Bandage i 14 dagar...

2010-08-28, 19:18:44 / Kategori: Vardagar med Katrina
Vi var hos veterinären igår. Jo men, det är en slemsäcksinflammation en så kallad bursit som Katrina har i sin högra armbågsled. Veterinären ville inte tömma den då den är mjuk och rätt så liten. Sådana kan bli rätt stora tydligen och då får man tömma dem på vätska och ibland även operera. Veterinären trodde att hon har haft denna någon gång tidigare på grund av att hon legat på hårt underlag. Sen kan dessa komma tillbaka exempelvis genom en stöt eller slag mot leden. Hon trodde inte att den har kommit av överansträngning. Så det är som du skriver i din kommentar, Camilla.
Åtgärden är att Katrina under två veckor ska ha ett stödjande bandage. Veterinären tror att "bursan" kan gå tillbaka då den inte har blivit större sedan den uppstod. Och som hon också sa - "nu behöver du aldrig ligga på hårt underlag mera för nu har du fått det så bra".
Vi passade på att ta en vikt när vi ändå var hos veterinären. Nästan 27 kilo. Lilla K har ökat ett kilo sedan hon kom. Det är bra. Det är bara muskler.

Bandaget är dock inte så lätt att behålla på rätt ställe. Eländet kasar ner. Framför allt får hon ha det när hon vilar men det ska ju helst sitta på hela tiden. I rörelse är det svårare att få bandaget att fästa. Armbågsleden är ju i rörelse när hon går så det är knepigt. Vi var hemma hos en kompis igår kväll som har ett förflutet på ortopeden. Jag fick lite tips om hur man lindar. Mona som vi var hos hade en skön säng tyckte Katrina. Fast hon går inte upp och lägger sig förrän hon får klartecken att hon får lägga sig där. Dessutom måste hon inspektera överallt innan hon kan koppla av. Sedan låg hon och sov så skönt bland kuddarna. Det är trevligt att kunna ta med henne såhär. Hon flyter bara med liksom.

Idag har bandaget suttit på under en promenad till stan. Vi gick en runda och tittade på aktiviteten kring valstugorna som de har satt upp på torget. Färgen på Katrinas bandage är dock ingen symbol för något politisk ställningstagande på något sätt. Det fanns bara blått helt enkelt. Men blått är flott! Eller hur?




LÄMNA ETT TASSAVTRYCK :

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentar:

Kom ihåg mig?