Morfar...

2011-06-29, 23:50:36 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K

I morse så hände det ofrånkomliga. Morfar har kämpat färdigt och har lämnat oss. Vi är alla så ledsna. Jag känner med stor tacksamhet och kärlek att jag verkligen har haft en pappa som på alla sätt har funnits där för mig i alla år och att Joel har fått växa upp och ha sin älskade morfar så nära. Morfar har ju inte bara varit morfar åt Joel utan även åt våra fyrbenta. Flora och Amos fick finnas här nära tillsammans med morfar i många år. Katrina fick även hon ta del av morfars kärlek och omsorg från det hon kom till oss förra sommaren. Alla har de varit så glada för morfar. Även lilla Scilla blev hjärtligt emottagen av honom för några veckor sedan. Det var viktigt för honom att få säga att även hon var välkommen. För sådan var han morfar. Alla var välkomna!

Morfar som vi gärna minns honom...



Varmt...

2011-06-29, 09:39:11 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Äntligen sommarvärme tycker vi som kan klä oss lätt. Päls är ju ingen hit i denna värme. Det är lugnt tempo här nu. Igår blev det bara korta rundor ut. Alltid hittar vi något på våra promenader. Brukar passa på att ta en bild med mobilkameran. Det är så vackert nu och av någon anledning ser man allt detta vackra på ett annat sätt när man är på promenad med fyrbenta. Katrina och Scilla var inte riktigt pigga varken på morgonen eller kvällen igår. Det är skugga och inomhus som gäller sådanan här dagar. Katrina har det besvärligt i värmen och Scilla kommer inte långt efter. Hon har mer ljud för sig den lilla. Suckar, blåser, stånkar och flåsar framför allt när hon lägger sig tillrätta på något ställe. I natt har de legat på varsitt håll i vardagsrummet. Ingen i min säng. Det är för varmt helt enkelt. I förrgår låg de hos mig båda två och trängdes. Själv ligger man som på en försterbräda då.
Igår var de ensamma en hel del. Det går mycket bra men jag märkte på kvällen att Scilla undrade. "Ska det verkligen vara så här?" Det är som det är just nu i dessa tunga dagar. Var på sjukhuset på förmiddagen och på kvällen och däremellan uträttade jag lite ärenden på stan. Kanske bra att det är så varmt för tjejerna har ingen direkt överskottsenergi. Men glada är de när jag kommer hem. De riktigt tävlar om vem som ska hälsa först och mest. Katrina springer fram och tillbaka och glädjeylar med pipisar i munnen och den lilla Scillan springer efter.
De tycker mycket om sin nya mat. Nu till frukosten var maten lite krispig för den hade inte riktigt tinat. Jag tror de gillade det för det svalkade lite. Ska öka andelen färskfoder. Tanken är att de bara ska få den nya maten så småningom.
Det blir ännu en riktigt varm dag idag. Det gäller att öppna upp så att det fläktar och se till att ha fräscht vatten i skålarna.

På promenaden...


De är här nu...




Tack och lov...

2011-06-25, 21:49:33 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Det är svåra dagar i vår familj just nu. Tack och lov så har vi Scilla och Lilla K. Scilla är en kelgris av högsta rang men hon är även en tjej med humor och en glädjespridare som ger oss många skratt. Lilla K är underbar i hela sitt väsen och överraskar ständigt med sin klokhet och härliga personlighet och sina härliga glädjeyl. Jag är så tacksam över att jag har mina tjejer.
Det är inte lätt att fota dessa två i språnget men här har Rolf fångat några roliga ögonblick.

Mina tjejer...


Lilla kloka, glada, underbara...


Familjens lilla clown...


Hon studsar fram...


Lite huller om buller...


"Nu flyger jag"...


"Nu är jag här"...


Lövmarknadshistoria...

