På fri tass...

2011-07-31, 20:51:31 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Scillas lilla trampdyna föll av igår. Jag hittade en lite torkad trampdyna på golvet här. För er som tycker att detta är lite läskigt så finns det en bild längst ner på den lilla förlorade trampdynan som ni kan strunta i att titta på om ni inte känner behov av det. Det syns nu ett tydligt ingångshål för en tagg eller glasbit. Det som veterinären inte såg något av första gången vi var på undersökning. På den nya huden under tån syns nu en svart fläck där den "främmande kroppen" har gått in. Det är tunn vävnad som nu har kommit men det ser fint ut. Så jag håller tummarna för att det nu inte ska bli mer bekymmer med detta. Vi ska ha sko på där underlaget kräver det. Dryga två veckors konvalecens har varit tufft för Scilla som har sprallat loss så gott hon har kunnat här hemma. Men idag var det dags för lite lössläppt spring tyckte jag så vi tog en tur till hagen. Där har de nu satt upp ett järnstativ med b-påsar. Det är ju väldigt bra med b-påsar på plats men jag ska be så snällt att denna service flyttas och sätts precis utanför vid grindöppningen i stället. Full fart och fristående järnrör är ingen hit! Det finns även en djup grop som någon med grävintresse har gjort och denna är inte heller så bra att snubbla i när man flyger fram. Fyllde i med gräs idag som en nödlösning. Lite gropöversyn med jämna mellanrum är nog bra.
Scilla och Katrina fick sitt lössläppta behov tillgodosett och det är alltid lika roligt att vara åskådare till denna syn. "Lilla Goofy" flängde runt med alla benen åt alla håll. Hon är så sanslöst gullig denna lilla skatt. Katrina som ofta blir lite sur när Scilla kommer i hennes väg i full fart var riktigt juste och gullig idag dagen till ära. Hon hade överseende helt enkelt med sin spralliga syster.
Nu har även jag fått fysiskt utlopp för jag har varit på gympa för först gången på länge. Det kändes både bra och roligt. Nu är jag på gång igen...
Tjejerna har fått kvällsmat och sover för att snart bli väckta av mig. En sista sväng ut väntar. Det är en skön kväll. Solen har tittat fram på eftermiddagen efter flera dagars ösregn. Det var på tiden. I morgon är det 1:a augusti. Då är det alltid vackert väder...

Ett glädjeskutt...


Och ett till...


Pustar ut efter rusning...


En liten förlorad tramdyna...

Slött och blött...

2011-07-29, 21:02:25 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Det har varit lite slött, blött och dystert i några dagar. Det regnar precis hela tiden. Tassen är blöt. Skon har gått sönder. Har inhandlat en ny nödsko på djuraffären i väntan på mer rejäla don som jag har fått tips om av jourmatte Sanna. Dessa finns på ett företag i Örebro. Ringde dit idag för att förhöra mig om storleken eftersom jag är osäker. Trevlig tjej som svarade och undrade om jag inte kunde köra inom och prova...Som oftast, i dessa sammanhang, bor vi i fel del av landet. Jag får chansa och skicka tillbaka. Fyra skor för sjuhundra spänn. Som hittat...Fast veterinärkostnad för skadade tassar är inte heller billigt. Funderar på att sätta skor på alla åtta tassarna. Det är så förb...mycket glas och skräp här i omgivningarna så det är en allvarlig tanke. Scilla kommer att tappa hela sin trampdyna på den skadade tån. Trist som bara den men inget att göra åt. Ny vävnad kommer att ersätta trampdynan men den kommer säkert att vara känsligare för alltid även om veterinären påstod att det inte har någon praktisk betydelse. Egentligen är jag väldigt ledsen över detta men vad ska man göra...
Tjejerna gillar inte regnväder. Katrina böjer på nacken, stretar och vill gå hem när vi är ute. Scilla lufsar med när vi väl är ute men är inte pigg på att komma när jag ropar att vi ska gå ut. Hon som annars är först till dörren. De har fått riktiga frispel inomhus nu de sista dagarna. De har väl överskottsenergi stackarna. De spökade runt här inne när vi kom hem så det var riktigt vilt ett tag. Upp och ner i sängar och soffor, mellan rummen och efter varandra som två jehu. Nu har det ätit kvällsmat, gnagt i sig varsin grisknorr och vilar nu i sovrummet som två slagna hjältinnor. Själv är jag också ganska trött men nöjd trots att det är regnigt och blött. Kom hem här, efter att ha hämtat på "dagis", med blöta regntäcken och koppel samt två hungriga tjejer. Den ena pep och gnällde och den andra hade en blöt, slabbig sko. Då förstår ni vem som var gnällspiken. Det är som att ha småbarn. Nu är det frid och fred här hemma. Ha en trevlig helg! På måndag är det soligt bara så ni vet. Det är alltid det den 1:a augusti!

