Se upp...

2011-07-02, 10:55:42 / Kategori: Tillsammans med Scilla och lilla K
Det är väldigt vanligt att det fastnar någon olämplig främmande kropp i hundars mage/tarm. Detta gäller förstås allra oftast valpar. Nötter, kulor, sugnappar är vanligt. Läste även någonstans att påsförslutare ofta hittas inkilade i tunntarmern där de täpper till. De där är ju lätta att tappa på köksgolvet. Eller hur? Ibland kan man hjälpa till så att allt löser sig den naturliga vägen men ofta leder detta stopp i tarmen till att veterinär måste operera och öppna upp för att avlägsna den främmande kroppen. För oss som inte har obegränsat med pengar kan detta bli kostsamt så det är nog så viktigt att ha en försäkring från första början på sin lilla valp. Den där typen av händelser inträffar ju ofta på jourtider så det kan bli en dyr historia.
Lilleman Amos var omöjlig som valp. Han hittade ALLT. Helt makalös måste jag säga. Han såg minsta lilla. Tack och lov fastnade inget som han tuggade i sig. Jag kanske har berättat detta förut men en gång när han var väldigt liten hittade han en plastpåse ute som det hade varit pizzasallad i. Den var ju lite oljig så den halkade ner i den lilla strupen lätt som en plätt. Vi blev alldeles nervösa både Joel och jag. Det var på kvällsrundan detta hände. Joel ringde runt till två djursjukhus då vi inte blev riktigt nöjda med svaret på det första stället. På djursjukhuset i Växjö fick han prata med en sansad veterinär som sa att i värsta fall blir det operation men pröva först med sparris. Vi körde i sista minuten till affären som stängde klockan 22 och köpte en burk sparris. Som väl var så krängde Lilleman i sig all sparrisen utan problem. Sparrisens trådar tar med sig det som ska ut den naturliga vägen. Så blev det nu också. Ett dygn senare kom plastpåsen ut MED sparris i. Så nu vet ni vilken funktion sparris har.

Otäcka påsförslutare...


Lilleman Amos som liten plutt...



Lotta

Det där hände med Pompe när han var vuxen. Vi hade varit borta på semester och han blev så glad när vi kom att han som vanligt hämtade en pipis. Vi märkte inget men efter några dagar var han jättesjuk och när veterinären röntgade honom låg pipisen där i magen. Det blev färd till djursjukhuset och operation. Håller helt med dig att vi var glada för försäkringen då, även om det kostade flera tusen ändå. Lilla Pompe! Han var lika glad igen när vi fick hämta honom några dagar senare, med tratt och allt...



2011-07-02, 13:20:53

MiaSwing

Himla bra tips med sparrisen. Det har jag inte hört tidigare. Undrar om det funkar på tokiga katter oxå?

Och på tal om tips, så fick jag tipset om din blogg abekant till både dig och mig.

Jätteroligt att läsa om dig och hundarna.

Älskar Greyhounds - de är såå vackra!



2011-07-05, 14:10:23 URL: http://miaswing.blogg.se/



LÄMNA ETT TASSAVTRYCK :

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentar:

Kom ihåg mig?