På uppdrag i Bräkne-Hoby...

2010-07-31, 20:16:35 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag har jag och Katrina varit på uppdrag i Bräkne-Hoby för NNL www.neverneverland.se. I Bräkne-Hoby bor Eva som är en blivande adoptör. När man vill adoptera en hund genom NNL gör man en intresseanmälan och därefter får man ett hembesök från någon som tillhör föreningen. Själv fick jag hembesök av Ulrica från Småland och hennes lilla lurcherflicka. Det är för att göra hembesök som vi åker till Eva idag. Katrina får ju på detta sättet också miljöträning. Katrina är jätteduktig och slappnar så småningom av ordentligt i Evas trädgård. Katrina njuter av att ligga i gräset och vill också göra ett besök på Evas brygga vid ån. I detta huset blir det härligt att vara hund! Lycka till Eva!

Katrina gjorde bra PR för NNL idag, tror jag...



Eva och Katrina i gröngräset i trädgården.



Katrina på bryggan hos Eva i "huset vid ån"



Det tar på krafterna...

2010-07-30, 18:07:41 / Kategori: Vardagar med Katrina
Det tar på krafterna när hela livet förändras bara på några timmar. Katrina sover mycket mellan aktiviteterna. Detta är ju visserligen en del av hennes natur som greyhound men jag tror att hon är extra trött nu såhär i början när mycket fortfarande är nytt. Efter en trevlig längre promenad och fika med kamrat Annette och senare middag med särbon på besök så har Katrina vilat hela dagen. Vi väntar med nya strapatser till i morgon. Då ska jag och Katrina, på uppdrag från Neverneverland, på hembesök i Bräkne-Hoby hos en blivande adoptör till en annan liten irländsk vän. Det känns bra att kunna hjälpa till.

Här har vi Katrina och kamrat Annette. Två snygga tjejer i Vämöparkens grönska.



Katrina! Titta på matte! Så ja det var bättre!






Gör som Katrina...

2010-07-30, 09:45:57 / Kategori: Vardagar med Katrina
Har ni tänkt på att hundar alltid stretchar och då framför allt efter en god natts sömn. Katrina stretchar som den värsta atlet på morgonen. Hon spretar med alla tårna och tänjer på frambenen, ryggen och hela sin muskulösa bakdel. Det är lätt att glömma detta. Det är säkert meningen att även homo sapiens ska stretcha på morgonen. Så gör gärna som Katrina både på morgonen och gärna under dagen också för den delen. Det är bra för både kropp och knopp.

Vår morgonritual är densamma varje morgon. Katrina har fram till nu bara kissat en lång gång när vi har varit ute. Nu känner hon sitt revir på morgonpromenaden och idag slog hon till med att sätta sig fyra gånger; en lång och tre korta. Jag ser detta som ett sundhetstecken. Hon tvekar inte längre när hon ska sätta sig. Hon säger; "här bor jag och jag kissar var jag vill"



Efter det att hon har fått frukost hoppar hon upp i kökssoffan och tittar på mig när jag gör min frukost. Hon lyssar nu på sin matte och vi har riktigt trevliga samtal där på morgonkvisten.

Idag ska vi gå en förmiddagspromenad med en kompis som gärna vill träffa Katrina och lite senare tänker jag att Katrina ska få springa lite lös på något bra ställe.

Pip och gnäll...

2010-07-29, 08:37:38 / Kategori: Vardagar med Katrina

Jag har alltid haft lite svårt för pip och gnäll både från ungar och hundar. Oh, vilka gnälliga ungar de har då, har jag kunnat tänka. (Det är nämligen aldrig min egen unge som har gnällt) eller pust, den hunden står då alltid och gnäller. Våra egna hundar har aldrig gnällt. Katrina piper och gnäller. Men det gör inget. Hon gnäller bara då det är nödvändigt och hon vill tala om något; att hon behöver gå ut, att hon inte är nöjd med ställningen hon ligger i eller att det är något som kliar på henne. Det är hennes språk helt enkelt. Hon skäller ju inte den lilla piplisan.


Nya matskålar...

2010-07-29, 08:18:39 / Kategori: Vardagar med Katrina
Igår invigde Katrina sina nya skålar. Nu slipper hon stå så böjd när hon ska äta. Den så kallade matbaren är reglerbar i höjd så den kan höjas vid behov när vi får "storfrämmande" från Gävle. Skålarna är stora som baljor och egentligen lite väl tilltagna för Katrinas behov. Fast å andra sidan är det bra med en stor vattenskål för då blir det inte så blött runt i kring.

Smaklig spis!




Korrekt vikt...