Trötta tjejer...

Kaninöron...

2011-07-25, 21:40:44 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
När det är kaninjakt på gång så syns det direkt på Scilla. Hon får kaninöron som står rakt upp. Här är gott om kanin i området tidigt på morgonen och framåt kvällningen. Så söt är hon lilla fina Scilla när hon fäller upp öronen. Det ser rätt kul ut också. Signalen är tydlig. "Jag koncentrerar mig så stör mig inte med oväsentligheter".
Tassen läker fint som det ser ut. Kanske kan det bli en tur till hagen i morgon. Vi ska också köra och hämta mat. Har blivit lovad att det ska komma en leverans. Det har varit lite kludd med det där. De sista korvarna ligger och tinar upp i kylskåpet så nu får jag verkligen hoppas att det finns en kartong till oss i morgon.
Kommunen bygger en hundrastplats i en park i stan. Det påstås att man inför detta har rådfrågat hundägare om platsens utformande. Gick förbi idag. Det är fullt med lyktstolpar, bänkar och träd inne i det som ska bli en inhägnad. Bra yta och höjd på stängslet men med allt det där innanför staketet så blir det tyvärr en livsfarlig plats för lek och spring i full fart. Undrar vad det är för människor som har tänkt till och vad de har för hundar? Tur att vi har "vår" hage.

Kaninöron...

Gott att ha en mormor...

2011-07-24, 20:41:54 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Inte alla fyrbenta har en mormor. Mina tjejer har det! Min fina lilla mamma är mormor inte bara till mitt barn utan även till Scilla och lilla K. Eller som mormor själv sa till Scilla idag. Här kommer man ända från Irland och vips så har man inte bara fått en matte som älskar en utan en mormor också att kela med hela dagarna. Mormor har snabbt blivit fäst även vid Scilla. Det är gott att ha en mormor att gå till om dagarna och vid andra tillfällen när matte ska bort. Igår var jag och särbon bortbjudna och mormor tog hand om tjejerna. De har sovit över hos mormor också. Hur smidigt som helst har det gått. Båda har legat och trängts med mormor inatt och de har haft det så mysigt. Glädjeyra utbröt när jag kom och hämtade i morse. De trängs om vem som ska komma fram först och mest. De är glada för att få komma med hem men också glada när de får komma till mormor. Det går bra i alla riktningar som vi har stakat ut här hemma i vardagen. Det är tur det...

Tjejerna med sin fina mormor...

Röd tå...

2011-07-22, 14:44:41 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Som sagt så är jag inte nöjd med Scillas tå. Den har ju spruckit upp efter att ha varit riktigt svullen. Trampdynan har lossnat lite. Den vätskar sig och är röd så bra är det inte. Hon haltar inte längre men jag ringde veterinären igår och fick en återbesökstid idag. Tänkte att här blir det antibiotika. 
Katrina fick också följa med till veterinären. Vägde dem i entrén. 27 kg lilla K och 26,6 kg Scilla. Scilla har gått upp ett hekto sedan förra torsdagen. Det är bra det.
Duktiga tjejen! Jag fick lyfta upp henne på ett bord med belysning så att veterinären kunde syna den röda tån ordentligt. Hon stod som en liten tjur med huvudet nerborrat i mitt bröst under hela tiden som veterinären undersökte. Han petade i tramdynan med ett instrument och klippte bort död vävnad. Hon kan vara lite pipip, sa jag försiktigt. Det är hemma de piper, sa veterinären med säker stämma. Scilla sa inte ett ljud...
Veterinärens utlåtande är alltså; Med all sannolikhet så har hon fått in en glasbit eller sticka i tassen som gjorde den svullen. Nu har denna främmande kropp trängt ut och tassen har därför spruckit upp. Nu är tån inflamerad och antibiotika sätts in. Det blir salva med antibiotika och en 10 dagar kur med kapslar.
Detta syntes inte alls förra veckan då den veterinären misstänkte fraktur. Inget blod inget ingångshål syntes. De är svåra de där små främmande kropparna tydligen. Nu trodde veterinären att detta ska läka fint. Fick med mig en liten sko till henne. Det har ju varit uruselt väder sista veckan med regn och blött. Det är knepigt med bandage då. Det måste ju bli en bra läkning så då blir det fint och torrt med en liten sko. Köpte först en sko på djuraffären men den passade inte. Nu hoppas jag att denna ska sitta på. Den första skon har jag bytt idag. Kom hem med en kasse ben i stället. Det är ingen här hemma som har något emot det bytet...