2011-06-23, 19:49:24 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K

Tack för kommentarer på bloggen. Det är alltid lika trevligt att få era små bekräftelser. Bra att veta att det kan uppstå kräkningar vid övergången. Dagen idag har varit lugn. Tjejerna har också Magnussons torrfoder och får nu detta uppblandat med det färska till att börja med med. Det har  varit ett riktigt skitväder idag om man ska vara ärlig. Någon lövmarknad har det inte blivit för min del. Har varit uppe på sjukhuset hos pappa och mamma har varit här och ätit tillsammans med mig efteråt.
Tänkte bjuda på en liten historia från min barndom så här på lövmarknadsdagen. Några av er kanske har hört den redan.
Lövmarknaden är en traditionsenlig klassisk marknad som hålls på stortorget dagen för midsommarafton. Det har alltid varit  en trevlig inledning på midsommarhelgen för oss här i Karlskrona. Blommor, kransbinderskor, körsbär och alla slags marknadsprylar och krims krams. Förr höll marknaden igång fram till midnatt men det har upphört nu i "modern tid". På den tiden som jag var barn, och nu pratar vi 60-tal, hade vi som tradition att samlas hemma hos min farmor efter att vi hade varit på marknaden. Just denna lövmarknad cyklade vi till stan och jag cyklade själv på min allra första tvåhjuling. Det var en turkosblå fin liten cykel, minns jag, och jag var fem år. När vi cyklade hem sent på lövmarknadskvällen var jag trött så pappa höll mig om ryggen och föste på så att det skulle gå lite fortare. När vi cyklar över Pantarholmen ser jag paret som driver tobakshandel på gatan utanför sin affär. De har sopborste och skyffel  med sig. "De ska in och sopa upp på torget efter lövmarknaden" sa pappa. Jag frågade om det där sedan flera gånger. "Ska de sopa hela torget?" och "varför ska de göra det?". "Det är torgdag i morgon du förstår väl att de måste ta bort allt skräp" fick jag till svar. Jag kunde nog inte riktigt släppa det där för jag återkom flera gånger till detta att paret Merkel, som de hette, skulle sopa hela torget efter lövmarkanden med sin lilla sop och skyffel. Mamma och pappa tyckte nog att jag tjatade lite för mycket om det där till och med. Långt senare säger jag vid ett annat tillfälle att "där är de som sopar på lövmarknaden". Mamma som mycket väl kom ihåg det där eftersom jag hade tjatat om det så mycket fick då ihop historien. Vad jag inte såg när vi cyklade  över Pantarholmen där på kvällen efter lövmarknaden var kommunens stora soplastbil som var på väg in till stan med ett helt gäng med gubbar. Den där historien skrattades det åt många gånger. Inte minst paret i tobaksaffären som fick ta del av historien. Jag tycker att det är en riktigt söt historia som säger en del om hur olika vi kan uppfatta en situation. Nu redde vi upp det hela och jag fick bekräftat det som jag hela tiden tänkte. Att det var en omöjlig uppgift för paret Merkel, med den där lilla sopen och skyffeln, att sopa upp allt skräp efter lövmarknaden.

Ha en riktigt trevlig midsommar!



Nytt käk...

2011-06-23, 10:16:52 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Igår var det premiär för nya maten. 50/50 som sagt. Båda åt med mycket god aptit. Mina tjejer får mat tre gånger om dagen och de står verkligen och väntar när det är käk på gång. Katrina som är snabbast har koll på att Scilla äter upp. Lilla K ligger på kökssoffan och kollar in så att allt går rätt till. Hon hoppar sen ner och inspekterar Scillas skål när hon är klar. Man vet ju aldrig...Några gånger har Katrina försökt att sno åt sig lte mat från Scillas skål men hon har rättat sig i ledet efter tillsägelse från mig. Det är så med Katrina att hon bara behöver en tillsägelse och sen är det bra med det. Jag är inte lika säker på att Scilla är lika lyhörd. Hon är ett litet bus med glimten i ögat och än har hon inte blommat ut fullständigt kan jag tänka mig.
Som om det inte räckte med revan på ryggen så upptäckte jag igår ytterligare en lång, ilsket röd, rispa på vänster bak. Hon har sprungit in i något utan att säga något. Om det var inne eller ute har jag ingen aning om. Men det borde vara inomhus eftersom hon inte gjorde några utsvävningar ute igår. Inne flyger hon som en bergsget upp och ner i sängen och sofforna. Hon studsar liksom samtidigt på alla fyra med kutat rygg och har samtidigit en blick som jag vet inte vad...Nu sitter det så ett bandage på vänster bak på båda tjejerna. Det ser rätt kul ut.
De är nyfikna tjejerna. Allt ska kollas även mattes matkassar. Var på affären en runda på eftermiddagen då en kompis var här igår kväll på en bit mat och lite prat. Katrina går och lägger sig när hon har hälsat. Scilla vill vara nära bordet men går och lägger sig på uppmaning efter en stund. Hon testar gärna men det tar sig i rätt riktning.
Sent på kvällen så kräktes Scilla på köksgolvet. Det var senaste måltiden som kom upp. Inga andra symtom så det kan vara något tillfälligt och behöver inte ha med nya maten att göra. Men det där färskfodret kan säkert vara lite starkt också i början.
Nu har det ätit sin frukost och efter en, hyfsat lång, morgonpromenad sover nu båda. Färskfodret slinker ner först och torrfodret sist. En del tycker att det färska fodret luktar illa och ser äckligt ut. Jag tänker att det inte är så mycket värre än nötfärs.
Idag är det lövmarknad på stortorget i Karlskrona. En gammal tradition som inleder midsommarfirandet här hos oss. Det är många minnen förknippat med lövmarknaden. Jag cyklar nog in en runda. Scilla och Katrina får vakta här hemma.

Scilla med bandage...


Nyfikna...

Justerade flickor...

