Lite vår i luften...

2012-02-25, 10:52:03 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Lite vår i luften kan vi väl ändå påstå att det är?
Efter en vecka hos mormor är det nu helg igen för tjejerna. Mormor som fortfarande går med spjälat ben kunde inte hålla sig från att gå promenader med Scilla och Katrina nu när det blev lite vårkänning. De har varit ute på lite längre rundor i veckan tillsammans. "De går så snällt", säger mormor som är så trött på att inte kunna vara ute och gå ordentligt om dagarna. Fyra veckor till så ska väl den där spjälan bort. Håller tummarna att det ska gå bra allting för det ska knipsas bort ett par spikar som har flyttat på sig innan hon kan börja träna upp sin knäled igen. Det har varit mycket gos och godisletande hos mormor under denna konvalecens. Som tur är har mormor stora ytor att busa på inomhus. Det blir en del mattor att rätta till...
I förgår åkte vi upp en runda till hagen men där var det fortfarande snörester kvar. Snön var blank och halkig så jag vågade inte släppa mina två prinsessor med risk för skador. Några isprinsessor är de ju inte precis mina långbeningar. Det fick bli en vanlig promenad istället. Men igår släppte jag dem på ett litet "after work" i Amiralitetsparken. Parken var som en lerig åker men inte alls geggig och hal. De sprang runt som tokiga. Utan täcken dessutom så att de skulle få lite vårkänlsa. Scilla ställde glatt upp på bild men lilla K hade inte tid. Hon bara swischade förbi. Det är inte lätt att fånga en grey på språng med mobilkamera. När Katrina tycker att det är slut går hon till grinden och ställer sig och piper. Då tar vi ingen bild för det är inget kul med pipsillar. Hennes matklocka ringde och då är det bara så. Hade hon inte varit inom grindarna hade hon gått raka vägen hem när hon tröttnat. Det är jag helt övertygad om. Hon hittar överallt den lilla pipfian. Det hade varit kul att testa det där en trafikfri dag...
Just nu ser jag att det är många irländska hundar för adoption på neverneverlands hemsida och på deras fb-sida. Alla dessa fina i behov av ett eget hem! Alltid är det någon som man fastnar för lite extra. Men jag har (tyvärr) fullt. Men det kan ju finnas någon annan som grubblar på en ny familjemedlem...?
Idag skiner solen men det blåser kraftigt så vi får se vart vi kan ta oss lite senare när vi har städat och tvättat lite.
Ha en trevlig lördag!

Utan täcke i snöfri park...


Swisch...




Bortglömd...?