På veterinärens bord med röd tå...



Vilar med sko...

Tvärdrag...

2011-07-19, 21:29:39 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Idag gjorde jag plats i frysen för att köra och hämta mera mat till flickorna. Kom hem utan mat! Återförsäljaren hade inte fått någon mat så jag får köra ut i morgon igen. Nu är det ingen "ko på isen" för vi har mat. Men ändå! De har tydligen något kludd med leveranserna. Maten fyller nästan hela frysen när det är som mest välfyllt med fryskorvar. Har bara en liten avdelning för min räkning men det är OK. Vad gör man inte...?
Det har varit vacker och varmt sommarväder idag så det har bara blivit kortare promenader med mormor. Katrina har legat i tvärdraget mellan balkongen och ytterdörren och svalkat sig. Hon är ju den som är mest missnöjd med värmen. Hon kom ut till mig på balkongen en stund här på eftermiddagen men återvände snabbt in igen.  
Fick veterinärräkningen idag med en kommentar om att jag ska höra av mig om det inte blir bättre med Scillas lilla tå. Vi får se. Jag är inte riktigt nöjd med den skavda och röda tån men bättre är det ju. Kanske ringer jag på torsdag om det inte blir bättre till dess. Scilla gillar inte att byta bandage och skriker som en stucken gris så fort hon upplever att något ska sättas fast på henne. Nu vilar vi från bandage i natt men i morgon bitti får jag ta itu med eländesbandaget och göra mig ovän med henne igen. Men det måste ju sättas dit när hon ska vara ute och kuta.
Fick försäkringsbrevet från Agria igår avseende Scillas försäkring. Hon är försäkrad på samma sätt som Katrina med förbehållet att hon har haft en brännskada på bakdelen som inte omfattas av försäkringen om det skulle bli några bekymmer med den gamla skadan. Det verkar ju absolut inte som att denna skada har gett henne några sviter så jag bekymrar mig inte över detta utan är nöjd med att jag har fått henne försäkrad för allt annat som kan uppstå. Tänker på alla som inte får sina ungar försäkrade över huvud taget på grund av någon orsak som försäkringsbolagen tycker ska diskvalificera från allt försäkringsskydd. Bedrövligt...! 

Skönt med tvärdrag...

Inte populär...

2011-07-18, 22:14:50 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Vi har varit hemma och tagit igen oss idag. Kände att det behövdes. Scillas tass har ett sår på det stället som var svullet innan. Tassen är inte alls svullen längre men tån är precis som skinnflådd som efter ett skoskav eller brännskada. Svårt att veta vad det kan vara. Det är svårt med bandaget. Nu får hon vara utan i natt. Jag tror det är bra att lufta lite. Får ha koll på detta. Annars är hon pigg och busig men hon får ta det lite lugnt ett tag till. Katrina har fått springa på fotbollsplanen idag. Tyckte att det verkade som att hon behövde det. Hon spang sitt effektiva varv i full fart och sedan var hon nöjd. Hon tyckte nog att det var lite konstigt att Scilla inte kom med för hon gick till grinden och undrade varför hon stod där med mormor. När vi promenerade till fotbollsplanen kom det en ung kille på cykel bakom oss. Han plingade innan han cyklade förbi. De cyklister som gör så får en guldstjärna i min bok. Det är inte många sådana som delas ut kan jag säga. Stör mig på det där att de tror att man har ögon i nacken.
Katrina är så otroligt snygg nu. Härligt hull och fin glansig päls. Hon har inte varit så fin någonsin. Fodret spelar nog roll. Till och med pälsen på halsen börjar komma igen. Scilla fäller och fäller. Jag kammar och kammar, dammsuger och dammsuger. Hon ser lite tufsig ut den lilla men det blir säkert bra så småningom med henne också. Ska öka på mängden mat för hennes del. Hon behöver det då jag tycker att hon är lite tunn.
Dammsugaren är inte populär här hemma. Inte jag heller när jag tar fram den kan jag säga. De blir sura båda två när det är dags för dammsugning. Allra surast blir Katrina. Hon riktigt blänger på mig. Men vissa saker får man stå ut med. De fick tuggben när det hela var överstökat. Man får fjäska lite helt enkelt.

Sura flickor...

Starka känslor...

