Regnklädd...

2012-08-30, 17:08:00 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Nu öser det ner! Jag hade tänkt att vara förberedd för hösten med regnkläder till tjejerna. Redan i somras blev jag förtjust i dessa Tjeckiska täcken. Men som vanligt blir jag "aldrig" färdig med något. Frågetecken om val av färg och storlek gör att jag fastnar i ett evigt väljande. Blir tokig på mig själv av denna velighet. Snacka om välfärdsproblem...! Hur som helst. Ett sånt här till varje tjej tänker jag mig från www.sofadogwear.eu Väldigt tjusigt, lätt och praktisk med huva och allt. Fint som snus!
 
Fint regntäcke från sofadogwear...
 
 

Har de fått mat...?

2012-08-29, 19:51:14 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K

Har de fått mat? Jag var tvungen att ringa till mormor och fråga om detta när jag kom hem efter träningen som startade idag. Lite senare än vanligt blev det. Katrina stod och gnällde och tittade stint på mig vid matskålen här medan jag ordnade med lite mat till mig själv. Jo men! De var utfodrade. Men försöka duger... Lilla Scilla sa ingenting. Hon bara tittar storögt och vill vara nära och bli kliat bakom öronen. Mina små hjärtan! De har promenerat sammanlagt två och en halv timma idag så nu kryper vi upp i soffan och har onsdagskväll!

Skönt att vara nära...


Ben...

2012-08-28, 20:23:47 / Kategori: Allmänt

De har fått ben idag så de behöver inte ha något mer nu idag förutom kvällsmat, sa mormor. Tjejerna hörde inte detta kan jag bestämt säga. Jag har en liten "diversebutik" på en bricka uppe på kylskåpet med ben och godis. Katrina är den som först brukar påpeka att hon är sugen på något att tugga på och den lilla vita hakar på. Rätt vad det är så står de där båda två och ställer frågan med näbben riktade upp mot brickan uppe på kylen. Igår fick de varsin köttbulle av torkat färskfoder som tjejen i djurbutiken bjöd på när jag handlade mat. Det var en nyhet från Nordic och vi fick sex köttbullar. De var fantastiskt goda tyckte tjejerna och vi har nu fyra kvar i påsen till lämpliga tillfällen. Det ligger flera ointressanta tuggben och dräller här hemma. Dessa ben betraktas som nödproviant som de tar till när det kniper och matte är snål. Katrina brukar ibland angripa ett nödben med ett missnöjt uttryck och läte. Men man kan inte alltid få som man vill så nu får det vara bra för ett tag. Om det krävs får de ta till reserven...

Förrådet...


Mattes cykel...

2012-08-27, 20:31:00 / Kategori:

Idag fick vi vackert vända om på morgonpromenaden när bommarna vid järnvägsspåret vi brukar passera inte fälldes upp. Morgonjäktat folk började krypa under bommarna. Men aldrig att jag gör det med tjejerna. Inte annars heller för den delen. Lilla K frågade på sitt sätt varför går vi på detta viset? Hon pratar med hela kroppen, söker min blick och spelar med öronen. Hon är så rolig med sitt sätt att kommunicera hela tiden. Scilla bara lufsar med. Hon tänkte nog inte på att vi vände tillbaka samma väg ens.
Mormor mötte upp med tjejerna utanför mitt jobb men idag på ett annat ställe än vanligt. Scilla hade sett min cykel direkt och parkerade sig där med fullt fokus mot dörren. Hon såg mig först och direkt. De har så olika fokus i olika situationer. Scilla är så uppmärksam på vad som händer runt henne men hon har ingen direkt aning om var vi är. Hon bara hänger med liksom. Katrina hittar överallt och har järnkoll på vägarna vi går.

Så lika men ändå så olika...


Duktiga flickor...

2012-08-26, 10:07:51 / Kategori: Allmänt

Mamma ringde mig i fredags eftermiddag bara för att meddela att dagis hade stängt för veckan och att flickorna var hemlämnade. De hade fått mat och var jättetrötta efter en stadsrunda med mormor då de hade varit och lyssnat på Marinens musikkårs spelning. Mormor var lyrisk över hur duktiga flickorna hade varit bland allt folk och andra hundar. Jag hade kunnat ha med mig dem i kyrkan, sa mormor stolt. Dessutom hade ekipaget som vanligt dragit folks blickar till sig och det är ju väldigt kul. Tjejerna hade haft prinsesshalsbanden på sig såg jag när jag kom hem. Mormor hade bytt till dem.
Fint ska det vara!
Helgen har bjudit på grisknorr. Duktiga flickor får någon gång ibland grisknorr. Inte ofta men det händer. Vanligtvis kör vi med vita tuggben i olika skepnad här. Men ibland så händer det och då är det så ljuvligt gott!