2010-07-28, 09:00:12 / Kategori: Vardagar med Katrina
Korrekt vikt fick vi på veterinärens våg igår då jag blev osäker på om min egen vägning med Katrina i famnen var rätt. Den första vägningen på 25,6 kg justerades till knappt 26 kg. Nästan rätt alltså. Katrina är en liten greyhoundtik och ligger bra i vikt. Hon är tydligt musklad och har lagom med hull. Lite mer päls bara så blir det bra! 

Nu har vi klarat av en tre dagars avmaskningskur utan besvär. Får man bara lite ost också så går det finfint. Jag använder alltid Axilur, då jag har dåliga erfarenheter av de lite mildare varianterna, men det finns säkert annat som är bra också.

Nu har vi en ny ledig dag framför oss. Katrina sover nu bredvid mig på sin bädd och jag ska läsa dagens tidning och se vad som har hänt i världen. Sedan få vi se vad vi hittar på idag. Det är härligt med semester.


Utflykt...

2010-07-27, 20:00:12 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag har vi gjort en liten utflykt till Växjö. I Växjö finns det fem inhägnade hundlekplatser. Det är stil på kommuner som har hundlekplatser! Vi besökte två stycken. På det första stället träffade Katrina en husky-kille som var nio månader. Rosso heter han. Detta var det första "riktiga" hundmötet för henne. Det är bäst om hundar får hälsa när de är lösa. Då brukar det mesta ordna sig. Rosso var en envis yngling som kämpade tappert för att få igång Katrina. Hon var dock inte särskilt intresserad av lek och stoj. Hon var snäll och nosade på honom men satte tydliga gränser precis som hon ska när han blev för intensiv. De gick runt där medan vi stod och pratade med Husse till Rosso och en annan husse som hade en liten valp som valde att stå utanför. Detta var ett positivt och viktigt hundmöte som nog trots allt tog på krafterna för Katrina. 







Det var skönt med en riktig vila sedan. Vi hittade en vacker plats vid en sjö där vi slog oss ner i skuggan. Katrina kommer till ro på ett härligt sätt i dessa situationer. Hon strosar nyfiket runt innan hon slår sig ner för vila sen hörs en djup suck och man kan riktigt se på henne att hon tycker att det är härligt.






Vi tittade på ett ställe till där det finns en hundlekplats. Denna var, till skillnad från den första som var en inhägnad långsmal gräsyta, en mera kuperad yta med blandad natur. Här fanns det även en liten mindre inhägnad direkt i anslutning till den stora. Detta kan ju vara bra för mindre hundar och valpar. På detta stället var det inga andra hundar för tillfället.

De platser vi tittade på har enkla funktionella inhägnader med tätt sittande trästolpar och fårstängsel samt inåtgående trägrindar.På den mindre ytan för småhundar var det förstärkt med hönsnät. Det finns soptunna, en bänk och en anslagstavla.

Vi får se om inte Karlskrona också kan bli en kommun med hundlekplatser!











Invägning...

2010-07-27, 09:08:06 / Kategori: Vardagar med Katrina
Jag behöver en vikt på Katrina för att dosera avmaskningsmedel. Det blir avmaskning nu i tre dagar. Jag ställde mig på vågen själv och sedan tillsammans med Katrina och fick, med en enklare matematisk övning, fram att Katrina väger 25,6 kg. Min egen vikt avslöjas inte här men det blir viktkurva nu kan jag tala om. Flera kilo har adderats till min kropp sedan Amos flyttade med sin husse till Gävle. Det är inte bra för vare sig kropp eller själ att vara utan hund. Det ska bli ändring nu!
 
Däremot blir det en tur till veterinären idag för att ställa Katrina på vågen där. Jag blev tveksam på vikten då jag fick en signal på facebook från Ann-Catrine om att det inte verkade rätt med vikten. Jag har gjort om vägningen ett par gånger med samma resultat men det är klart att det kan bli fel när man står så där med hunden i famnen.

Idag ska vi på utflykt till Växjö och kolla på deras hundrastplatser. Vi har inga sådana här i Karlskrona men det behövs sannerligen. Återkommer med rapport och bilder från Växjö senare idag.

Katrina vill ha (mycket)fasta rutiner...

2010-07-26, 08:07:22 / Kategori: Vardagar med Katrina
Katrina har otroligt snabbt vant sig vid våra fasta rutiner. Vi brukar gå ut vid sju - halv åtta på morgonen. Därefter är det morgonmål. Sen pysslar vi runt lite med allt möjligt, Katrina sover mycket och följer, när hon är vaken, med mig runt på det jag gör.Vi promenerar igen en kortis på på förmiddagen och eftermiddagen. Hon äter sena målet vid fyra. Sedan vilar hon. Det är inte bra med ansträngande fysisk aktivitet direkt efter en måltid för en greyhound kan få tarmvred. Vi väntar därför med promenad ett tag. Sen är det längre kvällsrunda och vid tio en sista snabb runda innan vi går och lägger oss. Katrina är här den som är snabbast. Hon ligger och väntar på mig för här har hon lärt sig att nu är det natt och nu ska matte också krypa ner. 
I lördags vaknade hon och ville gå ut nån timme tidigare än vanligt. Hon sa då till genom att gnälla och springa runt lite oroligt. Så det var bara att ge sig iväg ut. Väl inne igen så tänkte jag att vi går och lägger oss en stund till innan frukosten. Men detta tyckte inte Katrina om utan hon satte igång med stora klagosången. Hon kan gnälla riktigt högt den lilla damen. Hon ville ha frukost och blev alldeles olycklig av den för henne helt oväntade förändringen. Vad gör man? Hon fick sin frukost förstås. Sen gick hon och lade sig och somnade. Katrina rules!