2011-07-17, 09:57:43 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Det har varit dagar med mycket känslor. I fredags tog vi ett kärleksfullt och fint sista avsked av morfar. Nu kommer tid av stor sorg och saknad. Min fina, starka, kloka pappa finns inte längre i livet och det är som Joel sa "helt obegripligt för morfar var odödlig för mig".
Tjejerna fick vara själva här hemma några timmar när vi var i kyrkan och på minnesstunden. Det gick hur bra som helst här hemma men det var stor glädje när vi kom hem och det var som balsam för själen i den stunden.
Scilla är tack och lov bättre i tassen. Det var något bättre redan igår då hon kunde stödja lite på den och idag går hon helt på alla fyra. Hon äter sina smärtstillande och får ha sitt bandage i några dagar till. Den där Rimadylen är ju god med leversmak så lilla K vill också ha smärtstillande. Hon får en vanlig "pylla" i stället. Det går inte att bara ge den ena tycker jag. När det väntas på morgonens ostskiva så står Scilla nära mig på golvet och lilla K ligger och sträcker på halsen i kökssoffan. "Du ser väl att jag ligger här och vill ha?"
Det här med tassen väckte så mycket starka känslor hos mig för lilla Scilla. Hon tydde sig så mycket till mig hos veterinären. Hon är min helt enkelt och det får aldrig hända henne något hemskt! Mattes lilla keliga hjärta. Jag måste pussa på henne lite jämnt och ständigt! Och pussar man på den ena så måste man pussa på den andra. Det är pusskalas för jämnan i detta huset.

Pussnos...



Hos veterinären...

2011-07-14, 20:51:26 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K

Vi har gjort ett veterinärbesök idag, Scilla och jag. Tassen var betydligt svullen idag när hon vaknade på morgonen. Lika bra att ta en koll. Lilla K fick stanna hemma. Scilla var så duktig och blev så väl omhändertagen av en ung veterinär. Det gjorde ju lite ont när hon klämde på tasssen. Då skrek Scilla. För att utesluta fraktur togs ett par röntgenbilder. Svullnaden gjorde att veterinären misstänkte att det var något brutet på tån. Ingenting visade dock på fraktur. Inget verkar heller sitta i tassen som inte ska vara där. Hon kan ha slagit i någonstans i farten kanske. Svårt att avgöra tyckte veterinären som ordnade med stödbandage och ett recept på Rimadyl. Det hade ju jag redan börjat med och det var helt OK. Vi hade ju ordination på smärtstillandel till lilla K när hon bröt tån i höstas. Det fanns några kvar i burken av dem. Vila och korta promenader ska det nu vara och sedan får vi komma tillbaka om en vecka om svullnaden inte har gett med sig. Lite koll på tempen får jag också ha. Hon hade 39,3 idag och det är på gränsen till feber för en fyrbent. 26,5 kg väger Scilla. Det är ungefär 1 kg mindre än lilla K som ju har tyngre muskler fast hon är mindre.
När vi äntligen kom hem så åt Scilla med god aptit och sedan har hon varit glad och till och med busat lite. Nu ägnar hon sig åt ett tuggben och verkar faktiskt ganska nöjd trots ett stort blåttt bandage. Det märktes att hon var lycklig över att få komma hem till sitt lilla hem det lilla gullet.
Nu håller vi alla tummar och tassar att det onda ska läka ut utan mer bekymmer!

I väntrummet hos veterinären...



Med ben och blått bandage...


Halt flicka och kärt möte...

2011-07-13, 21:03:38 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Igår var vi på födelsedagskalas och Scilla och Katrina fick följa med. När vi skulle köra hem så upptäckte vi att Scilla haltade. Vi hade gått en liten promenad och sedan låg tjejerna på sitt täcke. När Scilla reste sig upp märktes hältan. Inget hade hänt som jag hade märkt. Det onda sitter i vänster bak på en tå. Ingen synlig skada vad jag kan se. Inget har fastnat emellan. Hon stiger ogärna på tassen och vill inte att man rör den. När hon är ute kan hon glömma bort att det gör ont men inomhus så vill hon inte stiga på tassen och hon går och lägger sig och skyddar sin tass. Så trist detta. Jag har inte kontaktat veterinären idag. Avvaktar lite med detta. Hon kan har blivit stucken av någon insekt kanske eller slagit emot någonstans och stukat tån. Tycker att den lilla trampdynan på tån kanske är något svullen. Släpper det inte så får det självklart bli en veterinärkoll. 
Idag har Joel kommit hem! På Joel-dagen till och med. Mitt skäggiga barn har kommit hem till mamma! Första mötet mellan Joel och Scilla är det ju också. Lilla K blev glad som en lärka när hon fick se Joel. Scilla är tyvärr inte riktigt i form då hon har sin lilla tå att tänka på. Hon hälsade försiktigt på Joel och har inte riktigt varit sig själv här. Vi har gått en trevlig promenad tillsammans alla fyra. Nu hoppas vi att den lilla tassen ska sluta göra ont. Det är så gott att ha sonen hemma i huset igen.