2011-06-21, 22:38:18 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K

Det händer då alltid något...
Katrina slog i benet igår och fick en liten sårskada. Detta har hon naturligtvis slickat på och i morse tvättade jag av såret och la på en kompress och lite bandage för att undvika mer slickande. Huden har rispats upp. Inget djupare men ändå ett sår. Inte konstigt att det blir sårskador som de far runt här och härjar. Det är rena cirkusen här på morgonen och Goofy i familjen trissar upp det hela. Katrina är inte sen att haka på. Leksakerna flyger över golven och tjejerna likaså. Jag måste "bygga ut"!
Vi var och hämtade färskfodret nu på eftermiddagen. Nytt är beställt att hämtas om 14 dagar. Nu ligger det en korv för upptining i kylen. Det blir premiär i morgon för den nya kosten. Tänker blanda 50/50 färskfoder/torrfoder inledningsvis. Kartongen var högintressant för tjejerna. De slickade till och med på kartongen och verkade väldigt ivriga så det blir nog roligt att sätta fram den nya maten.
När vi hade varit och hämtat kartongen med mat så tog vi en tur till hagen. Där sprallade de loss. Inte minst, lilla tokstollan, Scilla som har mest behov av spring. När vi kom hem upptäckte jag en sårskade på Scillas rygg. Tänk att jag inte märkte när detta hände. Hon har inte klagat alls. Men det är klart att det kan hända i leken att någon blir riven. En tre centimeter lång reva. Inte djup alls vad jag kan se men huden har fått sig en ordentlig törn. Det blöder inte men revan går igenom huden. Ser lite läskigt ut mot den vita pälsen. Hon bryr sig inte och försöker inte nå såret för att slicka. Jag rengjorde bara. För säkerhets skull ringde jag veterinären och kollade vad de tyckte. Frågade även om skadan på lilla K. De sa att jag hade gjort rätt. Får ändå ha lite koll på de där såren. Nu sover de här. Vi var ute halv nio senast. Tror inte att de behöver gå ut mer. Jag orkar inte dra upp dem nu när de sover så sött. Tror de är ganska nöjda för dagen.

Lilla K med bandage...



Sårskada nummer två...



Trött efter dagen...


Regnig ledig måndag...

2011-06-20, 23:04:04 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
En regnig dag är inte fel. Det verkar som att tjejerna här har gillat det också. Vi har kutat ut mellan skurarna som har varit rätt häftiga mellan varven. Nyss plockade jag undan en hel hög med leksaker. De leker nu inomhus båda två och jagar varandra mellan rummen med leksaker i munnen. I morse låg de så gulligt här huller om buller i sängen. De var inte så kvicka med att stiga upp i morse med regnet som smattrade utanför. De tjafsar lite grann med varandra också nu. Inget allvarligt men lite markeringar om att "här ligger jag", "nu har jag denna leksaken" och "det är mitt ben nu". Det pips också en hel del då de är rätt överkänsliga båda två för olika saker. Scilla när hon upplever att hon sitter fast och lilla K när hon blir tillstött bara det minsta lilla. Oj vad de piper! Man kan tro att det har hänt något riktigt allvarligt.
Var och handlade lite på eftermiddagen och då var tjejerna ensamma hemma. När jag var i affären ringde tjejen som är återförsäljare till Nordic färskfoder och meddelade att det kommer en leverans i morgon och att jag kan hämta foder i morgon eftermiddag. Så bra! Då kan de få första smak på färskfoder på onsdag. Det ska bli spännande att se vad de tycker om detta. Amos och Bell äter detta foder nu och de gillar det skarpt. Magarna mår prima och lilla Bell som har varit lite kinkig med maten äter nu bra när hon får färskfoder. Här har vi inga aptitproblem men jag hoppas ju mycket på att fodret ska ge den näring de behöver och att det också blir lite positiv effekt på deras pälsar. Scilla fäller nu mycket päls. Hon har en helt annan pälskvalitet än Katrina den lilla mjuka isbjörnen men hon kan säkert också behöva lite stärkande föda.
Vaktmästaren i huset har varit här idag och fixat några saker. Scilla och lilla K tog chansen att bli klappade och de var så trevliga så. De gör så bra reklam för sig båda två tjejerna.
Bullbak blev det idag. Här bakas det kanelbullar en regnig dag en gång om året och idag var det dags.
Mormor har också varit här idag. Vi gick och mötte henne då hon var på väg hem från sjukhuset och sedan följde mormor med hem och fikade. Det är allra godast med bullar när de är nybakade. Det blev dock inga bullar för de fyrbenta fröknarna. Tuggben duger gott!

Huller om buller...



Nybakat...



Viloläge...

2011-06-19, 21:50:52 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Idag har det varit en långsam söndag med viloläge nästan hela dagen. Vi har varit trötta alla tre. Fick dra ut Katrina på förmiddagen. Scilla är lite mer följsam för hon lämnar ju inte gärna mig. Kort morgonpromenad och en lite promenad till apoteket på sjukhuset tillsammans med mormor. Där väntade vi utanför och Scilla tog sig ett lut mot Katrinas rygg som brukligt.
Sent på eftermiddagen blev jag bjuden på middag. Då jag inte är nödbedd när det gäller mat så travade vi iväg på en välbehövlig promenad till Saltö. God middag fick jag och även tjejerna fick ett par potatisar med sås och båda lämnade väldiskade tallrikar efter sig.
Nu sitter jag här och gäspar och funderar över om det inte är läggdags snart. Scilla ligger bakom mig i sängen och tuggar på ett ben som Katrina hade mjukat upp åt henne innan. Lilla K ligger nedanför sängen på bädden och sover. Det blir nog inte helt lätt att få med sig henne ens på en mycket snabb vända ut innan det är natten.

Viloläge...



Väntar...

Goda vänner...

