Utflykt...

2010-07-27, 20:00:12 / Kategori: Vardagar med Katrina
Idag har vi gjort en liten utflykt till Växjö. I Växjö finns det fem inhägnade hundlekplatser. Det är stil på kommuner som har hundlekplatser! Vi besökte två stycken. På det första stället träffade Katrina en husky-kille som var nio månader. Rosso heter han. Detta var det första "riktiga" hundmötet för henne. Det är bäst om hundar får hälsa när de är lösa. Då brukar det mesta ordna sig. Rosso var en envis yngling som kämpade tappert för att få igång Katrina. Hon var dock inte särskilt intresserad av lek och stoj. Hon var snäll och nosade på honom men satte tydliga gränser precis som hon ska när han blev för intensiv. De gick runt där medan vi stod och pratade med Husse till Rosso och en annan husse som hade en liten valp som valde att stå utanför. Detta var ett positivt och viktigt hundmöte som nog trots allt tog på krafterna för Katrina. 







Det var skönt med en riktig vila sedan. Vi hittade en vacker plats vid en sjö där vi slog oss ner i skuggan. Katrina kommer till ro på ett härligt sätt i dessa situationer. Hon strosar nyfiket runt innan hon slår sig ner för vila sen hörs en djup suck och man kan riktigt se på henne att hon tycker att det är härligt.






Vi tittade på ett ställe till där det finns en hundlekplats. Denna var, till skillnad från den första som var en inhägnad långsmal gräsyta, en mera kuperad yta med blandad natur. Här fanns det även en liten mindre inhägnad direkt i anslutning till den stora. Detta kan ju vara bra för mindre hundar och valpar. På detta stället var det inga andra hundar för tillfället.

De platser vi tittade på har enkla funktionella inhägnader med tätt sittande trästolpar och fårstängsel samt inåtgående trägrindar.På den mindre ytan för småhundar var det förstärkt med hönsnät. Det finns soptunna, en bänk och en anslagstavla.

Vi får se om inte Karlskrona också kan bli en kommun med hundlekplatser!













LÄMNA ETT TASSAVTRYCK :

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentar:

Kom ihåg mig?