2012-02-19, 11:43:48 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Lördagen bjöd på ösregn. Det är helt OK om det innebär att det är slut med snö nu. Ju mer regn, ju snabbare försvinner snön. Sen ska det bli sol och vår är det ju tänkt. Annars har det varit mysigt med snön när den har varit mjuk och kul att leka i för tjejerna. Nu blev det helt plötsligt skare på snön och det går ju inte alls. Scilla blev alldeles till sig när hon upptäckte detta. Hon kunde inte ta sig fram alls tyckte hon och än mindre sätta sig. De är känsliga min töser! Regnandet under gårdagen inbjöd inte till någon längre promenad. Vi hann med en hyfsad runda på morgonen men senare var det värdelöst. Det gjorde att Scilla fick ett litet ryck inomhus på eftermiddagen. Det är så det blir. Man får inte var pedant! Hon är så roligt min lilla pajas. Katrina finner sig mer i omständigheterna och smyger undan och myser. Annars får vi kompensera så gott det går med att gömma godis och plocka fram tuggben och så. Det måste ju hända något. Tur att vi har varit i hagen ett par gånger innan i veckan. De var med mig och handlade också igår. Bilen är ett mysigt ställe att hålla till i när det öser ner. De ligger där bak och snurrar ihop sig tätt tillsammans. Det immar igen på rutorna och tittar någon in lite hastigt kan de tro att det ligger två fläckiga kattdjur där bak i skuffen.
Här om dagen ringde Lena och tyckte att jag favoriserar Scilla genom att mest lägga ut bilder på henne. Jag tycker att det är jämnt fördelat här på bloggen men på fb kanske jag har lagt ut lite fler bilder på Scilla på sistone. Får tänka på detta :) Katrina hade ju stort utrymme från början när hon var själv. Så Scilla ligger ju efter kan man säga. Mormor brukar också oroa sig över att Katrina skulle bli undanskuffad då Scilla tar mycket plats. Har funderat på det där...Scilla kräver mycket plats. Hon söker kontakt, tränger sig fram och manar med tassarna om uppmärksamhet på ett mycket mer påtagligt sätt än Katrina. Hon pratar med ögonen och vill ofta ha bekräftelse på olika sätt. Hon är den som alltid är fysiskt närmast. Hon har behov av det och får också mycket uppmärksamhet just därför. Hon är till exempel alltid först på plan hos mig i sängen på morgonen när vi vaknar. Då vill hon gosa. Katrina är på ett annat sätt och har varit det hela tiden. Scilla har "tvingat fram" henne kan man säga. Hon håller sig mer framme nu när hon har konkurrens. Det är bara bra. Hon kommer annars liksom stillsamt förbi för ett litet kel då och då. Vissa kvällar smyger hon upp till mig i sängen och visar att nu ska jag ligga här i natt. Ofta så får jag söka upp henne och mysa lite. Det älskar hon! Det gör jag inte med Scilla på samma sätt. Hon behöver sina stilla stunder ifred på de platser hon vilar på. Det är många situationer som jag får behandla dem olika på. De är lika i sitt rastypiska uttryck men så olika som personligheter. Men Katrina är inte styvmoderligt behandlad på något sätt. Hon är självklart min för all tid och evighet och har min kärlek från nosknopp till svanstipp utan förbehåll. Min lilla svarta skatt! Det gäller även min lilla vita stjärna! Jag lär inte komma undan...!

Min svarta skatt...


Min vita stjärna...!


Puls i snön...!

2012-02-12, 12:39:38 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
I natt har det snöat ordentligt så vi har pulsat runt på morgonpromenad! Det tog i medan vi var ute och det har bara fortsatt här medan de fyrfota vilar i sofforna och jag har druckit mitt kaffe. Hade tänkt mig lite aktiviteter där bilen skulle vara inblandad idag men det får nog vara. Den står full med snö på gatan...Det blir en promenad till så småningom. Vi får se om det är ledigt i inhägnaden på stan. Jag släpper, som jag tidigare sagt, inte mina tjejer med andra hundar längre om det inte är någon vi känner förstås. De har inget behov av andra sådär i största allmänhet och skaderisken är för stor. Det är alltid något i alla fall...
Skadan på Scillas ben är nu helt läkt men jag kör med bandaget ett tag till för huden på skadestället är så tunt. Berättade jag om vårtan på Scillas rygg? Den började som en liten upphöjd fläck och växte på ett par månader till en liten glansig vårta. Veterinären tyckte att den skulle tas bort. För ett par veckor sedan tyckte jag att den precis som hade torkat ihop lite, lite. Och jajamen. En dag var den bara borta och hade lämnat en liten sårskorpa efter sig. Den har nu läkt ihop och vårta är pyts väck. Märkligt! Vi får väl se om den kommer tillbaka?
Scilla ska få ett Hurtta värmetäcke i brunt. Hittade en billig på en nätshop. Hopppas det kommer i morgon. Tänkte först köpa en fleeceoverall till henne. Katrina är så glad för sin röda. Men Scilla har sagt att hon inte vill ha nån overall så det får bli värmetäcke i stället. Hon har nu Katrinas regnbågstäcke från i fjol. Det där täcket var för långt för Katrina och passade henne liksom aldrig. Vissa plagg ser bara ut som om man har lånat dem. Så var det med det där täcket på Katrina. Scilla passar, av någon anledning, bättre i det där pajastäcket...
Igår var vi i Bubbetorps hage. Det är kul i snön! Scilla skuttar runt som en tokig. Det gör hon även i koppel bitvis nu när det är mycket snö. Katrina har det svårare med kalla tassar. Hon har som ett lite tyngre steg. Scilla har aldrig tassen så länge i marken. Ibland undrar jag om hon över huvud taget har någon tass i marken. Min lilla sprakfåle!
Nej, nu får jag ta itu med dagen. Scilla kom precis förbi och ville ha lite kel. Katrina ligger i sängen och har inte gett sig till känna ännu. Jo, nu kommer hon också. Hon piper då hennes matklocka ringde! De säger till på olika sätt. Dags för en tur i snön innan det är dags för mat! Ha en bra söndag!