Har du så mycket att skriva om?

2010-07-25, 22:22:20 / Kategori: Vardagar med Katrina
Har du så mycket att skriva om? Det finns väl snart inte så mycket mer att berätta, sa särbon.

Ja men - oh ja, här händer det mycket ser du, sa jag. I veckan som kommer blir det vägning, avmaskning, det ska köpas ställning till matskålarna, jag väntar på ett beställt greyhoundtäcke som ska skydda lilla damen mot alla regn som ska komma, vi ska gå många promenader, träffa hundar och ha flera lössläppta stunder, vi ska på utflykt till Växjö och titta på och prova en inhägnad hundrastplats. Så nog har jag uppslag att skriva om. Dessutom händer det väl andra trevliga saker värda att gör inlägg om. Jag brukar ju kunna brodera ut texten. Eller hur? 

I morgon är det två veckor sedan vi träffades första gången, lilla Katrina Silkesöra och jag. Detta är ju bara början!


"Resan"

2010-07-25, 22:10:05 / Kategori: Veckans ord på vägen...
Hur ska en liten vilsen och övergiven hund kunna veta när resan är slut och den har kommit fram till slut.
Här kommer en dikt Ur "Valda dikter" av Bo Bergman, Albert Bonniers förlag 1928

"Resan"

Jag kom på orätt tåg i världen.
Det är så svårt att hitta rätt.
Nu har jag åkt och åkt, och färden
går bara vidare och det är nätt
och jämnt man får sitt huvud luta,
och ingen har returbiljett.
Det dunkar dovt och visslor tjuta,
i mörkret, där ett iltåg kör.
När ska den långa tunneln sluta?
När är jag framme konduktör?

Jag undrar...

2010-07-25, 22:07:36 / Kategori: Vardagar med Katrina
Jag undrar vad hon drömmer om när tassarna "springer" och svansen viftar?

Det måste väl vara något trevligt ändå?

Nya poser!

2010-07-25, 11:25:17 / Kategori: Vardagar med Katrina

Som det står i boken Retired greyhounds; "A contented greyhound will often lie on its back with its legs in the air"

Det är bara för mig att tacksamt ta emot!!!

Lilla gumman!!!




Vi bakar bullar!

2010-07-24, 20:18:32 / Kategori: Vardagar med Katrina
Efter gårdagens lössläppta tillvaro har vi idag lite mer stillsamma aktiviteter! Vi bakar bullar! Åh ja; Jag bakar och Katrina följer processen från kökssoffan. Men det är helt OK för det är väldigt trevligt med sällskap.


Hopp och lek...

2010-07-24, 09:45:09 / Kategori: Vardagar med Katrina

     

 

På promenaden igår så släppte jag Katrina på en inhängnad gräsplan. Greyhounds går från 0-70 km/tim på 6 sekunder. Katrina visade prov på detta i några korta ruscher. Vi sprang lite tillsammans och det tyckte hon var roligt. Hon kommer fint på inkallning. Vi tränade lite på detta. Just  nu är hon väldigt förtjust i matte. (och jag i henne) Men det kommer säkert dagar då jag ska prövas som matte. Det finns ett "eget stråk" hos dessa annars väldigt milda hundar. Det är kul tycker jag som har haft, och älskar, den egensinniga skotska terriern.

Att få springa lös ibland i full karriär är viktigt för en greyhound. Det räcker om detta kan erbjudas ett par gånger i veckan. Får de sedan ha en kompis vid dessa tillfällen så är det toppen. Vi får hitta en lämplig kamrat till Katrina så småningom men just nu är matte tydligen helt OK. Efter denna utflykt märktes det att Katrina var jättenöjd men också trött då hon inte är i full kondition ännu. Det är en härlig känsla att se henne glad! (Hoppas att jag kan fånga hennes glädje på bild vid ett annat tillfälle. Det är inte lätt att hinna med med kameran när det går undan). 

I really want this irish girl to be happy!

  


Greyhounds jagar med blicken...