Mina tre hjärtan...

Ett år...!

2011-07-12, 22:29:07 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Tiden springer iväg snabbt som en Greyhound! Det är ett år idag sedan lilla K kom till Sverige och Arlanda tillsammans med  sin reskompis Peder. De var eskorterade av Katarina och Ann-Catrin från NNL. De kom där i ankomsthallen alla fyra på 2010 års varmaste dag. Detta är en dag att minnas för alltid. Att få möta upp där och träffas för första gången är en mycket speciell och härlig upplevelse full av förväntan, spänning och glädje. Idag är jag så glad och tacksam över att jag har Katrina. Hur första året med lilla K har varit vet ju ni som har följt min blogg. Bloggeriet har ju också ettårsjubileum i dagarna. Och nu har vi Scilla också! Tänk så bra det har blivit allting...!

Glädje på Arlanda 12:e juli 2010...

Grattis min skatt...!

2011-07-11, 22:28:44 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Idag har lilla K födelsedag! Fyra år. Hon har uppmärksammats med extra kel, en ny strumppipis och ett grisöra. Scilla fick också ett grisöra. Är det fest så är det! Pipisar är alltid uppskattat och ett nytt pipljud är extra stimulerande, tycker Katrina.
Dagen har tjejerna tillbringat hos mormor. De har promenerat tillsammans alla tre och varit hemma hos mormor och vilat. Allting har gått toppenbra enligt mormor som var nöjd med dagen. Katrina var glad när jag kom och hämtade. Scilla var gladare än gladast! Fast hon har varit nöjd på dagis, sa mormor. Men gladare har jag aldrig träffat. Blev nästan omkullvält i hallen när jag kom. Det kändes gott efter första dagen på jobbet. Har tänkt på henne idag. Katrina är ju van och trivs så bra hos mormor men min lilla vita prinsessa är ju inte så van än att vara borta från mig. Men nu är det vardagsrutin igen som gäller och det är helt OK men ändå...Det är skönt att vara ledig! 

Grattis min skatt...!

Dan före dan...

2011-07-10, 21:44:54 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K

Håller på och ställer in min mentala klocka på jobb. I morgon är det dags. Dagarna har gått som i ett nafs och nu är denna semestern slut. Det är högsommar och ännu mycket sommar kvar att njuta av. Det känns ovant att börja jobba nu. Oftast har jag haft sen semester och då brukar det kännas lite höstaktigt när jag börjar jobba igen.
Lilla vita lammet håller på att tappa sin päls. Allt det ulliga gulliga håller på att släppa. Vi använder nya kammen lite varje dag. Undrar hur hon kommer att bli i pälsen sedan. Just nu ser det fläckvis ynkligt tunt ut.
Vi har varit i hagen och busat lite nu på kvällen. Idag var det mer fart. Mormor följde med. Det var ett trevligt par där med sina två Amstaffar. Roliga och pigga hundar var det. Trevligt att fler hittar dit. Det är en lika underbar kväll som igår. Fick några bilder från Rolf från i går förresten. Scilla trivs nu också på Saltö och hittade sin plats i en fåtölj som passade damen precis. Katrina tycker att hon har sina ställen hos Rolf och hon ligger gärna i både soffan och sängen. Fåtöljen har hon inte gjort anspråk på så det passar väl bra då att lilla Scilla får ta den till sin.
Fick blommor igen från en kollega och vän. Ovanligt vacker färg på rosor. Tack för all omtanke i dessa tider. På onsdag kommer Joel hem. Det blir hans och Scillas första möte. Det ska bli härligt att få träffas. Jag längtar efter mitt barn. Amos stannar med Emelie och Bell i Gävle. Vi ses alla snart hoppas jag!
Vi har faktiskt två dagar att uppmärksamma framför oss nu i morgon måndag och på tisdag. I morgon fyller en viss svart prinsessa fyra år och dagen efter så är det ett år sedan vi möttes på Arlanda för första gången. Även bloggen fyller ett år. Vad ska jag säga annat än att det rullar på i en väldig fart...

Utsikt vid kvällsrunda på Saltö...



Sköna fåtöljen passar precis...


Tack för ovanligt vackra rosor...!