2011-06-18, 11:02:41 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K

Igår var de trötta hela dagen tjejerna. Vi var till hagen en stund på morgonen och där efter tog de det lugnt hela dagen med några kortare promenader bara. De var själva här hemma ett par timmar medan jag var i stan. På kvällen hade vi besök av en god vän och det är ju alltid lika trevligt. Scilla och Katrina tycker också att det är kul och uppförde sig exemplariskt. Scilla höll lite för nära koll på vad som fanns på bordet men gick snällt och la sig på sin plats när jag sa till henne.
Jag somnade med en svart skönhet intill mig och vaknade med en vit. Det hade bytt plats under natten tjejerna. Katrina anslöt sig när vi hade vaknat och vi hade en mys och gos stund innan det var dags att gå ut. Det är så roligt på morgonen nu när de hälsar så vänskapligt på varandra och sedan busar runt här som två riktiga tokstollar. Lycka!
Vi har nu gått en lugn morgonpromenad unden någon timme med mycket nos. Det är lite mulet idag och behaglig temperatur. Perfekt hundväder. Frukosten är avklarad. Nu sover de goda vännerna sin förmiddagssömn här på olika håll. Scilla ligger här nära mig, på en filt, som vanligt. Katrina smög nyss undan till något annat mjukt ställe.
Det är lördag. Vi får se vad vi ska hitta på idag...

Trött...


Morgonmys...


"Scillalutet"...

2011-06-16, 21:47:19 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Scilla har en liten gullig egenhet. När vi stannar upp under promenaden, till exempel för att prata med någon, så lutar hon huvudet över Katrinas rygg. Jourmatte Sanna kallar det för "Scillalutet". Scilla gjorde så även uppe i Arboga på kompisarna Tira och Torkel. Det är verkligen jättegulligt det där lutet.
I morse var det bus här hemma. Tjejerna hade glädjeyra och flög upp och ner i sofforna med leksakerna och fröjdades tillsammans över att det var en ny dag. I detta läget hade det varit gott att ha en inhägnad tomt att bara släppa ut dem på. Det kändes just då lite trångt här hemma.
Det har varit en varm och skön dag idag. Vi har inte haft så mycket tid för långpromenader då det har varit lite annat på programmet. Jag har ringt om fodret och ska få besked i nästa vecka. Det verkar vara något krångel med Nordics leveranser påstår de då de tydligen ska flytta sin tillverkning. Fortsättning följer tydligen.
Det lilla gosedjuret har idag visat prov på nya förmågor. Jag skulle steka lite bacon och slängde upp ett paket, delat i två halvor, på plåten. I ett obevakat ögonblick så hoppade fröken Scilla upp och knep ena halvan av baconpaketet. Det halkade ner fortare än jag han blinka. Hon fick höra några långa ramsor och såg lite moloken ut men inte i närheten så olycklig som jag tycker att hon borde se ut. Hon är en annan sort än lilla K... Hon beskådade det hela från kökssoffan förresten. Hon tittade på mig med en min som ungefär sa, "där ser du"... Lilla K hade då helt glömt bort att hon dag ett här hoppade upp och knep en macka på diskbänken. Fast hon såg betydligt olyckligare ut än Scilla när hon förstod att man inte gör så. Så den där lilla får jag hålla koll på. Det är nu redan två veckor sedan vi hämtade henne. Det låter lite klyschigt men jag fattar inte vart tiden tar vägen.
På eftermidagen har vi varit hos morfar och mormor en stund. De har varit så duktiga båda tjejerna och legat och ätit på varsitt ben. De ska ju vänja sig vid att vara där tillsammans också.
Nu sover mina tjejer i varsin soffa. I morgon har vi fullt upp att stå i med olika saker att uträtta. Jag tror bestämt att vi först ska ta en morgontur till hagen.


"Scillalutet"...



Hos mormor och morfar...

"Om sig och kring sig"...

2011-06-15, 21:52:01 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Att det helt plötsligt går bra med de där små tuggbenen berättade jag om igår. Tuggben är populärt för Scillas del. Hon kanske inte har fått så mycket tuggben i sitt tidigare liv. Hon har ju enligt vaccinationshandlingarna tuggat på trä när hon ínte har haft några leksaker. Nu har vi både leksaker och ben. I morse var det första gången som hon hämtade en leksak och riktigt busade runt med den. Det tar sig...För ett par dagar sedan så fick de varsitt tuggben modell halvstor vit rulle med en liten rökt bit instoppad precis så pass att man kan peta bort den. Katrina är glad för den där lilla rökta remsan. Scilla som är ganska aningslös kollrades snabbt bort av Katrina som är "om sig och kring sig" med mat. Katrina åt först upp sin remsa och gick raskt bort och bytte till sig Scillas ben där remsan fanns kvar. Scilla hade inte en susning om vad som hände utan tuggade glatt på det som först var Katrina ben. Säga vad man vill men smart är hon lilla K.
Någon vägning av tjejerna har jag inte hunnit med idag. Det har varit fullt upp med annat. Vi har gått två längre rundor, jag har planterat på balkongen och dessutom haft lite andra ärenden att uträtta. Vi kan ta vägningen i morgon. Då ska jag också ringa om färkfodret som jag var på gång att byta till redan innan lilla K blev dålig i sin mage. Tänkte fasa in detta nya foder lite fint nu. Matglada är de båda två tjejerna även om lilla K tar täten när det kommer till matintresse. Skålen blir tom mycket snabbare på hennes sida. Plantera är de inte intresserade av i alla fall. Det där har jag fått pyssla med själv. Annat var det på lilla Floras tid. Hon var alltid mitt i allt, bland jord, krukor och plantor. och hjälpte till. Lilla gumman. Det är fem år sedan nu...