2010-07-23, 11:48:26 / Kategori: Vardagar med Katrina
Greyhounden tillhör rasgruppen Vinthundar. Greyhonden är den snabbaste i vinthundsgruppen. De använder synen mer än andra sinnen vid jakt. De kan se sitt byte på 1 km avstånd. Det enda djuret som är snabbare än greyhounden är jeparden. Det gäller att komma ihåg vad man har i andra änden av snöret!!!

Långpromenad runt stan...

2010-07-23, 11:40:11 / Kategori: Vardagar med Katrina

Igår var det hett på dagen och inte läge för längre promenader förrän på kvällen då det blev lite svalare. Vi gick långpromenad runt stan Katrina "Silkesöra" och jag.
Vi träffade en whippet och hans matte som var ute och cyklade. De stannade och pratade. Whippetkillen ville gärna hälsa och helst leka men Katrina villei nte hälsa(än). Vi bor nära varandra visade det sig så vi kan träffas så att hundarna kan få leka sen när Katrina är mogen för det.
Katrina är nyfiken och framåt under promenaden. Det är mycket att upptäcka. Halsen är uppsträckt och öronen som ser glada ut står intresserat upp. Hon är så otroligt fin när hon är i rörelse den lilla prinsessan. Katrina vänder nu upp blicken mot mig och "svarar" mig när jag pratar med henne. Det känns gott! Jag tänker på vad den kände hundpsykologen Anders Hallgren skiver. "Kontakt kan du inte kräva - bara förtjäna".
Stadsmiljön gick mycket bra att promenera i. Det var mycket folkliv på stan denna torsdagskväll och aktiviteter i varje hörn verkade det som. Katrina blev lite tveksam och drog in svansen vid ett tillfälle då vi stannade och pratade på ett ställe där det var lite för mycket ljud med musik och trafik.
När vi kom hem var det gott med vatten och härligt att få hoppa upp i kökssoffan och somna på favoritkudden. Tio dagar i nya hemmet! Katrina är fantastisk!


Fästingar - Nej tack!

2010-07-22, 14:13:22 / Kategori: Vardagar med Katrina
Katrina har nu fått sitt fästinghalsband av bärnsten från;
evashundhalsband.se

Inte bara effektivt utan snyggt också! Nu slipper vi både gift och förhoppningsvis fästingar. Halsbandet är gjort av bärnstenar. Det blir en elektrisk laddning när bärnstenarna kommer i kontakt med hundens päls. Detta tycker inte fästingarna om.

Se så snygg hon är lilla Silkesöra med sitt bärnstenshalsband!


Denna dagen...

2010-07-21, 20:46:26 / Kategori: Vardagar med Katrina
Denna dagen har vi varit på affären. Jag har handlat och Katrina har stått utanför, med mormor, och väntat. I denna familjen ställer vi aldrig någonsin några hundar ensamma utanför affären då jag alltid har hävdat att våra hundar är särskilt söta och därmed extra utsatta för risken att bli bortrövade. 
Långa stunder, under dagen, vilar Katrina på något av sina favoritställen. Att denna dam kan ha så mycket "greyhoundkraft" i sig är svårt att förstå när man tittar på henne i dessa vilolägen.
På eftermiddagen har vi haft trevligt besök härhemma. Katrina är helt trygg i dessa lägen. Det är hundmöten som inte är populära. Katrina ställer sig tätt bakom mig när vi stannar och pratar med andra hundägare och deras ögonstenar. Katrina får stå där om hon vill. Jag tror att det är bra att vi stannar och pratar utan krav på att hälsa. Så småningom ska det nog gå bra att ta lite mer kontakt.


Grisens öra...

2010-07-21, 20:23:24 / Kategori: Vardagar med Katrina
Att ett grisöra kan vara så herrans gott!!!



Ett boktips...

2010-07-21, 08:23:05 / Kategori: Boktips
Fick en bok av särbon som jag, som är en känslig person, bara har kunnat läsa lite i sänder av. Det är en samling berättelser skrivna av flera kända personer. De berättar var och en sina historier om relationen till ett älskat husdjur. Dessa historier berör verkligen ett mattehjärta.

Boken heter Tio hundar och en katt... Författare är bland andra; Maj-Gull Axelsson, Yrsa Stenius, Björn Ranelid

Hon är långbent...

2010-07-20, 20:06:11 / Kategori: Vardagar med Katrina
Hon är långbent, har en välutvecklad gluteus (stora stjärtmuskeln)rör sig värdigt, graciöst och lätt. Dessutom är hon väldigt snäll och mjuk till sättet och har fantastiskt söta öron. För att det inte ska bli några missförstånd för er som känner mig och läser detta så är det Katrina jag menar här.
.

Promenad i skuggan...