En svart skönhet att särskilt uppmärksamma i dagarna två...!


Lördag i juli...

2011-07-09, 23:02:07 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Vilken lördag i juli vi har haft idag! En riktigt trevlig och vacker sommardag. Dagen började lite mulet. Tjejerna och jag tog en tur till hagen men idag var det ingen sprutt på någon av dem. Så kan det vara ibland. Efter en loj lördag förmiddag med lite hemmapul så tog vi en promenad till Saltö. Vi har njutit det ljuva livet i trädgården där bland rosor och bärbuskar. Tjejerna på sitt täcke i skuggan och jag på en stol i halvskuggan med tidning och korsord. God mat, gott vin, färska hallon med glass och grädde. Dessutom trevligt sällskap. Vad kan man mer begära?
Nu vilar både Scilla och Katrina för natten i varsin hörna efter en skön och lång kvällsrunda hem. De fick sista omgången mat för dagen innan de nöjda snurrade ihop sig.
Det är sådana här sommardagar med ljumma kvällar som man fantiserar om den mörka kalla tiden på året. Det är dessa sköna dagar man minns. För visst var det alltid så här på sommaren när man växte upp?

Skönt med sommar...


Goda bär...



Inget inlägg...

2011-07-08, 21:00:47 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Idag blir det inget inlägg på bloggen tänkte jag tidigare idag då det inte var något särskilt att berätta. Men lite ska vi väl ändå kunna bidra med sa lilla K...
Jag tar delvis tillbaka det där jag skrev igår om att Scilla är en annan sort. Jag syftade då på att hon skulle vara lite mer påhittig och busig. Lite grann är det nog så men lilla K kan hon också.
Scilla har en ovana att sticka in huvudet bakom rumpan på Katrina precis när hon ska sätta sig ner och kissa. Detta får till följd att några droppar kommer på hennes huvud. Idag blev det en rejäl dusch mitt på skallen som rann ner över ansiktet. Inte så trevligt men hon såg själv ganska oberörd ut. Det blev dusch med scamponering för Scilla när vi kom hem. Det är första gången jag duschar henne och det gick bra hela vägen inne i duschen. Bara vid momentet torka med badlakanet skrek hon till lilla Scilla. Det blev nog lite för häftigt för henne. Hon är ju så känslig och skriker för, som jag tycker, minsta lilla. Katrina smet undan när hon såg att det var dusch på gång. Hon trodde väl att hon också låg illa till. Efteråt fick Scilla ett litet tuggben och naturligtvis även lilla K. Hon låg redan och tuggade på något. Burken med försvarets hudsalva som jag naturligtvis glömt framme när jag tidigare idag smörjde in deras tassar. Den är väldigt god den där salvan! Det där har hon gjort förut när jag tänker efter. Att jag aldrig lär mig då?
Nu kan det börja regna förresten. Regntäcket kom idag med posten. Det stramar lite över bröstet på Scilla men passade perfekt på lilla K. Scilla kan kanske ha det gamla regntäcket i stället. Alltid är det något...!

Nyduschad...


Lilla K:s verk...


Nykammat...

2011-07-07, 20:59:28 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Det har inte varit någon större fara med Scillas mage efter smörintaget igår. Hon har sovit gott i natt som vanligt. Det var Katrina som hojtade först i morse att hon ville ut. Det är hon som pratar mest i huset. Näst efter matte förstås...Lite fart fick Scillas lilla mage dock men nu är smöret ute igen. Hon är en annan sort, än Katrina, den lilla vita blomman. Måste tänka lite mer på vad jag sätter fram i fortsättningen.
Idag fick jag superkardan med posten. Den är effektiv som bara den så nu kan jag ta bort den päls som sitter löst och slipper få mattorna fulla med Scillapäls. Hon tyckte att de var skönt när jag kammade henne. Hon var alldeles stilla medan jag kammade ur pälsen. Man får vara nätt på handen i den korta tunna pälsen så att inte huden skadas av den fina stålkammen. Katrina behöver ingen kam. Hon fäller inte och pälsen är blank som om hon vore nyvaxad.
Det har varit mulet nästan hela dagen idag. Vi tog en längre promenad på eftermddagen och helt plötsligt blev det blått och sol. Det blev så varmt så jag fick stanna och vila med tjejerna på en gräsmatta.
Har fått blommor idag igen av kära vänner. Tack för att Ni tänker på mig!
I morgon är det sista semesterdagen. Om vi håller oss till Scilla och Katrina så har det varit en semester som jag hade tänkt mig. De har fått lugn och ro att lära känna varandra. Vi har fått tid att bara vara tillsammans och bygga upp lite grundtrygghet och rutiner i det liv vi lever här. Jag har helt underbara tjejer. Så lika men ändå så olika. Det är roligt och spännande att ha två fyrbenta i familjen.

