnsluckan. Hon är helt enkelt min "lilla bas". Sen äter vi också självklart. Vad ska man annars göra en sådan här dag?

Äter gör vi...

Nostalgi...

2011-01-09, 11:09:42 / Kategori: Vardagar med Katrina


Det är valptider för somliga läser jag om. Lite avundsjuk är jag allt. Någon gång vill jag också uppleva valp igen! Tänk att få nosa på en liten mjuk valpmage...

Fine lille Amos första båttur...



Liten Amos badar...


Världens finaste Lilleman Amos...


Slask...

2011-01-08, 19:52:23 / Kategori: Vardagar med Katrina

Idag har det töat och regnat hela dagen. Det har bitvis varit mer befogat med skridskor här på gatan. Mina pälsfodrade gummistövlar är räddningen när vi ska gå ut. Tur att Katrinas har pälsfoder i regnkappan också. Vet inte ens om detta ska kallas väder...Lilla K vill helst vara inne i stugvärmen. Hon piper ju så fort det inte passar och idag pips det varje gång vi går utanför dörren. Man blir lite sänkt sådana här dagar. Vänder det någon gång eller? Men januaridepp är vanligt förekommande läste jag i Aftonbladet så jag är väl i gott sällskap då...Man får roa sig bäst man kan. Tomtarna har förpassats till källaren och adventsstjärnorna har bytts ut mot de vanliga lamporna. Vi tänder ljus och myser så gott vi kan i väntan på bättre tider...  

Vi syns i alla fall...


Ledig dag...

2011-01-07, 19:57:43 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag har vi haft ledig dag Katrina och jag. Vi sov länge och gick direkt ut en lång runda före frukost. Det är moddigt ute och bitvis besvärligt att ta sig fram här. Katrina gillar det inte. Det märks direkt att hon surnar till när hon inte gillar underlaget  och tvärtom spritter till när det blir trevligare att sätta ner tassarna. Vi har bakat lite och pysslat här hemma och sen tog vi en riktig långrunda på eftermiddagen. Hon fick springa lös lite på planen som vi har hittat men hon går till grinden snabbt och vill gå. Hon tycker inte att det är kul när det är kall snö helt enkelt. Nej, gå ska vi göra tycker Katrina som hellre gör av med sin överskottsenergi på mattorna här hemma. Hallmattan ligger som ett dragspel längs golvet här sen när hon själv ligger och flämtar i kökssoffan den lilla sköna damen. Nu sover hon i kökssoffan. Det låter lite om henne. Det känns lite tomt här nu. Det är tur att jag har lilla K. Vem vet...Detta kanske blir året då hon får en kompis här hemma.

Ledig dag...





Vi igen...

2011-01-06, 09:29:12 / Kategori: Vardagar med Katrina
Nu är det vi igen här, Katrina och jag. Barnen har åkt hem till Gävle och vardagen där. Lilleman är i goda händer hos sin husse men jag saknar honom redan. Det har varit gott att ha dem hemma. Dessutom var det ju toppenhärligt att Amos och Katrina har kommit så bra överens och att Joel blev så förtjust i lilla K. Kärleken är ju också besvarad från hennes sida. Det har gått bra med den lillla Bell också men hon har ju mest varit hos sin mormor och morfar. Igår var Joel och jag ute på en ordentlig promenad med Amos och Katrina. På kvällen var vi bortbjudna och Katrina fick stanna hemma ensam. Hon var så trött efter promenaden och gjorde inga anspråk på att få följa med oss. Idag får vi se vad vi hittar på. Just nu känner jag mig lite ledsen. Dagarna hår gått så fort här nu. Vips har de åkt! Nu är vi lediga i några dagar lilla K och jag och jag ska passa på att njuta lite av lugnet innan januari månad drar igång på allvar efter helgen.

Fine lille Amos vilar efter promenaden...


Vila på Amos filt...


Amos och Katrina...


Joel och lilla K, ett kärleksfullt möte...

Första tjing...

2011-01-04, 21:12:03 / Kategori: Vardagar med Katrina

Amos har första tjing på kojan, som vi kallar hundburen för. Nu har han precis varit ute på en kort kvällsrunda och han hinner knappt in förrän han ligger i kojan igen. Det kommer snarkljud där inne ifrån. Lilleman trivs. Han kommer fram när jag går och lägger mig. Då kommer han som ett litet brev på posten och ligger hos sin gamla matte en stund innan han hoppar ner och lägger sig på golvet eller i bädden. På torsdag ska han åka hem till Gävle igen med sin lilla familj. Då blir det tomt utan min fyrbenta älsklingskavaljer.
I natt väckte Katrina mig, vid halv två, och behövde gå ut. Annars så har hon numera riktigt hyfsade morgonrutiner jämfört med tidigare. Nu hade hon ont i magen och sa till. Problemet var bara att det dröjde innan hon satte sig. Inget ställe var tillräckligt bra att sätta sig på. Kissa går bra men...Så där gick vi ända till det hade löst sig och då var klockan nästan halv tre. Inte hjälpte det att jag blev irriterad heller och skällde på henne att sätta sig. Man kör inte med en greyhound på det sättet. Till slut kände jag mig desperat och gråtfärdig när jag gick där i snövädret mitt i natten och tänkte att jag aldrig kommer att somna om. När vi kom in igen så kröp lilla K ner hos mig i värmen och somnade. Själv somnade jag faktiskt om också nästan på en gång nöjd över att hon inte var sur på mig för att jag hade skällt på henne. Men i morse var jag trött. Nu har vi sovmorgon i morgon och jag är ledig i fem dagar.