Grisknorr på G...


Halt Scilla...

2012-08-22, 21:43:00 / Kategori:

Scilla är halt idag på höger fram. Ingen synlig skada eller smärta när jag tittar och känner. Det där har vi haft tidigare här. Sist var det Lilla K har jag för mig. Något har hänt. Vi avvaktar och vilar lite. Ingen lång runda idag alltså. Det har regnat och blåst så vi missade inte så mycket. Matte har ikväll bjudit på små goda tuggben. Två var till och med.

Lite gott ska det vara!


Upp och hoppa...!

2012-08-21, 19:53:44 / Kategori: Allmänt

Fem i morse ville Lilla K ut så det var bara att kliva i träningsoverallen och ge sig ut på morgonpromenad. Det är ju Katrina som är pratmakaren av de två tjejerna. Den lilla vita bara står där och tittar och förutsätter att jag fattar vad hon vill. Det bullrade lite i magen hörde jag så det var därför som det var lite oroligt. Det är kanske värmen som påverkar. Nu vilar friden här. I kväll ska vi lägga oss tidigt tror jag. Är ovan vid att vara uppe och kuta i gryningen.

Morgonpigg...


Möte på väg...

2012-08-20, 19:36:26 / Kategori: Allmänt

Första dagisdagen avklarad. Alla är nöjda och glada efter dagen. De har varit så duktiga, sa mormor när hon och flickorna kom och mötte mig på halva vägen efter jobbet. De vet att de ska möta mig. Särskilt Scilla är helt fokuserad på att jag kan komma där på vägen. Ser på långt håll hur hon spejar efter mig och jag läser på hela hennes hållning precis det ögonblick hon får syn på mig. Känner att jag blir helt lycklig i hela kroppen. Hon är så himla gullig den lilla vita. Sen är de ju jätteglada båda två förstås och Katrina "pratar" och är så glad och gullig hon också, mitt lilla svarta näbb. Nu är de trötta här och säger att de inte vill ha mer promenader idag.

Nöjda med dagen...


Semestern är slut...

2012-08-19, 19:39:22 / Kategori: Allmänt

I morgon är det vardag igen och "dagisdag" för tjejerna. Hur ska detta nu gå? säger mormor som tycker att båda flickorna springer efter mig hela tiden. Det blir säkert inga problem men de gillar att vara hemma med mig. I fem veckor har vi haft det gott tillsammans. Fast snart är vi inne i vardagsrutinerna igen.
Värmen har varit påtagligt besvärlig de senaste dagarna. De gör helst inte så många knop i värmen. Kvällspromenad är bäst och en tur till hagen när det har svalnat lite. Inga tokrusningar denna gången men ändå skönt att få hasa runt en stund och kanske skutta lite i gräset. En och annan godbit brukar man kunna hitta där också...

Inga tokrusningar denna gång...


Knorren på grisen...

2012-08-17, 12:45:13 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K

Kommer ni ihåg leken "knorren på grisen"? Den lektes på barndomens kalas. Man skulle med förbundna ögon placera en knorr på en, på stort papper, uppmålad gris som var uppsatt på en vägg. Det sattes ett litet kryss på pappret där man satte sin knorr. Den vann som som kom närmast där man förväntar sig att en knorr ska sitta. Kom till sak nu då...! Jo, jag tänker på den leken när jag går en av mina promenader med två koppel i den ena näven och en full b-påse i den andra. Jag lämnar Polhemsgatan, svänger in Blå port, passerar Friskis och Svettis, svänger in mot stan på vattensidan, vandrar infarten , följer gästhamnen, handelshamnen, Aspöfärjan, Stumholmsbron. Någonstans på denna sträckan händer det och det finns ingenstans att slänga påsen/påsarna! Förrän i höjd med Stumholmskanalen. Där öppnar sig plötsligt en valmöjlighet, ingen annan plats skådad, av en hel hop med skräpkorgar! Har man kanske lekt leken och med förbundna ögon placerat ut dessa kärl? Oj, så tokigt det blev...