Nya superkardan...


Vackra blommor från kära vänner...

Smör...!

2011-07-06, 21:13:58 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Mormor har fått för sig att hon behöver öva på att hantera både Scilla och Katrina på promenaden. På måndag börjar jag att jobba igen och vardagen inträder med dagis hos mormor som vanligt. Vi tog en en promenad idag då mormor fick hantera ekipaget alldeles på egen hand. Inga problem alls. Nu trodde ju inte jag något annat heller. Kunde hon ha Amos i slyngelåldern så klarar hon det mesta skulle jag vilja säga. Scilla och Katrina tuffar på som ett litet spann. Fast det är klart att det kan kännas lite tryggare att få pröva. Det är ju trots allt två snören att hålla reda på.
Jag hade lagt ut ett smörpaket långt upp på diskbänken då jag tänkte göra en paj på eftermiddagen. Cyklade ner till affären för att köpa ägg och lämnade tjejerna själva. När jag kom hem och skulle ta itu med att göra pajdeg fanns det inget smör på diskbänken. Det var ett öppnat paket med kanske 250 gram kvar eller så. Det fanns inga spår någonstans vad jag först kunde se men när jag kom in i sovrummet hittade jag ett helt renslickat smörpapper i sängen. Inget kladd och inga fläckar. Märkligt! Någon hade ätit upp rubbet. Katrina låg på kökssoffan och såg ut som "hmmm..." Hon doftade inte det minsta smöraktigt. Det gjorde däremot den lilla vita. Det finns inga tvivel om vem som har ätit smör. Hon luktade som en smörklick hela hon. Scilla har sedan inte ätit någon kvällsmat. Hon verkar mätt men också lite låg. Vem skulle inte göra det...Räknar med att hon kan blir lite lös i magen. Fett är laxerande tror jag.
Paj blev det förresten ändå. Jag hade mer smör i kylen.

Mormor, Scilla och lilla K...


Min lilla smörklick...

Tjejlunch...

2011-07-05, 22:20:20 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Tack för tipset! Dogman superkarda ska inhandlas bums...
Idag har det varit en superfin sommardag. Varmt för fröknarna här hemma förstås men ändå härligt. Vi tog en promenad vid lunchtid för att träffa en vän och kollega på Stumholmen för en tjejlunch i gröngräset. Trevligt! Scilla och Katrina låg i gröngräset och hade det skönt medan vi tvåbenta åt en god sallad. Perfekt med picknick en så här fin sommardag.
När jag kom hem kom det ett blomsterbud med en fin bukett från mina arbetskamrater som tänker på mig. Så rart. Det värmer! Hjärtligt Tack!
Tjejerna var rejält trötta när de hade fått mat. Promenaden från Stumholmen tog på krafterna i värmen. De fick vara ensamma hemma här medan jag åkte och tankade och hämtade en ny omgång med foder. Toppen! Nu har vi hela frysen full med mat. Det kommer en ny leverans varannan vecka. I morgon ska jag öka upp andelen färskfoder lite.
Dags för sista snabbrundan. Har köpt två retrieverkoppel som vi kan ha när vi bara springer ut på gräsmattan utanför. Jättesmidigt. Ett rött till lilla K och ett orange till lilla Scilla. Vi bidrar till ett ökat BNP. Det kostar att ligga på topp...

Rara tjejer på Stumholmen...


Tack...!


Litet plåster...