2010-07-20, 19:52:35 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag går vi promenad i skuggan. Katrina tycker om att gå promenader. Kommer oftast direkt när jag tar fram kopplet. Hon blir tryggare i omgivningarna för varje dag och jag tror att jag kan ta med henne på de flesta ställen nu. Jag tror dock att stadspromenad får vänta ett tag. Måste köpa avmaskningsmedel så att jag har det hemma. Det blir avmaskning om en vecka. Glömde att väga henne hos veterinären. Jag får ta henne i famnen och ställa mig på på vågen. Så får vi en aktuell vikt på matte också. Bevare mig väl...
Andra hundar är fortfarande inte kul. Vi ska bjuda in till hundpromenad med någon snälling någon dag här.

Greyhounds är inga bra vakthundar...

2010-07-20, 09:26:04 / Kategori: Vardagar med Katrina
Katrina bryr sig inte alls då det ringer på dörrklockan. Jag har hittills hört henne skälla en gång sedan hon kom hit. (på en katt) Så någon bra vakthund blir hon inte och det är greyhounds absolut inte kända för heller. Varför bry sig när man ligger så skönt? Matte öppnar ju!
!

Nya lärdomar...

2010-07-19, 21:11:37 / Kategori: Vardagar med Katrina


Idag har vi gått två nya rundor. Betydligt längre promenader än tidigare. Det tar sig! Hon vill nosa mycket och noggrannt. Katrina är väldigt duktig på att gå i koppel. Hon följer fint och är mer och mer uppmärksam på mig nu för varje dag. Vi har mött cyklister, hundar och barn. Gått i blandad stadsmiljö och i skogen. Det går lysande överallt. Katrina vill inte ha med andra hundar att göra utan går bara förbi. Vi mötte ett par ekipage där hundarna hängde i snörena och skällde och  mattarna och hussarna skämdes. Katrina glider bara förbi de där typerna. Vi får se till att ordna lite positiva hundmöten vad det lider. Det är trots allt en anspänning  för henne med allt nytt; dofter, ljud och miljöer. Hon är jättetrött efter en promenad och ökar takten mot vårt hus så fort hon upptäcker att vi är hemma.

Även hemma är det fortfarande mycket nytt men hon har anpassat sig enormt snabbt. Har koll på alla rutiner redan skulle jag vilja säga. Hon vet var det finns som hon behöver. Hon kommer direkt när jag ropar och letar upp mig om hon vill ha kontakt om vi inte är på samma ställe.(vilket vi ju oftast annars är) Idag har jag lämnat henne för att uträtta lite ärenden. "Mormor" var hemma hos henne den stunden. Det gick hur bra som helst. Det blir lite strategisk inskolning till "mormor och morfar" här  framöver. Katrina ska ju vara hos dem sedan när jag börjar arbeta. Men än är det många veckor kvar på semestern och mycket att upptäcka tillsammans!


Vad har matte lärt sig idag?

2010-07-19, 16:35:58 / Kategori: Vad har matte lärt sig idag?
Det är helt OK för Katrina med dammsugaren. Hon tittar lite surt på den bara. Nu har jag inget att skylla på längre! Det är bara att ta tag i dammtussarna...

Vad har matte lärt sig idag?

2010-07-19, 16:29:51 / Kategori: Vad har matte lärt sig idag?

En gång räcker (i alla fall just nu)när jag säger nej till Katrina! Köksbänken är "Nej" att hoppa upp på även om det luktar väldigt gott däruppe.


Kärleksraketen...

2010-07-19, 16:22:50 / Kategori: Mattes andra älsklingar


Längden på stubintråden till en mattes kärleksraket varierar. Men en dag är fyrverkeriet bara där och då vet man att; Nu är det du och jag för alltid! För så är det ställt med en mattes kärlek.(Detta gäller säker hussar också). Lilla Flora! Fyra år... Matte tänker på dig varje dag!

Greyhound - världens snabbaste hund

2010-07-18, 23:01:24 / Kategori: Vardagar med Katrina
Man skulle kunna tro att Greyhounds behöver mera motion än andra hundar. Så är det inte. Greyhounds är i första hand avlade för racing. De älskar att springa. De är därför inställda på att samla kraft inför ett snabbt och intensivt race. De vilar mycket däremellan och är kända för att vara riktiga "soffpotatisar". Greyhounds behöver promenader och lustfylld motion precis som alla andra hundar (och tvåbenta) men de behöver även få springa fritt på ett säkert område ett par gånger i veckan för att få utlopp för sin stora glädje.
Jag ser fram emot att få se Katrina i full karriär! Hon är så vacker när hon rör sig. Så lätt som en katt glider hon fram när vi är på promenad.

Matte har andra älsklingar...

2010-07-18, 20:19:31 / Kategori: Mattes andra älsklingar

I familjen finns två andra personligheter som jag gärna vill berätta om. Amos är min lille prins och honom har jag haft sedan han var en liten plutt. Nu är han en stor flattekille som sedan i vintras bor tillsammans med sin husse (min son) i Gävle. Där finns också sonens fästmö och familjens lilla skönhet Bell. Hon är en ung grandisflicka. När dessa kommer hem till Karlskrona är det full fart vill jag lova. Nästa gång får de också träffa Katrina. Det blir ett
spännande möte!