Matglada flickor...


Att vara två...

2011-06-14, 21:47:47 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Tänk vad bra det går att vara två! Det är så skoj att iaktta dem i olika situationer. Katrina har visat att hon visst kan hoppa in i bilen själv. Inspirerad av Scilla som hoppar in i bilen lätt som en plätt varje gång. Inte varje gång hoppar lilla K själv. Det beror på...Fast vadå hon kan i alla fall och det har hon visat med ett rejält skutt och det först också. Tjejerna är nu "synkade" när det kommer till inkomster och utgifter vilket är väldigt praktiskt. Bådas magar mår bra och det är jag väldigt glad för med tanke på att lilla K var dålig innan och att Scilla nu har bytt foder till samma som Katrina. Maten äter de bredvid varandra från varsin skål. Lilla K är snabb och äter upp först. Sen håller hon ett vakande öga på Scillas skål ifall "sölkorven" glömmer något. Jag håller också ett vakande öga kan jag säga eftersom Katrina inte tar något extra för att i ett obevakat ögonblick äta av Scillas mat. Om jag är i närheten rör hon inget. Det små tuggbenen som lilla K för länge sedan har ratat duger nu helt plötsligt så bra så. Ska hon ha så ska jag ha...
Fram till för ett par dagar sedan har pricipen "kissar du där så ska jag också kissa där" gällt för Scillas del. Det har ändrats nu. Nu sätter hon sig var det passar. Tänker på lilla Katrina som första tiden knappt vågade kissa utan att titta sig omkring. Hon kände sig inte trygg i omgivningen. Det där släppte efter ett tag men det var besvärligt för henne minns jag. Det är väl nån revirgrej det där tänker jag.
Scilla är mycket, med betoning på mycket, kanininriktad och räknar just nu alla kaninerna i vårt närområde. Hon har koll på alla ställen som vi någon gång har träffat en kanin på. Det är många kan jag säga så hon har att göra. Katrina var också kanininriktad tidigare men hon har i stort sett släppt detta då vi har resonerat om det där utifrån att "de bor här precis som vi". Scilla har inte riktigt lyssnat på det örat ännu...
Annars är Scilla även väldigt intresserad av mig och kommer gärna för att kolla vad jag gör och få en stunds kel. De har varit ensamma ett par timmar idag då jag var uppe på sjukhuset hos pappa. De var överlyckliga när jag kom hem men det verkar som att det har gått bra här hemma. Skönt att ha tid att ensamträna på detta sättet i lugn och ro nu när jag är ledig. Katrina utgör nog en stor trygghet här tror jag. Min lilla vackra tjej! Hon har så stor integritet och fnyser när det inte passar men sedan kan hon släppa loss i världens glädjeyl och studsa runt när hon gillar läget. Hon är så gullig när hon glädjeylar! Det är så härligt med henne när hon visar sin glädje. Scilla är som ett litet gosedjur. Glad och mjuk hela tiden. Så luktar hon så gott också lilla blåknoppen.
Just nu kör jag en avmaskning på Scilla. Man ska göra det några veckor efter ankomst till Sverige. Hon är avmaskad på irland inför avresa och sedan gör man det en gång till här. I morgon tänker jag åka ut till veterinären och ta en vikt på tjejerna. Spännande att se hur stor skillnad det är när vi har samma våg som mått. Jag tror inte skillnaden är så stor som det ser ut.

Kaniner i sikte...



Min svarta skönhet...



Mattegris...

Prylar...!

2011-06-13, 14:06:33 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Pratade med min goda vän Lotta igår om prylar till fyrbenta i allmänhet och till greyhounds i synnerhet. Jag är aldrig riktigt nöjd med de grejor jag inhandlar. Det är inte det att det är helt fel på sakerna. Det är snygga och oftast funktionella saker men det är bara det att det alltid är något att önska för min del. Pistolhakade koppel som går upp, Koppelhakar som är tillverkade i någon mjukmetall som viker sig,  för långt koppel, för kort koppel, selar som skaver och kasar, halsband som glider av nacken, för smala halsband, för stora halsband, halsband som skaver päls, halsband med för liten D-ring där koppelhaken kärvar. Listan kan göras lång. Till tidigare jyckar har jag köpt ett koppel och ett halsband sen har det varit bra med det. Men till dessa är det minsann en hel vetenskap. Jag flyttar om och grejar men det är alltid något. Framför allt är jag ute efter säkerhet. Kan inte stå med tjejerna vid trafikerad gata och helt plötsligt upptäcka att kopplet på någon av dem har släppt eller att halsbandet har glidit av efter en helikoptersväng för att det kom en liten kanin och hoppade glad i hågen. Nu har jag ratat pistolhakar och halvstrypkoppel efter att ha haft otur med dessa. Nu är det läderhalsband med spänne och riktigt stor D-ring som gäller och flätade läderkoppel med svensk BGB-hake i svenskt stål, patenterad i Sverige Orsa, som gäller. Nu väntar jag på beställda prylar och ser fram emot att allt ska bli så perfekt som jag önskar... 
För tillfället är det halsbandsfritt. Ser härifrån där jag sitter att mina tjejer ligger i kökssoffan och sover. De har inga bekymmer om materiella ting de där två. De har hittat varandra nu och ligger jämte varandra även inomhus. I morse låg de i min säng och lilla K hade huvudet så gulligt över Scillas rygg. Jag hann inte med att få till en bild just i det ögonblicket med det kommer säkert fler tillfällen...