Vinterklädda...


Vinterpromenad...


Snöjakt...!


Matte är bäst...!




Kallt så in i...!

2012-02-04, 10:35:46 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Nu är det kallt så in i Norden! 15 minus sa min termometer till om nu på morgonen. Det känns som kallare då det är lite vind. Vi tog oss ut i alla fall på tidig morgonpromenad. Tog fram Katrinas Hurttaoverall igår. Hon gillar den. Scilla har ingen. Hon är inte lika kinkig som Katrina när det gäller kyla. Ska det vara så här länge så kanske hon får en hon också.
Och jag som började sticka tuber till halsen. Inte färdigt såklart. Motivationen har sviktat då det har varit så milt hittills. Nu får de ha fleecehalsdukar virade runt sig. Det finns att köpa tuber i fleece från olika företag som tillverkar täcken. Det finns massor av fina grejor till vinthundar förresten. Tjeckien och USA har snygga välsydda saker med finesser. Täcken, regnkappor, skor och värmande plagg i mängder. Såg en sovsäck på ett ställe som verkar jättemysig. Snygga halsband finns det en uppsjö av. Frågan är vad, vilken färg och vad man behöver? Det finns för mycket för att jag ska kunna välja. Jag är egentligen mest inne på att ha ordentliga regnkläder som går upp över huvudet. Det är ju regn och rusk som vi har mest av. Sen kan man komplettera med något varmare att ha under. Ett litet underställ i trevlig färg helt enkelt.
Lilla K piper och skriker så fort vi står stilla och håller upp tassen. Igår eftermiddags ville hon inte kissa. Det var då jag tog på henne overallen och gick ut igen. Då gick det bra. Vid sena kvällskisset slog vi rekord i snabbhet. Vips så låg vi i sofforna igen...
Nu har vi varit ute och kommit in i värmen igen. Lilla K var så glad i sin overall. Promenaden gick till kyrkogården där vi tände ljus. Det står så duktigt och väntar vid sidan om mig. De vet hur det går till nu med lyktorna.
Frukosten är nu uppäten. Katrina ligger på soffan och tittar på när jag förbereder min frukost. Scilla ligger vid mina fötter, så nära hon kan, och väntar på en ostskiva som brukar komma. Det är så vi har det på lördagarna!
För dagen har Scilla rosa bandage med röda hjärtan. Såret läker fint. Det är fortfarande rött ärr och tunn hud så vi skyddar med bandage. Vi vill inte att såret ska spricka upp igen.
Det ser ut att bli en solig dag så en sväng till hagen kan det nog bli innan lördagen rullar vidare. Vi ska fira födelsedag idag. Det är Rolf som ska gratuleras! Har man riktig tur så kan det bli lite leverpastej till de fyrbenta. Vi tvåbenta ska ha lite annat.
En trevlig lördag, önskar vi Dig bloggläsare!

Trivs i röda overallen...


Mycket söt flicka vill ha en ostskiva...