2011-07-04, 18:42:57 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Scilla är som ett litet plåster. Om nu Katrina vill vara intill så är det inte i närheten av Scillas närhetsbehov. Det har varit varmt de senaste nätterna. Detta har inte hindrat Scilla från att ligga i min säng så nära hon kan. Lilla K har legat på schäslongen med benen i luften och balkongdörren öppen. Så fort jag förflyttar mig här hemma så har jag en liten vit svans efter mig. Tycker nästan att det är mer nu än i början. Lilla hjärtat! Hon ställer fortfarande frågan om det är här hon ska vara. Lilla K ställer ingen fråga. För henne är det självklart. Nästa tisdag är det ett år sedan hon kom och dagen innan har hon sin fjärde födelsedag. Det ska vi uppmärksamma!
Åskan har hittills uteblivit hos oss men det hänger en urladdning i luften. Det har regnat till och från idag så det gäller att springa ut i rätt ögonblick. Scilla regntäcke är på väg fick jag veta igår. Det är bra det.
Igår var vi  hagen en runda. Det var mulet men fruktansvärt varmt ändå. Tjejerna flåsade efter några springvarv. De springer lite, betar gräs , följer efter varandra och springer lite igen. Roligast är när båda springer samtidigt. Det är så jätteroligt att se på detta hålligång. När det är slut så är det slut. Då kommer båda som ett skott till grinden och vill följa med. Scilla hoppar in i bilen med ett skutt. Inte Katrina...Hon har nog en liten skotsk terrier i sig för hon envisas och vill inte alls alla gånger.
Jag vet inte om det är inbillning men framför allt på Katrina tycker jag mig märka skillnad på pälsen sedan jag började med färskfoder. Hennes hull är också härligt och fast och hon ger ett sunt intryck. Inte så tunn som tidigare. På Scilla är det svårare att se. Hon har inte lika välutvecklad och fast muskulatur. Scilla hade ju så tjock och ullig päls när hon kom och hon fäller nu sin päls. Det är inte lite vit päls som faller av. Det är vitt överallt. Det är väldigt fint, speciellt mot svart gångmatta i hallen, kan jag säga.

Varmt efter spring...


Se upp...

2011-07-02, 10:55:42 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Det är väldigt vanligt att det fastnar någon olämplig främmande kropp i hundars mage/tarm. Detta gäller förstås allra oftast valpar. Nötter, kulor, sugnappar är vanligt. Läste även någonstans att påsförslutare ofta hittas inkilade i tunntarmern där de täpper till. De där är ju lätta att tappa på köksgolvet. Eller hur? Ibland kan man hjälpa till så att allt löser sig den naturliga vägen men ofta leder detta stopp i tarmen till att veterinär måste operera och öppna upp för att avlägsna den främmande kroppen. För oss som inte har obegränsat med pengar kan detta bli kostsamt så det är nog så viktigt att ha en försäkring från första början på sin lilla valp. Den där typen av händelser inträffar ju ofta på jourtider så det kan bli en dyr historia.
Lilleman Amos var omöjlig som valp. Han hittade ALLT. Helt makalös måste jag säga. Han såg minsta lilla. Tack och lov fastnade inget som han tuggade i sig. Jag kanske har berättat detta förut men en gång när han var väldigt liten hittade han en plastpåse ute som det hade varit pizzasallad i. Den var ju lite oljig så den halkade ner i den lilla strupen lätt som en plätt. Vi blev alldeles nervösa både Joel och jag. Det var på kvällsrundan detta hände. Joel ringde runt till två djursjukhus då vi inte blev riktigt nöjda med svaret på det första stället. På djursjukhuset i Växjö fick han prata med en sansad veterinär som sa att i värsta fall blir det operation men pröva först med sparris. Vi körde i sista minuten till affären som stängde klockan 22 och köpte en burk sparris. Som väl var så krängde Lilleman i sig all sparrisen utan problem. Sparrisens trådar tar med sig det som ska ut den naturliga vägen. Så blev det nu också. Ett dygn senare kom plastpåsen ut MED sparris i. Så nu vet ni vilken funktion sparris har.

Otäcka påsförslutare...


Lilleman Amos som liten plutt...



Ta hand om hundarna...!

2011-07-01, 22:15:29 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Idag var det riktigt gosigt på morgonen mellan lilla K och Scilla. Katrina slickade så kärleksfullt på Scilla och sedan låg de nära varandra i sängen och småslumrade. Katrina med ena benet över ryggen på Scilla. Glädje! Scilla har varit här en hel månad nu och de känner sig helt bekväma med varandra. Lite gnabb är det mellan varven. Lilla K gillar inte när Scilla kommer flygande och landar på henne till exempel. Hon gör verkligen det. Kommer flygande alltså. Det lilla buset...De är verkligen helt underbara att ha omkring sig dessa två. De har allt helt enkelt. Alla borde ha en greyhound! De senaste dagarna har det varit så härligt att ha dem nära.
Morfar var ju väldigt angelägen om, och fäst vid, hundarna och en av de sista dagarna i början på denna veckan berättade han för en av sjuksköterskorna, som var inne hos honom, att "vi har fyra hundar". Hon såg lite tveksam ut så jag bekräftade det som pappa sagt. Jag tycker att det var så härligt och rart sagt och jag kommer alltid att minnas det. "Vi har fyra hundar!" Amos, Katrina, Bell och Scilla! "Ta hand om hundarna" sa han också till mig där på slutet. Det ska jag göra. Det lovar jag!

Gosigt...