Katrina trivs!

2010-07-18, 11:51:58 / Kategori: Vardagar med Katrina


Är det en liten "tjuren Ferdinand" jag har fått?

2010-07-18, 11:37:41 / Kategori: Vardagar med Katrina
Katrina trivs bäst i kökssoffan när jag är i köket eller på bädden i matrummet när jag sitter där. Ibland söker hon avskildhet i sovrummet men hon har koll på mig hela tiden just nu. Vi ska börja träna lite på "matte lämnar hemmet" idag. Katrina får vara hemma med sällskap. Än är det för tidigt att lämnas ensam men även ensamträning "ligger i pipeline".   

Igår köpte vi ett nytt halsband och en sele. Det gick jättebra att vara i djuraffären och prova. Selen blir bra sen när vi kan gå lite längre promenader eller kanske springa lite. Prövade att springa lite igår kväll. Katrina hänger på direkt men är ännu inte tillräckligt stark för strapatser. Hon har stått i kennel nu i fem månader med mycket liten möjlighet till promenader och motion. Vi ökar på motionen lite vart efter. Värmen begränsar ju också nu. Jag ser fram emot de lite längre rundorna och när jag kan släppa henne fri på något inhägnat bra ställe.

Vi bor i ett kanintätt område men Katrina verkar inte bry sig så mycket just nu. Idag satt det en liten rackare bara ett par meter ifrån oss. Katrina såg den inte ens. Det kanske är en liten "tjuren Ferdinand jag har fått"?

Veterinären som vi träffade i veckan bedömde att Katrina är frisk och fin men att hon behöver bättra på sin päls. Hon är glespälsad så för att detta ska bli bra krävs essentiella fettsyror. Tillsätter lite av dessa kallpressade växtoljor till kvällsmålet. Dagens första mål berikas med en äggula som Katrina väljer att slicka i sig allra först. Det är herrans gott med äggula!

Tack för att ni läser min blogg och tack för positiva och gulliga kommentarer! Det är verkligen hur roligt som helst att bloggen uppskattas!

Kvällspromenad utan resultat...

2010-07-17, 11:22:50 / Kategori: Vardagar med Katrina



Kvällspromenaden vid halv tio igår gav ingen "utdelning". Katrina stördes hela tiden av fredagskvällens liv och rörelse. Det ska vara lugnt och skönt omkring. Hör hon något när hon ska kissa så går det inte. Hon måste kolla vad som händer och så börjar vi om från början igen. Jag fick helt enkelt ge upp och sen gick vi ut ett par timmar senare. Då var det lugnt och lätt som en plätt. Att det blev sent var på sitt sätt bra för då kunde vi vänta lite med morgonpromenaden och slapp det värsta ovädret. Det började åska i morse och det ordentligt. Katrina verkade inte bli särskilt orolig över detta men flyttade sig i alla fall upp i mattes säng för säkerhets skull.





Greyhounds don't sit!

2010-07-17, 11:08:21 / Kategori: Vardagar med Katrina

Greyhounds sitter vanligtvis inte. De är helt enkelt inte skapade för att sitta. Det finns andra ställningar som är mer bekväma... 


Ett boktips...

2010-07-17, 10:55:31 / Kategori: Boktips

Jag hittade en bok som är skriven av en engelsk tjej som har arbetat länge med ideellt arbete för pensionerade greyhounds. Jag tycker att den är jättebra. Givetvis skriven utifrån brittiskt synsätt men den ger en bra bild av dessa hundars ursprung, förhållanden och bra tips och fina bilder. Retired Greyhounds, a guide to care and understanding skriven av Carol Baby. Boken är utgiven tidigare i år och finns att köpa här i Sverige. Jag beställde min från Bokus.


Idag struntar vi i...

2010-07-16, 19:51:13 / Kategori: Vardagar med Katrina

Idag struntar vi i att dammsuga. Jag hade tänkt att introducera dammsugaren idag. Jag känner att det är för mycket nytt. Trevliga grannar som ska hälsa och bjuda på godis, en utvidgad promenad på nya vägar, klovård och så denna värme. Vi vilar idag och dammsuger en annan...




Vem krafsade på dörren?

2010-07-16, 10:32:13 / Kategori: Veckans ord på vägen...
Här kommer en liten dikt till er som har små barn eller barnbarn omkring er eller helt enkelt har barnet kvar inom er och som liksom jag tycker om det som handlar om det lilla och enkla i livet.

Vem krafsade på dörren? Av Britt G. Hallqvist

Vem krafsade på dörren?
Det var min lilla hund,
som ville ligga i min säng
en liten, liten stund.