Inga bekymmer...



Bredvid varandra...



Bloggeriet fortsätter...

2011-06-12, 17:05:52 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Bloggeriet fortsätter nu för min del med en lite ny visuell inramning. Tack kära lilla Emelie! http://www.smellofnature.blogg.se
De lediga dagarna med mina tjejer har rullat på här som tåget. Tänk att det redan är tio dagar sedan första mötet i Arboga. I torsdags morse var det första morgonen som Scilla och lilla K var riktigt glada för att se varandra när de vaknade. Katrina har inga problem längre när Scilla närmar sig hennes plats. Jag tänker att jag själv inte heller skulle bli så förtjust om någon främmande gubbe eller kärring skulle komma och sätta sig på min strandfilt. Nog skulle man morra lite. Eller hur?
Scilla har nu fått ett eget fästinghalsband från www.evashundhalsband.se Svarta bärnstenar med blåa pärlor emellan. Mycket fint till Scillas vita päls! Inga nya fästingar har satt sig på lilla blåstjärna sedan sist. Någon har jag plockat bort från pälsen när vi hade varit ute på långpromenad i torsdags med kompisarna Theo och Judith och deras matte och husse. Vi gick en härlig skogsrunda med efterföljande lek i  nya hagen.
Tjejerna har nu varit i hagen flera gånger. Det är verkligen toppen att ha denna plats. Nu kan de också vara med varandra på ett helt annat sätt. Det är så kul att se hur deras relation växer fram. Annars är Scilla väldigt orienterad på mig precis som Katrina var i början. Jag har en liten följeslagare vart jag går. Hon är verkligen så gullig så det är inte sant. Katrina kommer också i ett annat ljus och jag måste säga att hon är en sådan ljuvlig personlighet. Hon tar för sig och kräver sin plats men är samtidigt så generös mot den lilla. Ja just det. Jag kallar henne för den lilla fastän hon är större. Hon är mindre på andra sätt helt enkelt. Fast när det åskade härom natten så var det lilla K om var räddast. Då gick hon och kröp ihop på mattan bredvid Scillas bädd. Scilla reagerar inte alls lika mycket som Katrina på yttre händelser som motorcyklar, grejer som fladdrar och låter och sådant. Däremot är hon mycket känsligare för om jag tar i henne för hastigt eller ska göra något med henne. Då skriker Scilla. Vi övar på detta nu. Kel och gos däremot är inga problem. Scilla kan ligga i knät och kela hela tiden om hon får. Hon missar aldrig en chans att krypa upp nära intill i TV-soffan. Hon är som ett litet gosedjur min lilla blåknopp. Allra roligast är det på morgonen här nu. Då hälsar de så sött på varandra. Lilla K ylar av glädje och de springer om varandra här och är så glada för att vi har vaknat och ska gå ut på morgonpromenad. Då gör det inget att det är tidig morgon. Tvärt om! Det är så trevligt att gå på tidig promenad med mina två glada tjejer.

Allra första mötet...
Det allra första mötet!

Nu går det bra...


Bus i hagen...


Min lilla...


Gos vid TV:n...


Tjejer på morgonpromenad...











Förändring...!

2011-06-08, 08:34:45 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Förändring förnöjer och därför ska bloggen få ett nytt utseende. Välkommen in, här på bloggen, om ett par dagar så får du se! Det är Emelie, Joels sambo, som hjälper mig med detta. Själv samlar jag ihop mig till nya inlägg. 

Du hänger väl med...?!


www.mittlivsommatte.blogg.se


Fästing...!

2011-06-07, 08:10:34 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Igår hittade jag en fästing på Scilla. Den satt framtill på bringan den otäckingen. Den var inte helt lätt att ta bort ens med fästingplockaren. Scilla blev så fruktansvärt upprörd över detta och skrek i högan sky. Katrina kom till undsättning direkt när Scilla skrek. Scilla försvann ut i köket och gömde sig. Efter ett par minuter gjorde jag ett nytt försök och talade om att vi inte kunde ha fästingen där och jag kunde då ta bort det lilla odjuret utan problem. Duktiga tjejen! Scilla följde sedan med och var nyfiken när jag tog bort fästingen från plockaren. Levergodis blev det efter detta trauma. Riktigt kompenserad tror jag inte att Scilla tyckte att hon blev för hon har legat i kökssoffan hela natten och ville inte vara hos mig i sovrummet. Nu måste jag kolla henne extra, extra noga för detta vill vi inte vara med om fler gånger än nödvändigt. Scilla må vara stabil i många situationer jämfört med lilla K men hon är definitivt känsligare för denna typ av hantering. Jag tror att jag väntar ett par dagar med kloklippning...
Vaknade mycket tidigt i morse. Tog en liten sväng här hemma men bestämde mig snabbt för att ta en arla tur till hagen. Det verkar bli en het dag. Scilla hoppade glatt in i bilen. Lilla K var också glad men hoppar ju som bekant inte in i någon bil. I hagen gick det undan. Även Katrina gjorde några riktiga rus även om det, just nu, inte på långa vägar kan jämföras med hur Scilla far fram. Hon rusar runt i full fart, jagar sin svans och härjar så det står härliga till det lilla trollet.
Klockan är nu inte mer än halv åtta. Frukosten är avklarad för länge sedan och töserna sover i varsin hörna. Skönt att de har sprungit av sig. Det blir en lugn dag i skuggan...