Glas...

2012-08-17, 12:23:46 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K

Och överallt detta krossade glas. Vecka ut och vecka in...


Ekorre...

2012-08-16, 23:38:45 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K

Ekorrar är det mest spännande som finns! Retfulla är de också när de kvickt rör sig upp i trädet. Man kan bli alldeles förskräckligt upprörd över en sådan där liten en...

Med koll upp i trädet...


Brunnsparken...

2012-08-16, 23:26:44 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K

Idag har vi gjort en liten utflykt till Brunnsparken i Ronneby. Mormor hängde med och vi tog fikakorgen med oss. Tjejerna fick efter skön promenad i parken sin lunch på gräsmattan. Hade torkade färskfoderburgare med mig. Toppen en varm utflyktsdag som denna. Dessa burgare gillas skarpt! Inte en enda smula lämnas kvar. De är lite dyra de där. 15 kronor per styck. Men det må vara hänt. Det är inte så ofta vi äter ute.

Vilar i Brunnsparken...


Silverstänkt ansikte...

2012-08-16, 23:11:23 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K

Min allra svartaste långnosa har silver på nosen och kring ögonen. Helt plötsligt ser man det där silvriga i pälsen som jag själv för några år sedan upptäckte i mitt hår. Hon är så fin min svarta, kloka och pratsjuka lilla skatt.

Min älskade och första Irländska!


Liten sjuk prinsessa...!

2012-08-04, 10:32:19 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Förra helgen började jag misstänka att Scilla har fått en urinvägsinfektion. Starkt kiss och lite hängig och flåsig. Det är ju varmt ute så det är inte lätt att märka men när hon började sitta och pressa länge efter att hon hade kissat så...Lämnade in ett urinprov i måndags hos veterinären som ringde i tisdags. Fick tid i onsdags och antibiotika skrevs ut. Scilla fick en spruta med smärtstillande och febernedsättande då hon hade förhöjd temperatur. Nu är urinprovet på odling så vi får veta vad det är för bakterie. Det kan vara så att den antibiotika hon fick utskriven inte är rätt. Då får man byta. Håller tummarna för att den ska var tillräcklig så att hon blir frisk och vill börja busa igen. Just nu är hon mager och vill inte leka. Mitt lilla hjärta som brukar vara så glad!
 
Scilla...!

Mattes födelsedag...

2012-08-04, 10:17:57 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Den 1:a Augusti lyser alltid solen! Denna dag som jag firar att jag är född och att jag lever! Födelsedagen firade vi med uflykt i ett sommarvackert Småland och god mat, hemma i lyktans sken, senare på kvällen. Vi hade en mycket trevlig dag tillsammans!
 
Mattes dag...!
 

En randig halsduk..

2012-08-04, 10:10:50 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Började sticka halsdukar för ganska länge sedan. Blir "aldrig klar" med något nu för tiden...Men nu så, kors i taket, så är den ena tuben färdig. Den blev riktigt bra och passar lilla fröken Scilla perfekt! Hon ser ut som hämtat ur sagan Rödluvan och vargen. Dessa tuber blir bra till leopardtäckena när det börjar blåsa om öronen. Och ett litet hål för kopplet fick jag till också. Nu angriper jag nästa tub. Den går i samma färger men jag byter ut det bruna mot svart till lilla K. Nu får det gå undan...
 
Fina lilla Scilla...
 
Som från sagan...

Irländsk tough...!

2012-08-04, 09:58:26 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Så kom de då till slut! De nya halsbanden från minx design som vi har väntat på i många veckor. Fick idén när jag såg de Irländska fotbollssupportrarna under fotbolls-EM. Ett oranget, grönt och vitt hav med många gröna klöver målade på kinderna. Så klart att de ska ha sådana halsband! Det är många goda krafter på Irland som kämpar och sliter för de Irländska utnyttjade och oönskade hundarna. Halsbanden får vara ett sätt att uppmärksamma och hylla alla dem på den gröna ön som gör skillnad för alla dessa små som behöver hjälp.
 
Mina tjejer är riktiga Irländska princessor!