Vem jamade på trappan?
Det var min lilla katt
som inte gärna ville bli
en ensam katt i natt

Vem kacklade vid knuten?
Det var min lilla tupp.
Han var så rädd för räv och hök.
Jag måste låsa upp.

Nu ligger vi och pratar
tillsammans i min bädd,
och alla har det varmt och skönt,
och ingen alls är rädd.

"Lilla Agda"

2010-07-15, 19:27:42 / Kategori: Vardagar med Katrina
Jag tycker att hon är så gullig. Gulligare idag än igår hur det nu kan komma sig.
Jag tycker att hon är så gullig. Gulligare idag än igår faktiskt. Hur det nu kan komma sig?

Veterinärbesök och lite till...

2010-07-15, 19:21:08 / Kategori: Vardagar med Katrina
Sista promenaden igår blev inte bra. Vi hörde en smäll när vi kom ut på gatan och flyktinstinkten trädde in hos Katrina. En stund senare kände vi brandrök och det gjorde inte saken bättre för henne. Det låste sig fullständigt och hon ville inte kissa utan bara in. När vi kom runt husknuten ser jag brandrök på ett berg i närheten. Jag gissar att några har haft raketer som tagit eld. Det är en förbannelse med dessa smällare. (Jag ska starta en anti-grupp på facebook om det inte redan finns). Det bara vällde fram rök mot oss. Fullt med brandmän klättrade runt på berget för att släcka. Vi gick in igen Katrina och jag. Följden av detta blev en pöl på golvet senare då inte jag var tillräckligt snabb. Mattes fel alltihop...

Idag har vi varit hos veterinären för att få ett intyg till försäkringsbolaget. Det blev ett stressmoment för Katrina med alla andra oroliga hundar. Hon vill inte ha med andra hundar att göra just nu. Veterinärundersökningen inga problem. Hon är van att bli hanterad tänker jag. Efter veterinärbesöket har den lilla sovit mest hela tiden. Kommer och kollar mellan varven var jag är för någonstans. Hon söker nu ögonkontakt med mig så smått både när vi är hemma och ute. Det känns bra. Vi skapar relationer!

Idag pratade jag med en granntjej som har en hund som hon är fodervärd till. Han har ett fästinghalsband av bärnsten. Hon är jättenöjd med det. Det var bra att få veta för jag betällde ett till Katrina igår. Jag provar allt för att slippa dessa odjur bara jag slipper sätta nervgift på henne.

Så var registreringen till jordbruksverket gjord, alla papper till försäkringsbolaget klara och kloklippare inköpt. Den har jag använt idag utan problem. Har klippt klorna på baktassarna. Vi tar lite i sänder. I morgon blir det framtassarna. Alla klorna är verkligen jättelånga. Men detta ordnar vi till.

Vill du veta mera...

2010-07-15, 18:52:02 / Kategori: Om du vill veta mera...

NeverNeverLand är en ideell djurrättsorganisation som sätter den utsatta hunden i centrum. Är du intresserad av att veta mer om den insats som görs av alla som är engagerade i NNL så föreslår jag att du besöker föreningens hemsida på www.neverneverland.se
Du får även veta hur hundar på Irland har det. Dessa berättelser är så hemska att jag bara läser "med ena ögat".

Du kan också läsa om aktuella händelser på NNL-bloggen, www.nnlbloggen.neverneverland.se
Där finns nu en mycket bra berättelse av Ann-Catrin som i ord och bild beskriver sin och Katarinas resa till Irland i förra vecka. Där får du veta mer om hur hundarna har det då de är på PAWS rescue. Det var Ann-Catrin och Katarina från NNL som hämtade hem Katrina och två hundar till i måndags. Det är ett enastående arbete de gör för hundarna. Här är det själ och hjärta på riktigt!  

Katrina lämnades in på PAWS februari 2010. www.paws.ie Hon har stått där i fem månader och väntat på ett hem. Hur hon har haft det innan dess vet jag inte. Jag har kollat upp lite på PAWS hemsida och förstår att Katrina har två systrar som kom in tillsammans med henne. Båda dessa tjejer har i april adopterats till familjer i Italien. I stamtavlan finns det även en hane som jag uppfattar är en racer. Förmodligen har de tre tikarna inte varit tillräckligt och kvalificerat sig för att bli racers. Ann-Catrin på NNL säger att det av någon anledning är svårare att hitta hem till svarta hundar. Sånt fattar inte jag som bara har haft svarta hundar.


Vad har matte lärt sig idag?

2010-07-15, 09:46:05 / Kategori: Vad har matte lärt sig idag?
Det är bra med rutiner...
En ostskiva vid diskbänken när matte gör sin morgonsmörgås är aldrig säger aldrig fel!

Vardagsmöten...