Scilla i fina hagen...


Arla morgonstund...


Buss...!

2011-06-06, 10:48:37 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Morgontur till hagen inledde dagen igår. Skönt att komma ut på lite hopp och lek innan dagen blev alldeles för varm. Scilla har verkligen behov av att busa loss. Hon sprang lyckligt runt, runt och trixade med framför allt mig. Katrina tog det lugnare och hade inget behov av för mycket stim och stoj. Hon gillar att småspringa, nosa och springa mot mig och få lite kel när hon kommer fram. Hon är den som påverkas mest negativt av värmen.
Vi var bortbjudna på tjejfest på sena eftermiddagen. Det blev så en busstur till Backabo. Katrina har aldrig åkt buss. Det är väldigt sällan jag själv åker buss så det har tyvärr aldrig blivit någon bussträning förut för lilla K. Stackars lilla Katrina ville inte åka buss. Det var hur hemskt som helst tyckte hon. Hon fick hjälp upp på bussen och satt sen ihopkurad och darrade med huvudet nerborrat hos mig. Scilla steg ombord på bussen som en liten stabil isbjörn som om hon aldrig hade gjort något annan än att åka buss till Backabo. Hon stod stadigt jämte mig hela resan lugn som en filbunke. Min lilla svarta prinsessa är en känslig flicka. Vi får öva mer på detta tror jag. 
Scilla och Katrina tyckte att det var helt OK att gå på tjejfest. Jag hade ett påslakan med en filt i med mig till dem att ligga på. Scilla slog sig ner först på den och Katrina fick då problem med hur hon skulle göra. Hon gick först och lade sig på brädgolvet en bit bort men ångrade sig snart och anslöt sig till Scilla. Det bryts en barriär lite i taget. Vi tog en skön långpromenad, med mycket nos, hem sen mina tjejer och jag. Skönt att man slapp den där hemska bussen, tyckte lilla K.

Scilla och lilla K...





Mjuka Scilla...

2011-06-05, 12:38:30 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Scilla är den mjukaste man kan tänka sig. In all ways... I hennes vaccinationshandling finns det ett par handskrivna noteringar; "Brilliant with all animals", "Housetrained" och "Bites timber if no toys". Tur vi har många leksaker i Amos kvarlämnade leksakslåda då så hon slipper tugga i trä!

Den lilla mjuka...

Kvällstur till hagen...

2011-06-04, 10:58:08 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K

Kände mig lite osäker på hur mycket nya intryck jag skulle utsätta Scilla för igår. Det var ju varmt som bara den så vi gjorde kortare turer ut, drack och vilade mellan varven och gjorde dessutom ett besök hos mormor och morfar för lite fika på balkongen med mormor. Scilla finner sig otroligt väl till rätta och landade efter husesyn på en mjuk ryamatta. Scilla hälsade på morfar som låg och vilade. Mormor har även hon blivit blixtkär i Scilla. Det är ju inte svårt...Detta är en cool tjej som tar alla trappor i ett huj utan tvekan. Lilla K tvekar alltid i trappor men hon kanske blir lite modigare nu med en så tuff liten syster. När vi kom hem här så började Scilla leka och skutta så jag förstod att det fanns lite energi som behövde ventileras. Vi tog en tur till hagen tillsammans. In i bilen som ett skott hoppar hon lilla Scilla. Katrina ska lyftas in. Inga problem att åka tätt tillsammans har de flickorna. Scilla behövde verkligen busa av sig. Katrina var lite låg igår och hade inte lika mycket spring i benen. Fast lite sprall blev det innan myggen började bita. Katrina lider verkligen av mygg och knott. Hon får röda märken speciellt på den tunna huden på magen. Scilla är en tjej med glimt i ögat och ser underbart kul ut när hon springer. Katrina springer effektivt och rent fast hon kan också busa till det. Hon har grace lilla K. Det vill jag inte påstå att Scilla har direkt. Alla är vi olika...Scilla har potential till att bli flockens clown. En mycket söt clown dessutom!
Idag blir det ännu en varm sommardag. Efter morgonpromenad och frukost sover tjejerna i varsin hörna här. Katrina har lilla huset som lägerplats. Huset står på min högra sida när jag sitter här och äter frukost. På min vänsta sida ligger Scilla på sin bädd. Bädden flyttar vi runt nu då hon har tagit den till sin säkra plats. Hon har legat på den hela natten intill min säng. Katrina har då legat i sängen hos mig.
Jag har lämnat hemmet i några minuter för en runda till tvättstugan. Jag hörde vid hissen att Scilla skällde lite först. När jag kom tillbaka hade hon tystnat men var jätteglad när jag kom igen. Nu planerar jag min andra utbrytning för jag måste hämta upp tvätten. Vi ska ta en promenad till Saltö senare. Katrina visar vägen. Scilla flyter bara med hon...