Första tjing...



Mellandag...

2011-01-03, 20:10:14 / Kategori: Vardagar med Katrina
Det känns lite konstigt att gå till jobbet sådana här mellandagar. Inget är riktigt som det brukar. Många är lediga och det känns lite trögt. Det kan vara skönt också för man kan få undan lite som det normalt inte finns utrymme för. Katrina och Amos har också mellandag. Det verkar som att de vilar ut efter nyårshelgen. Det är nog tröttande med denna anspänning som nyårsafton för med sig. Katrina har sovit på dagis mest hela dagen sa mormor. När jag hämtade henne låg hon under en filt i mormors och morfars säng. Amos kom och hälsade väldigt snabbt när jag kom hem för att sen skynda sig tillbaka till, ja ni vet vad. Kojan är min säger Amos numera. Katrina har legat på kökssoffan som vanligt. Hon är ju matlagningsintresserad den lilla damen. Hon hade min ryggsäck att vila huvudet på medan hon följde mitt köksarbete. Vi tvåbenta är nu mätta och glada. De fyrbenta är i alla fall glada. Riktigt mätta verkar de aldrig bli. Nu är det kvällsrunda som gäller. Sen ska vi mysa en stund framför TV:n innan det är läggdags.

Matlagning på distans...

Halt på vägen...

2011-01-02, 21:12:48 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag har det bjudits på lutfisk på Saltö. Katrina och jag halkade dit på eftermiddagen. Det har varit mildare och frusit igen så det är iskana på vägen. God lutfisk fick jag i alla fall och Katrina fick ett ben. Lilla K känner till sina ställen hos Rolf och trivs så bra. En annan som trivs är Lilleman. Han är så förtjust i kojan här hemma. Han skyndar sig att äta så att han ska komma först till kojan. Att det var han som skulle gilla detta lilla ställe mest hade jag inte trott. Amos har nu nyfriserade öron och tassar. Klorna är klippta och tassarna insmörjda. Han ligger nästan och sover när jag klipper hans öron. Lilleman njuter när man håller på och plockar med honom. Nu snarkar de här i var sin hörna. Båda har varit aktiva idag så de är nog inte så pigga på att gå ut en sista runda någon av dem. Men vi skyndar oss tillbaka in igen så fort vi kan.

Puss min skatt...


Skönt i soffan...


Här är det också skönt...

Ont i öronen...

2011-01-01, 19:40:42 / Kategori: Vardagar med Katrina
Så har vi klarat av nyårsaftonens stora elände. Katrina tyckte att det var obehagligt men klarade kvällen bra. Amos däremot var alldeles förstörd hela kvällen. Lilla Bell verkade tämligen oberörd. Amos har nog väldigt känsliga öron. Det smärtar i öronen när det smattrar och smäller. Den lilla kloka killen låg inne i kojan när vi tvåbenta åt nyårssupén. Katrina låg utanför kojan på sin bädd och lilla Bell under bordet med huvudet nära Katrina på bädden. Alla tre ville ju självklart vara där vi andra i flocken höll till. Senare, när oljudet tilltog, så gick Amos in i badrummet. Han låg där inne i mörkret ända till halv två på natten. Vi kunde då gå ut, Katrina, Amos och jag. Amos hade inte kissat sedan klockan tre. Det låste sig helt och hållet för honom. Han var så lycklig när han hade kissat och gick med kopplet i munnen hela vägen hem igen. Han somnade sedan direkt på kökssoffan och Katrina somnade i kojan. Under eftermiddagen och kvällen kände Katrina helt klart av att Amos var rädd. Hon slöt så tydligt upp vid honom och hjälpte honom att klara situationen. Det är fantastiskt att se. Min lilla skatt som nu också är bekväm med att Bell är här. Lilla Bell som är så stor men ändå liten. Hon är så gullig och leker själv med alla sakerna i leksakslådan när de andra två är så tråkiga och bara ligger och sover.
Idag har vi kunnat vara ute som vanligt men det märks här på både Amos och Katrina att de är lite dagen efter. Det tar på krafterna att fira nyår...

Alla tre samlade; Amos i kojan, Katrina på bädden och Bell under bordet...