2010-07-14, 16:32:09 / Kategori: Vardagar med Katrina

Igår kväll mötte vi en lurvig katt som satt på en sten. Matte såg inte katten men Katrina gjorde det och visade prov på att hon kan skälla. Två; vem är du? skall! Sen var det bra med det. Katten gick sin väg och vi gick hem och somnade sött efter första dagen i Karlskrona. Katrina sov sen hela natten vid mattes säng. Helt avslappnat! Detta är en fantastisk liten flicka!
Idag är hissen inget problem alls, vi behöver ingen "potträning", andra hundar bryr vi oss inte om just nu, gäster i huset tar vi emot vänligt, maten är god, det finns flera favoritställen att ligga på men "gräsmattan" är bäst, matte har beställt ett nytt halsband med vita stenar. Det är gott att leva!

Alla hundar i huset har hittat till kökssoffan. Detta kan bli ett favoritställe även för Katrina
Kökssoffan är skön!


Vad har matte lärt sig idag?

2010-07-14, 16:12:47 / Kategori: Vad har matte lärt sig idag?

Det ska vara ett mindre tuggben till Katrina! Andra hundar i familjen har tyckt om stora tuggben. Flatten Amos tuggar ben som en flismaskin. Det gör inte Katrina! En fin dam vill ha nättare tuggben. Och så får det bli!


Det behövs sömn...

2010-07-13, 19:17:45 / Kategori: Vardagar med Katrina

Katrina behöver mycket sömn. Det har varit en besvärlig resa med hetta och sen omställningen som sådan att hitta rätt i ny miljö. Natten inleddes med husesyn. Allt är ju nytt. Helt plötsligt verkade mitt hem främmande även för mig. Så mycket konstigt det finns egentligen. Sen somnade Katrina på "gräsmattan" bredvid mattes säng. Vi har varit ute var tredje timme sedan fem i morse. Det har gått bra. Katrina var ren i sin kennel och det verkar fungera även här. Vi får se hur det går med kostomställningen. Den lilla tjejen äter och dricker utan problem. Hittar till vattenskålarna hur lätt som helst. Hissen däremot är inte kul alls. Halt eländigt golv! Matte får putta på och lyfta lite in i hissen. Ut... inga problem!
Svansföringen ändrades på förmiddagen. Då blev mjukdjuret plötsligt en leksak vilket var mycket glädjande. Men det tar nog sin tid att komma i riktigt fin form. Vi tar korta promenader i värmen. Allt annat är inte att tänka på än...


Katrina vilar på "gräsmattan"


Mot Karlskrona...

2010-07-13, 18:18:14 / Kategori: Vardagar med Katrina

Vi lämnar Arlanda och kör mot Karlskrona! Katrina får hjälp upp i bilen och lägger sig snart tillrätta så fort bilen börjar rulla. Hon är säkert bekant med biltransporter sedan tidigare. "Mormor" har gjort en mjuk bädd till Katrina som vi har lagt där bak. Får hon ligga på den nu i några timmar så känns den kanske lite bekant sedan när vi kommer hem. Katrina sover hela vägen hem och tittar bara upp när vi stannar för att tanka. Hon är helt tyst den lilla damen. Det är en välsignelse med AC i bilen! Vi passerar Kalmar 01:14 och tycker att vi nästan är hemma.Hem kommer vi en knapp timme senare...

Arlanda 2010-07-12

2010-07-13, 18:14:06 / Kategori: Vardagar med Katrina
Vi väntar länge i ankomsthallen känns det som. Så rullar det in ett par stora burar och så möts vi då för första gången!Katrina och jag blir så klart fotograferade tillsammans. Det är årets hittills varmaste dag! Det är inte kul att ha päls denna dag och särskilt inte för Katrina och Panda som har rest med flyg från Irland idag. Fantastiskt tåliga hundar som inte tackar nej till vatten och varsin blöt handduk över ryggen. Mycket trevligt att möta Er, Katarina och Ann-Katrine, från NNL. Det är ett enastående arbete ni gör! 

Nybliven matte till Katrina!

 
En varm hund får ett varmt mottagande!

Vad har matte lärt sig idag?

2010-07-13, 15:01:06 / Kategori: Vad har matte lärt sig idag?
Det går alldeles utmärkt att dricka vatten i toaletten också! Locket på alltså!

Matte kan inte överge sin smörgås på diskbänken hur som helst! Även en till synes försynt Irländska kan ta för sig!

Välkommen till min nya blogg!

2010-07-08, 20:20:19 / Kategori: Vardagar med Katrina
Här kommer jag att dela med mig av mitt liv som matte till Katrina. När blir man en matte på riktigt för en treårig greyhoundflicka som kanske har stått i en kennel i hela sitt liv. Det första mötet är bara början Jag inser att denna sommar på sitt sätt är en resa för oss! Vi ska helt enkelt ägna oss åt att bekanta oss med och bli viktiga för varandra. Är du nyfiken på hur detta går så kan du följa min blogg.