Efter sprallet...


Nosa och äta gräs är också trevligt...


Sprallbild får vi ta en annan gång...



Lilla Scilla...

2011-06-03, 22:14:58 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K

Det är bara att tacksamt ta emot...
Scilla är omedelbar, mjuk, tillgiven, söt, kelig och min. Så självklart kommer hon hit och kliver direkt in i våra liv och i mitt hjärta. Hon är så mild och försiktig och samtidigt har hon bus i blicken. Hon har skojat med mig idag och leker med små skutt emot mig. Så kom hon här ikväll och smög så försiktigt upp hos mig i schäslongen och kröp ihop på min arm. Hur ska man kunna förstå att detta lilla liv har varit så utsatt... 

Lilla Scilla...


Första dagen hemma med Scilla...!

2011-06-03, 17:04:24 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Natten har mestadels varit lugn. Vi somnade ovaggade igår kväll men det var nog lite oroligt och ovant i lägret. Katrina somnade i min säng och markerade att sängen var hennes plats. Hon hade fullt upp igår med att springa runt och hålla reda på alla platser som hon anser vara sina. Scilla nöjde sig med att ligga på mattan. Hon kände nog att det kändes tryggast. Katrina nöjer sig med en liten markering och Scilla anpassar sig lugnt och stilla till läget. Hon är mycket mjuk och mild den lilla nya. Halv tre vaknade jag av att Scilla låg och gnagde på ett tuggben i hallen. Katrina låg då på kökssoffan och hade full koll på läget. Scilla hade kissat på mattan också. Lilla gumman dricker väldigt mycket om man jämför med Katrina så jag får vara beredd på att kuta ut ofta nu. Vi ska ju inte ligga och gnaga på ben om nätterna så jag fick ta bort benet och säga till Scilla att hon fick komma och lägga sig bredvid mig på bädden bredvid min säng. Så somnade hon sött där och sov så resten av natten fram till över åtta. Fantastisk sommarmorgon att ta första morgonpromenaden tillsammans i. De går så fint tillsammans, nosar på samma ställen och är verkligen jättegulliga ihop. Scilla är större än Katrina. Katrina är den lilla nätt feminina typen. Hon rör sig så graciöst och svävande som en liten hind. Scilla är längre och något högre. Hon har ingen markerad midja utan är mer rak och robust i kroppen. Mer lik mig alltså...Scilla har den allra mjukaste och tjockaste päls man kan tänka sig. Lilla "Sammetsscilla". Hon är väldigt tillgänglig och kontaktsökande så det är inte svårt att bli omedelbart kär i henne när hon kommer och kör fram sitt lilla huvud och vill bli kelad med.
Frukosten fick de samtidigt här. Katrina tycker att Scilla är en riktig sölkorv. Det gäller att ha koll så att lilla K inte förser sig med mer mat än hon ska ha. Men hon vet hur hon förväntas uppföra sig och rör inget när jag är i närheten. Hon har bara koll så att allt blir uppätet...
Idag tar vi det bara lugnt. Det har blivit en promenad till i solskenet. Scilla behöver träna upp sin kondis. Det har vi tid till nu. Det var samma för Katrina den första tiden. Mormor har varit här och umgåtts lite. Det är bra det. Tjejerna har fått sitt andra mål för dagen och nu ligger de och sover på var sitt håll. Katrina har lagt sig i huset och Scilla har hittat till kökssoffan. Nu är det semester! Har inte riktigt landat i ledigheten än. Frid och ro råder. Det är gott att leva!

Första morgonturen tillsammans...


Nosar på samma ställen...


Mina prinsessor...


Det tar på krafterna att få en syster...


Lilla söta Scilla...


Lilla K har koll på "sölkorvens matskål"


Scilla har hittat till sofflocket...

Nu har jag två...!

2011-06-02, 22:18:49 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Vi är hemma igen efter en dag på väg för att hämta Scilla i Arboga där hon har haft sitt härliga jourhem. Allt har gått toppenbra. Tjejerna kommer bra överens och har legat tillsammans bak i bilen hela vägen hem som om de alltid har känt varandra. Återkommer med fler bilder och berättar då mer om första mötet. Tänkte nu bara göra ett litet snabbt inlägg för jag är så trött. Nu har vi gått en liten kvällsrunda. De har druckit, ätit och vilar nu ut i sovrummet. Katrina i min säng och Scilla nedanför. Katrina gjorde en liten markering om att det är hon som har tjing på sängen minsann. Scilla gick snällt och lade sig på mattan nedanför. Lilla Scilla! Hon är en underbar liten tjej. Så mjuk, tillgiven och vänlig. Nu ska vi sova gott i natt får jag hoppas. Alla är trötta efter dagens händelser. Allt känns helt rätt...!

Mina tjejer...!


Så fina tillsammans...!


Tillsammans för första gången...!